reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Dziewczyny, a tak z ciekawości w którym dniu cyklu i przy jakich cyklach test Wam wyszedł pozytywny ? I robiliście ten o czułości 25 czy 10? Ja dziś mam 29 dc, cykle zwykle około 33 dniowe test negatywny z czułością 25 i nie z pierwszego moczu zastanawiam się czy jest jeszcze jakaś szansa...
Ja to odnośnie testów się nie wypowiadam... ostatnie 2 cykle pokazał mi w 12 i 14 dpo dwie kreski i co ???? i meeeega rozczarowanie kolejnego dnia i po becie...ostatnio tak mnie naszła myśl., że może faktycznie nam się udaje ale coś jest nie halo w moim organizmie i w związku z tym postanowiłam, ze jak w tym cyklu po raz kolejny zobaczę 2 kreski to razem z betą zrobię progesteron ponieważ od jakiegoś czasu miałam plamienia przed @ a to często wiąże się z niedomogą progesteronową....

reklama
Dziewczyny, a tak z ciekawości w którym dniu cyklu i przy jakich cyklach test Wam wyszedł pozytywny ? I robiliście ten o czułości 25 czy 10? Ja dziś mam 29 dc, cykle zwykle około 33 dniowe test negatywny z czułością 25 i nie z pierwszego moczu zastanawiam się czy jest jeszcze jakaś szansa...

Mi 2 lata temu wyszedł w 32dc bardzo wyraźny już pozytyw wieczorem, ale cykle 28-35 i wtedy akurat nie mierzyłam temperatury ani nic, więc nie wiem kiedy była owu. Ale wtedy się nie starałam, pewnie dlatego zaskoczyło;) Wiem tylko że syna mam z jedynej szansy w 9dc:)

Staraczki, którym udało się zafasolkowac! ;) powiedzcie kiedy poczulyscie już pierwsze objawy ciąży? I jakie? Ogólnie czy już tak odrazu zauważyliście, np. Zmiany w ciele ? Twarz, brzuch czy coś? Jak to jest ? A może niektóre z Was miały lub maja jakieś inne dolegliwości ? Opiszcie prosze
U mnie objawy takie same jak co miesiac przed okresem. Tzn bol w dole brzucha, typowy jak na okres, wiekszy apetyt i rozdrażnienie. Dopiero po 6tc zaczely sie objawy ciazowe: bolące po bolach piersi, mdlosci, senność.

@IrenaX moim pierwszym objawem było takie dziwne bardzo częste odbijanie bez powodu;) Wcześniej w ogóle do głowy mi nie przyszło że mogę być w ciąży, zrobiłam test dopiero jak dr google mi powiedział co to może oznaczać[emoji23] Reszta wszystko tak jak normalnie przed @ no i bardzo dużo białego śluzu. Ból piersi dopiero ok 5-6 tygodnia się pojawił.

Ale ciekawa historia, i co Ci lekarz powiedzial na te negatywne testy? Robilas później jeszcze jakieś sikance albo betę?
Nie robilam bety i wiecej testow bo na usg juz ladnie fasolke bylo widac. Wyliczyl tylko termin bo oczywiscie miesiaczke mialam tak nieregularna potrafilam 2 miesiace nie miec nic i nie bylam w stanie precyzyjnie okreslic. Ale cała ciąża bez zagrozenia pod koniec pojawilo sie podejrzenie zatrucia itp ale dzidzia rozwijala sie prawidlowo. Teraz ma 8 lat i pyskuje okropnie :)

a zeby bylo smiesznej chwile wczesniej mialam grype "zoladkowa" :p jeszcze pediatra mnie leczyla w wieku 21 lat bo miejsc nie bylo w przychodni dla doroslych;p
i jak przeszlo po jakims czasie znow wrocilam z podobnymi objawami.. podejrzenie wyrostka ale okazalo sie ze nie a ta moją gypą byla ciąża;p

u mnie lekko podwyższona prolaktyna i FT3 i FT4 powyżej normy przy TSH wręcz idealnym bo sporo poniżej 2.... wg mojego gina wskazuje na nadczynność tarczycy i trochę mnie zestresował bo byłam u niego akurat 3 dni przed owu, a potem w dniu owu i kazał dać sobie na wstrzymanie w tamtym cyklu... ehhh...przy idelanym endometrium i ładnym pęcherzyku.... no ale... życie... może ten cykl będzie inny, lepszy......czego i Tobie i nam wszystkim życzę :) :)

poza tym...może to moje głupie życzeniowe myślenie, ale mam urodziny ostatniego dnia maja i mam taką małą, cichą nadzieję, że to może mój cykl,,, tak się jakoś nastawiałam...wiem,że to głupie, tym bardziej, że jakieś dziwne wyskoki są od samego początku....
To też majowa dziewczyna jesteś :) trzeba sobie chyba mówić że tak miało być i nie bez powodu jeszcze czekamy na ll ;) A ja co miesiąc szukam okazji na które chciałabym zaciążyć [emoji23] ale szczerze mówiąc już mi się zaczyna wszystkiego odechciewać, jak na początku miałam zapał do obserwowania, mierzenia itd, to teraz zaczynam mieć to wszystko coraz bardziej w d... Szczególnie że jak brałam tabletki to miałam idealną figurę, cerę, włosy itd itp a teraz jak hormony dochodzą do głosu to jest coraz gorzej

21dc na 28 DC. test 10, z drugiego siku.
Taki ledwo widoczny cień był :) (ale pokazał się od razu nie po czasie).
Ale ja wiem kiedy miałam owulację (11dc) i zagnieżdżanie zaczęło się 6 dni później.
PicsArt_12-12-10.18.04.jpg

Załączniki

• PicsArt_12-12-10.18.04.jpg
    PicsArt_12-12-10.18.04.jpg
    88,5 KB · Wyświetleń: 453
reklama
Hej dziewczyny mam głupie pytanie :p chodzi o śluz płodny..... Jak już u was się pojawi to widzicie go przez cały dzień czy tylko np czasem przy korzystaniu z toalety ? Powiedzmy 3 razy w ciągu dnia jak jesteście w toalecie to widzicie ładny śluz a innymi razami go nie widać? Wiem głupie pytanie ale jakoś tak mnie nurtuje ostatnio.... Chyba przez to że dziś już 14 dc a wg temperatury owulacji jeszcze nie było .... :no:

Do góry