reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Dokładnie! Masz juz jedno dziecko więc z kolejnym tez powinno się uda naturalnie z tym ze moze to trochę potrwac..
Mnie natomiast nie udało się zajsc w ciązę ani razu a staramy się 16 cykli :(
Tak to niestety często bywa, jak człowiek nie chce i nie planuje, to z łatwością "wpada". Jak zaczynają się starania, to jest pod górkę.
18 cykli - kawał czasu - trzymam kciuki, żeby 19 był ostatnim <3

reklama
No ba. :D Skarbnica wiedzy. Po za tym ona ma zawsze najnowsze jakieś zalecenia itp, dobrze takie rzeczy wiedzieć. :) Nie mogę się doczekać aż kupię te gadżety 'będę mamą'. :)
Ja już kupiłam te gadżety będę mamą [emoji5]. Naprawdę warto [emoji5].

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja już kupiłam te gadżety będę mamą [emoji5]. Naprawdę warto [emoji5].

A masz tą torbę? Mocna ona jest? Przyznam, że dość sporo kosztuje jak na zwykłą torbę, ale jeśli jest naprawdę wytrzymała to warto i też będę musiała kupić. :)

Podziwiam dziewczyny, ktore starają się 16, 18, 25 cykli, 3lata, 5 i więcej... mialam kiedys w pracy znajomą, starali się z mężem od 10 lat i nic nie wychodziło, aż w koncu zaskoczyło i na 11 rocznice ślubu urodziły im się bliźniaki :) podziwiam długoterminowe staraczki za siłę, wytrwałość, samozaparcie i w ogóle, że jeszcze trzymają się o zdrowych zmysłach. U mnie pragnienie dziecka jest tak silne, że ja bym chyba sfiksowala, gdyby tak dlugo nie wychodzilo.
Oby blizej do spelnienia marzeń :)

Masz na myśli jakieś konkretne suplementy? Lekarz na razie nic nie wspominał.. kazał tylko powtórzyc badanie.
Jest coś takiego jak fertil men. Ale podejrzewam ze jest więcej takich witaminek. Poszukaj w necie, bo nie orientuje się do końca w temacie. Nie było na szczęście potrzeby.
A nie zaproponawal lekarz monitoringu w tym cyklu?

A masz tą torbę? Mocna ona jest? Przyznam, że dość sporo kosztuje jak na zwykłą torbę, ale jeśli jest naprawdę wytrzymała to warto i też będę musiała kupić. :)
Tak mam, nawet 2. Kiedyś kupiłam książki mamaginekolog i dostałam jestem mamą. Torby naprawdę są mocne i mega pojemne. Solidnie zszyte i grube. Nosiłam już bardzo ciężkie rzeczy w nich i nic się z nimi nie stało. Warte swojej ceny. Nawet teściowa pytała skąd mam takie torby[emoji14]

Jest coś takiego jak fertil men. Ale podejrzewam ze jest więcej takich witaminek. Poszukaj w necie, bo nie orientuje się do końca w temacie. Nie było na szczęście potrzeby.
A nie zaproponawal lekarz monitoringu w tym cyklu?

Byłam na monitoringu, owulacja była w sobotę lub w niedzielę. W piątek na wizycie jeden pęcherzyk był juz pęknięty a drugi był juz duzy, w poniedziałek na wizycie lekarz potwierdził ze pękł :)
jest nadzieja... no ale przy ostatnum cyklu tez była.

reklama
Tak mam, nawet 2. Kiedyś kupiłam książki mamaginekolog i dostałam jestem mamą. Torby naprawdę są mocne i mega pojemne. Solidnie zszyte i grube. Nosiłam już bardzo ciężkie rzeczy w nich i nic się z nimi nie stało. Warte swojej ceny. Nawet teściowa pytała skąd mam takie torby[emoji14]

To muszę koniecznie kupić! [emoji23]

Do góry