reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Hej dziewczyny mam głupie pytanie [emoji14] chodzi o śluz płodny..... Jak już u was się pojawi to widzicie go przez cały dzień czy tylko np czasem przy korzystaniu z toalety ? Powiedzmy 3 razy w ciągu dnia jak jesteście w toalecie to widzicie ładny śluz a innymi razami go nie widać? Wiem głupie pytanie ale jakoś tak mnie nurtuje ostatnio.... Chyba przez to że dziś już 14 dc a wg temperatury owulacji jeszcze nie było .... :no:

Może tak być że za każdym razem go nie widać. W metodzie którą stosuję jest zasada, że zaznacza się śluz najpłodniejszy danego dnia. Czyli nawet jeśli zobaczysz go tylko rano albo tylko wieczorem, a przez resztę dnia jest gorszy albo nic nie widać, to wpisujesz że tego dnia był ten najlepszy. Cierpliwości:) Skok temp powinien być dopiero jak śluz się zmieni na gorszy, a może być nawet kilka dni po tym.

reklama
Hej dziewczyny mam głupie pytanie [emoji14] chodzi o śluz płodny..... Jak już u was się pojawi to widzicie go przez cały dzień czy tylko np czasem przy korzystaniu z toalety ? Powiedzmy 3 razy w ciągu dnia jak jesteście w toalecie to widzicie ładny śluz a innymi razami go nie widać? Wiem głupie pytanie ale jakoś tak mnie nurtuje ostatnio.... Chyba przez to że dziś już 14 dc a wg temperatury owulacji jeszcze nie było .... :no:
Kochana nie ma glupich pytan :) ja np nigdy nie widzialam sluzu płodnego "na zewnątrz" tj na papierze, wkładce itd. dopiero jak zaczęłam sobie badać szyjke, to odkryłam że mam śluz płodny, ale głęboko "dookoła szyjki". :)

Dzień dobry wszystkim,

Ktoś dziś testuje? Widzę, że dużo dziś analizujemy, to i ja mam pytanie [emoji16] Kiedy zaczynają boleć Was piersi przed @? Ja ostatnio mam wrażenie, że zaraz po owulacji o tak to trwa do końca cyklu i już sobie wkręcam, że coś jest nie tak.

Dzięki za odpowiedzi @Asiula86 i @Dagaa11 :)
W ostatnim cyklu śluz płodny pojawił się w dniu skoku więc teraz tak się nad tym zastanawiam i jeszcze martwi mnie to że od 7 dni pobolewa mnie w z prawej strony tak jakby jajnik także ciekawe czy to przez owu czy coś się dzieje.... Do gina mogę zapisać się dopiero po 21 maja na czerwiec :szok: dopiero wtedy są zapisy a chce pójść do tego doktorka bo odrazu na wizycie robi usg

Witam sie kobietki:)
Dzis 21 dc. Brzuch caly czas boli jak na @ i glupieje czy @ przyjdzie znowu tak wczesnie. Ogolnie ostatni cykl trwal 23d wiec teraz postanowilam ze w piatek(to bedzie 24dc) zrobie test. Wedle obserwacji owu byla 10 albo 11dc. Jesli teraz nie wyjdzie to zaczynam stosowaccte testy owu i troche luzuje w glowce. Milego dnia:)

W ostatnim cyklu śluz płodny pojawił się w dniu skoku więc teraz tak się nad tym zastanawiam
Tak naprawdę dla starań nie ma to większego znaczenia, tzn chodzi o to, że dopiero po 3 dniach wyższej temperatury możesz mieć pewność że owulacja już była. Ale te 3 dni liczysz dopiero od pierwszego dnia z gorszym śluzem. Nie wiem czy jasno to napisałam. Do starań wystarczy patrzeć na najlepszy śluz, temperatura to wtedy tylko dodatek, bo najlepiej starać się przed skokiem, a nigdy nie wiemy kiedy on będzie.

Witam w 44dc. Byłam dzisiaj u mojego doktorka, miło się zaskoczyłam, bo w szpitalu bezpłatnie mnie przyjął. Okazało się, że owulacji nie ma, dostałam tym razem duphaston na wywołanie @ i clo na wywołanie jajeczkowania, narazie połowę dawki, żeby zobaczyć jak organizm zadziała. Pochwalił nasienie męża. Kazał się zgłosić między 12 a 13dniu następnego cyklu. Następny etap przede mną. I nowe nadzieje!

U mnie dziś 13 dzień fazy lutealnej i dalej nic. Negatyw 3 dni temu. Trzymam się dzielnie postanowienia że testuję znowu w środę lub czwartek. Nawet byłam dziś w aptece i testy mnie kusiły przy kasie, ale się nie dałam[emoji23] Mam jakieś głupie przeczucie, ale z drugiej strony byłabym w ogromnym szoku przez to że jeszcze karmię.

Hej dziewczyny! Witam się w 14dc, byłam dzisiaj na tym ostatnim monitoringu... iiii.... Mam piękne 2 ciałka żółte i endometrium 15mm!:D Lekarz powiedział, że warunki są idealne i szanse większe ze względu na 100% podwójna owulacje. W ostatnim cyklu były 2 pecherzyki ale było widać tylko 1 ciałko żółte. A teraz jest idealnie.!:D Oby te żołnierzyki mojego męża dały radę i trafiły tam gdzie trzeba ;):D
A z tym endometrium to chyba ten wiesiołek tak zadziałał, bo tylko jego dodatkowo brałam regularnie do soboty i to jedyna inna rzecz niż w poprzednich cyklach.
Także trzymajcie za mnie kciuki! :)
Miałam się nie nakrecac... Ale chyba za późno.... Moja nadzieja jest pod sufitem;) albo i wyzej;) tylko jak teraz wytrzymać te 10 dni do bety ;)

reklama
Witam w 44dc. Byłam dzisiaj u mojego doktorka, miło się zaskoczyłam, bo w szpitalu bezpłatnie mnie przyjął. Okazało się, że owulacji nie ma, dostałam tym razem duphaston na wywołanie @ i clo na wywołanie jajeczkowania, narazie połowę dawki, żeby zobaczyć jak organizm zadziała. Pochwalił nasienie męża. Kazał się zgłosić między 12 a 13dniu następnego cyklu. Następny etap przede mną. I nowe nadzieje!
Dobrze ze nasienie meza jest dobre a u Ciebie to teraz co cykl bedziesz miala clo?

Do góry