reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Dokładnie! Masz juz jedno dziecko więc z kolejnym tez powinno się uda naturalnie z tym ze moze to trochę potrwac..
Mnie natomiast nie udało się zajsc w ciązę ani razu a staramy się 16 cykli :(
Tak to niestety często bywa, jak człowiek nie chce i nie planuje, to z łatwością "wpada". Jak zaczynają się starania, to jest pod górkę.
18 cykli - kawał czasu - trzymam kciuki, żeby 19 był ostatnim <3

reklama
No ba. :D Skarbnica wiedzy. Po za tym ona ma zawsze najnowsze jakieś zalecenia itp, dobrze takie rzeczy wiedzieć. :) Nie mogę się doczekać aż kupię te gadżety 'będę mamą'. :)
Ja już kupiłam te gadżety będę mamą [emoji5]. Naprawdę warto [emoji5].

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja już kupiłam te gadżety będę mamą [emoji5]. Naprawdę warto [emoji5].

A masz tą torbę? Mocna ona jest? Przyznam, że dość sporo kosztuje jak na zwykłą torbę, ale jeśli jest naprawdę wytrzymała to warto i też będę musiała kupić. :)

Podziwiam dziewczyny, ktore starają się 16, 18, 25 cykli, 3lata, 5 i więcej... mialam kiedys w pracy znajomą, starali się z mężem od 10 lat i nic nie wychodziło, aż w koncu zaskoczyło i na 11 rocznice ślubu urodziły im się bliźniaki :) podziwiam długoterminowe staraczki za siłę, wytrwałość, samozaparcie i w ogóle, że jeszcze trzymają się o zdrowych zmysłach. U mnie pragnienie dziecka jest tak silne, że ja bym chyba sfiksowala, gdyby tak dlugo nie wychodzilo.
Oby blizej do spelnienia marzeń :)

Masz na myśli jakieś konkretne suplementy? Lekarz na razie nic nie wspominał.. kazał tylko powtórzyc badanie.
Jest coś takiego jak fertil men. Ale podejrzewam ze jest więcej takich witaminek. Poszukaj w necie, bo nie orientuje się do końca w temacie. Nie było na szczęście potrzeby.
A nie zaproponawal lekarz monitoringu w tym cyklu?

A masz tą torbę? Mocna ona jest? Przyznam, że dość sporo kosztuje jak na zwykłą torbę, ale jeśli jest naprawdę wytrzymała to warto i też będę musiała kupić. :)
Tak mam, nawet 2. Kiedyś kupiłam książki mamaginekolog i dostałam jestem mamą. Torby naprawdę są mocne i mega pojemne. Solidnie zszyte i grube. Nosiłam już bardzo ciężkie rzeczy w nich i nic się z nimi nie stało. Warte swojej ceny. Nawet teściowa pytała skąd mam takie torby[emoji14]

Jest coś takiego jak fertil men. Ale podejrzewam ze jest więcej takich witaminek. Poszukaj w necie, bo nie orientuje się do końca w temacie. Nie było na szczęście potrzeby.
A nie zaproponawal lekarz monitoringu w tym cyklu?

Byłam na monitoringu, owulacja była w sobotę lub w niedzielę. W piątek na wizycie jeden pęcherzyk był juz pęknięty a drugi był juz duzy, w poniedziałek na wizycie lekarz potwierdził ze pękł :)
jest nadzieja... no ale przy ostatnum cyklu tez była.

reklama
Tak mam, nawet 2. Kiedyś kupiłam książki mamaginekolog i dostałam jestem mamą. Torby naprawdę są mocne i mega pojemne. Solidnie zszyte i grube. Nosiłam już bardzo ciężkie rzeczy w nich i nic się z nimi nie stało. Warte swojej ceny. Nawet teściowa pytała skąd mam takie torby[emoji14]

To muszę koniecznie kupić! [emoji23]

Do góry