reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Hej hej :) u mnie dziś zdecydowanie lepszy nastrój :) rozmawiałam z koleżanka nt tych moich plamien i ona powiedziała mi, ze plamila w zasadzie już pare dni po szczesliwym stosunku i też się stresowala, że co się dzieje i cykl stracony, a potem się okazało, że jednak jest w ciąży a plamienia to wina krwiaka. Musiała się oszczędzać i wszystko bylo ok :) takze wstąpiła we mnie nowa nadzieja. Aktualnie wlasnie odczuwam kłucie w podbrzuszu, nisko dość. Moze jednak jeszcze nie wszystko stracone :)

reklama
Hej hej :) u mnie dziś zdecydowanie lepszy nastrój :) rozmawiałam z koleżanka nt tych moich plamien i ona powiedziała mi, ze plamila w zasadzie już pare dni po szczesliwym stosunku i też się stresowala, że co się dzieje i cykl stracony, a potem się okazało, że jednak jest w ciąży a plamienia to wina krwiaka. Musiała się oszczędzać i wszystko bylo ok :) takze wstąpiła we mnie nowa nadzieja. Aktualnie wlasnie odczuwam kłucie w podbrzuszu, nisko dość. Moze jednak jeszcze nie wszystko stracone :)
Póki nie ma @ zawsze jest szansa :)

Dziewczyny, a tak z ciekawości w którym dniu cyklu i przy jakich cyklach test Wam wyszedł pozytywny ? I robiliście ten o czułości 25 czy 10? Ja dziś mam 29 dc, cykle zwykle około 33 dniowe test negatywny z czułością 25 i nie z pierwszego moczu zastanawiam się czy jest jeszcze jakaś szansa...

Szkoda, ze nie robials 10 bo to jednak czulszy, testy wychodzą czasem pozniej, ale lekarze zwykle tak nam każą odstawiać progesteron - wiec może to nie szkodzi? Ja biorę od 16 do 26 i mam nie robic testu od razu tylko za tydzień ale zawsze robię od razu, jakby byla ciaza to pobieglabym po progesteron
A mam do ciebie pytanie jakie masz objawy przy braniu progesteronu ? Bo mnie gdzieś od 19 dc bolą sutki i mam bóle w podbrzuszu aż do teraz, początkowo wiązałam to z owulacją, ale teraz zastanawiam się czy to nie wynik przyjmowania luteiny...

Hej dziewczyny! Dawno obserwuje różne fora i w koncu trafiłam tu :) Może zacznę...
Mam 29 lat, od ponad 1,5 roku staram się o pierwsze dzieciątko bezskutecznie byłam jak opętana, cały czas o tym myślałam, pilnowałam owulacji, monitoringi u gin. itd. Z każdym nowym cyklem stres, nerwy, rozpacz wiem, pewnie nie jedna z Was miała (ma) to samo... myśl ze inni maja a ja nie, dobijała mnie pisze w czasie przeszłym, ponieważ jakos narazie się uspokoiłam, nie myśle już aż tak o tym, choć staramy się cały czas. (Hmm o ile można nazwać to staraniem, ponieważ partner pracuje za granica i jest w domu tylko na weekendy niestety) ;( ale tak czy inaczej działamy przeważnie przed, w trakcie lub po owulacji. Byłam na badaniach, hormony niby w porządku, teraz przed nami badanie nasienia. Zobaczymy co czas pokaże, chciałabym by już niedługo spełniło się to o czym marze... o moim pierwszym upragnionym maleństwie... Piszcie Kochane jak to u Was wyglada, czy zażywacie jakieś specyfiki czy coś :) dodam ze biorę kwas foliowy, olej z wiesiołka jednak tylko od 1dc do owulacji (bo niby zle wpływa na zagnieżdżenie się zarodka) i od 2 cykli żel conceive plus. Ale jak narazie cisza...

Dziewczyny, a tak z ciekawości w którym dniu cyklu i przy jakich cyklach test Wam wyszedł pozytywny ? I robiliście ten o czułości 25 czy 10? Ja dziś mam 29 dc, cykle zwykle około 33 dniowe test negatywny z czułością 25 i nie z pierwszego moczu zastanawiam się czy jest jeszcze jakaś szansa...
Mi wyszedl 9dpo o czulosci 10 cien cienia, tylko ja go sidzialam :) a 10 dpo test wygladał tak: (tez o czulosci 10)
IMG_20180329_212939.jpg

Załączniki

• IMG_20180329_212939.jpg
    IMG_20180329_212939.jpg
    65,9 KB · Wyświetleń: 419
A tak wygladal 9dpo (jak widzisz, nic na nim nie widać, ale ja widziałam hahaha)
IMG_20180328_190517.jpg

Załączniki

• IMG_20180328_190517.jpg
    IMG_20180328_190517.jpg
    18,3 KB · Wyświetleń: 383
Staraczki, którym udało się zafasolkowac! ;) powiedzcie kiedy poczulyscie już pierwsze objawy ciąży? I jakie? Ogólnie czy już tak odrazu zauważyliście, np. Zmiany w ciele ? Twarz, brzuch czy coś? Jak to jest ? A może niektóre z Was miały lub maja jakieś inne dolegliwości ? Opiszcie prosze

reklama
Ja pamiętam że bedac w ciazy robilam 3 testy i kazdy wyszedl negatywny. Oczywiscie nie mialam swiadomosci ze jestem zafasolkowana:p robilam je w odstepach co 2 tyg bo nie dawalo mi spokoju ze nie mam okresu... ostatni test robilam na dzien przed wizyta u gina a u doktorkam okazalo sie ze to juz 8tydzien i 3 dzien :p ale objawy jakie miałam to stan podgoraczkowy, powiekszone piersi i rozstepy na piersiach po bokach oraz okropne mdłosci. wczesniej nic nie zaobserwowalam bo sie nawet nie spodziewalam i nie skupialam na objawach ;p jedyne co jeszcze mi w pamieci siedzi to ospałość... ciagle chcialo mi się spać i bylam strasznie rozleniwiona.
Teraz bardzo chcialabym znow to poczuc... mimo wszystko zrobilam test pomyslalam sobie ze moze jestem w gronie tych kobiet co są w ciazy ale jeszcze miesiaczkują na początku... niestety 1 mocna krecha tej drugiej za nic nie dalo sie wypatrzyć. Ból w podbrzuszu nie ustepuje... mąż od wczoraj tylko produkować chce;p a może w głowie coś siedzi i za bardzo tego chce.. sama nie wiem..

Do góry