reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Trzeba wierzyć, że wszystko się ułoży :) Pozytywne nastawienie to podstawa! W końcu się uda i wszystkie będziemy mamami i nawet nie wolno myśleć nam jest coś takiego jak kobieca intuicja, ale nie łam się! Może wcale ten cykl nie jest stracony:) trzymam za to kciukasy ;)

U mnie też jakoś różowo nie jest. Na prawym jajniku są już 2 pecherzyki. Jeden dorosl dodatkowo, ale ten pierwszy którego widzieliśmy w czwartek ani się nie pomniejszyl ani nie powiększył... No i nie pękł chociaż jest duży i w czwartek wzięłam ovitrelle.... Teraz szansa że ten drugi jeszcze podrosnie i pęknie ... Ale lekarz powiedział że jest opcja, że są puste te pecherzyki.... We wtorek idę to sprawdzić... Oby wtedy było ciałko żółte...
Trzeba wierzyć, że wszystko się ułoży :) Pozytywne nastawienie to podstawa! W końcu się uda i wszystkie będziemy mamami i nawet nie wolno myśleć nam inaczej! Trzymam kciuki żeby tym razem u Ciebie się udalo! :tak:

A może to wcale nie na okres;) wiem, że jest coś takiego jak kobieca intuicja, ale nie łam się! Może wcale ten cykl nie jest stracony:) trzymam za to kciukasy ;)

U mnie też jakoś różowo nie jest. Na prawym jajniku są już 2 pecherzyki. Jeden dorosl dodatkowo, ale ten pierwszy którego widzieliśmy w czwartek ani się nie pomniejszyl ani nie powiększył... No i nie pękł chociaż jest duży i w czwartek wzięłam ovitrelle.... Teraz szansa że ten drugi jeszcze podrosnie i pęknie ... Ale lekarz powiedział że jest opcja, że są puste te pecherzyki.... We wtorek idę to sprawdzić... Oby wtedy było ciałko żółte...
Dziękuję za slowa otuchy i wsparcia!
Wszystkie tu jestescie poprostu wspaniale!

reklama
Jakie piękne zdjęcia dzidziolków. Gratuluję dziewczyny! :)
U mnie 5 dc a od wczoraj boli mnie z prawej str w podbrzuszu i nie wiem co to jest.
Mam nadzieję że to coś od @ bo miałam wyjątkowo obfite 3 dni. Poprzedni cykl był taki na chybił trafił jak zdecydowaliśmy się na starania, były małe szanse aczkolwiek żyłam nadzieją. Ten cykl poświęcimy od początku dokładnie.

@Ka.2606 10dc mogła być tylko przymiarka do owu, ale może z jakiegoś powodu do niej nie doszło, czasem tak się zdarza. Testy pokazują że owu się szykuje, a nie że będzie na 100%. Może teraz masz drugie podejście, dla pewności ja bym próbowała dalej:)
Dziękuję. Działamy więc dalej [emoji3]

Mnie o kilka dni za wczesnie odwiedziła @... W 24 dc. Dziwne bo zazwyczaj mam regularne. I tak wstałam z lekkim dolkiem i złym humorem:(
No ale cóż... kolejny cykl..czas start ;)
Miłej słonecznej niedzieli. Może to słoneczko na niebie trochę poprawi humor.
Pozdrawiam

Dziewczyny, która miała jeszcze dziś testować? Bo u mnie oczywiście biel razi:/ I minimalny spadek temp, ale @ brak... Już bym chciała ten nowy cykl jak najszybciej skoro i tak nic z tego...

Najgorsze jest to czekanie tak chcialoby sie przyspieszyć czas. Ja sie zaczynam niepokoić bo ból klujacy jest w podbrzuszu z prawej str ale dodatkowo od godz mam taki ból na calosci podbrzusza i nie wiem o co chodzi. Zaczynam sie zastanawiac jaki bol sprawia wyrostek. Jeszcze tego mi potrzeba. Ledwo skonczylam wędrówki u pulmonologa.

Hej! Przychodzę dzisiaj do Was aby potwierdzić, że wyeliminowanie pieczywa i makaronów (dieta al'a bezglutenowa) daje super efekty. :) Dodaje zdjęcie mojej przemiany. :)
IMG_20180513_144037.jpg

Załączniki

• IMG_20180513_144037.jpg
    IMG_20180513_144037.jpg
    64,8 KB · Wyświetleń: 523
Hej! Przychodzę dzisiaj do Was aby potwierdzić, że wyeliminowanie pieczywa i makaronów (dieta al'a bezglutenowa) daje super efekty. :) Dodaje zdjęcie mojej przemiany. :) Zobacz załącznik 856517
Jest efekt Wow! Ale figurka:)
Ja też unikam glutenu, ze względu na Hashimoto, ale nie popadam w paranoję i rosołek z kluseczkami zjem;) a i pizza się czasami przytrafi;)

reklama
Jest efekt Wow! Ale figurka:)
Ja też unikam glutenu, ze względu na Hashimoto, ale nie popadam w paranoję i rosołek z kluseczkami zjem;) a i pizza się czasami przytrafi;)
Kochana, ja rygorystycznie podchodziłam przez 4 miesiące pierwsze potem już wrzuciłam na luz. :) Dietę zalecił mi lekarz ze względu na słabą tarczycę. :) Zdarza mi się zjeść makaron normalny, pizze, słodycze też ale nie w takich ilościach jak kiedyś. Przed ciążą mogłam jeść wszystko i byłam chudziusieńka, ledwo 40kg ważyłam. Po tej pozamacicznej ciąży coś się przestawiło i muszę uważać.

Do góry