reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
@mgd
Kiedyś zastanawiałam się ile macie lat i wchodziłam podpatrzeć na profile
emoji23.png
emoji23.png
emoji23.png
a że też się urodziłam 10 maja to Cię zapamiętałam :D
@Zmijka25 , @Migdalove najlepsze życzenia urodzinowe! Spełnienia marzeń i pięknych dzidziolów przed kolejnymi urodzinami!

Dziewczyny, bardzo wam kibicuje i mocno trzymam za Was wszystkie cały czas kciuki!
Dziekuje Wam za ciepłe słowa i za kciuki!

reklama
Cześć dziewczyny :)
Nie udzielałam się przez kilka dni ponieważ na początku jak przyszła @ po pozytywnym teście nie miałam po prostu siły, a potem miałam normalnie urwanie głowy w pracy i nawet chwili czasu żeby coś skrobnąć, ale podczytywałam Was na bieżąco.
Gratuluję wszystkich II kreseczek :) Super jak się komuś udaje :) łapię więc ciążowe fluidki :)
@EklerkaDaria , @Dagaa11 , @irminka1231 jakie piękne te Wasze dzieciny :) gratuluję i trzymam za Was kciuki :)

Widzę, że na dniach będzie kilka testujących :) Kciukasy oczywiście zaciśnięte :)
@Kasienka3b , a może właśnie wręcz przeciwnie i wcale nie stracony a coś tam się dzieje. Robiłaś te testy owu?
@Fleur86 może teraz nie jest rożowo ale skończy się kolorowo :) nasz organizm naprawdę jest nieprzewidywalny i może być tak, że będziesz miała piękne nawet dwa pęcherzyki :) Kibicuję bardzo :) :) :) :) który masz dc?

Ja dzisiaj 5 dc, na szczęście kończy się ten okropny etap cyklu, którego nie znoszę . Pierwszy raz miałam taką dziwną @, lekkie krwawieniw 2 dni a potem tylko delikatne plamienie. Nie wiecie może czy Bromergon może na to wpływać? Żadnych innych lwków poza Cyclodynonem i Jodidem oraz witaminami nie biorę. W ciąży na pewno nie jest ponieważ 3dc jak @ całkowicie praktycznie zniknęła zrobiłam test - negatywny.

Ostatnia edycja:
@ForgetMeeNot mój kwietniowy cykl też tak wyglądał... Zaczęło się od plamienia jeden dzień było trochę większe krwawienie i dwa dni plamienia i koniec a to krwawienie to wyglądało jak w zwykłym @ 3 dzień czyli slabiutko.. .. Nie wiem co było przyczyną bo leków żadnych nie biorę ....

Cześć dziewczyny :)
Nie udzielałam się przez kilka dni ponieważ na początku jak przyszła @ po pozytywnym teście nie miałam po prostu siły, a potem miałam normalnie urwanie głowy w pracy i nawet chwili czasu żeby coś skrobnąć, ale podczytywałam Was na bieżąco.
Gratuluję wszystkich II kreseczek :) Super jak się komuś udaje :) łapię więc ciążowe fluidki :)
@EklerkaDaria , @Dagaa11 , @irminka1231 jakie piękne te Wasze dzieciny :) gratuluję i trzymam za Was kciuki :)

Widzę, że na dniach będzie kilka testujących :) Kciukasy oczywiście zaciśnięte :)
@Kasienka3b , a może właśnie wręcz przeciwnie i wcale nie stracony a coś tam się dzieje. Robiłaś te testy owu?
@Fleur86 może teraz nie jest rożowo ale skończy się kolorowo :) nasz organizm naprawdę jest nieprzewidywalny i może być tak, że będziesz miała piękne nawet dwa pęcherzyki :) Kibicuję bardzo :) :) :) :) który masz dc?

Ja dzisiaj 5 dc, na szczęście kończy się ten okropny etap cyklu, którego nie znoszę . Pierwszy raz miałam taką dziwną @, lekkie krwawieniw 2 dni a potem tylko delikatne plamienie. Nie wiecie może czy Bromergon może na to wpływać? Żadnych innych lwków poza Cyclodynonem i Jodidem oraz witaminami nie biorę. W ciąży na pewno nie jest ponieważ 3dc jak @ całkowicie praktycznie zniknęła zrobiłam test - negatywny.
Hej Kochana, a już miałam cię wywoływać, bo zastanawiałam się gdzie zniknęłaś ;)
Ja mam 11 dc, ale wiecie co... Przestudiowalam ostatnie usg i pęcherzyk miał ponad 23/18 a te 2 które były dzisiaj miały wymiary 21/17 i 19/15... Czyli jeden zmalał??? To jest w ogóle możliwe?? Czy jest opcja, że pękł i nie było widać jeszcze ciałka żółtego a te 2 są nowe?? Nie no chyba niemożliwe... Sama nie wiem, a lekarza nie zapytałam, bo nie pamiętałam dokładnych wymiarów tego pęcherzyka z czwartku. No bo gdyby to był ten z czwartku niepekniety to nie powinien urosnąć?? Dziwne.... Miała któraś z was podobna sytuację??

Hello! Dzis 18dc a od 16dc brzuch boli jak na okres:/ Cos czuje ze ten cykl stracony i tez bedzie krociutki.

Ciesze sie ze tu taki wysyp zdjec z usg i to takich pieknych dzidzioli:)
Milego weekendu.
Kasiu, ja w cyklu, w ktorym sie udał byłam na miliard procent przekonana, ze dostane okres, bo brzuch bolal jak zawsze przed miesiączką. I tak boli az do teraz a to juz 10 tydzien :) wiec bolącym brzuchem wydaje mi sie, ze nie ma co sie sugerować :) trzymam kciuki :*

Hello! Dzis 18dc a od 16dc brzuch boli jak na okres:/ Cos czuje ze ten cykl stracony i tez bedzie krociutki.

Ciesze sie ze tu taki wysyp zdjec z usg i to takich pieknych dzidzioli:)
Milego weekendu.
Kurczę to Ty już pod koniec kolejnego cyklu, a ja jeszcze ten sam. 41 dc dzisiaj, och...eć można. Idę w poniedziałek do doktorka.

Kurczę to Ty już pod koniec kolejnego cyklu, a ja jeszcze ten sam. 41 dc dzisiaj, och...eć można. Idę w poniedziałek do doktorka.
Idź koniecznie, współczuję takich długich cykli u mnie przynajmniej @ zawsze jak w zegarku

Mam wrażenie że złapałam jakąś infekcje i teraz nie wiem czy odpuścić ten cykl i pójść do lekarza po leki czy można starać się normalnie i coś ewentualnie bez recepty kupić macie dziewczyny jakies doświadczenie w tej kwestii? Dzisiaj 12 dc

Hej Kochane, nie odniosę się do tego co pisałyście chwilowo, bo piszę na gorąco z pytaniem: robiłam testu owu w 10 i 11 DC. W 10 pozytywny, w 11 negatywny. Dziś coś mnie tknęło bo mnie kuło w podbrzuszu i zrobiłam jeszcze jeden (15dc) i znów pozytywny... Któremu teraz wierzyć...? [emoji849]

@Ka.2606 10dc mogła być tylko przymiarka do owu, ale może z jakiegoś powodu do niej nie doszło, czasem tak się zdarza. Testy pokazują że owu się szykuje, a nie że będzie na 100%. Może teraz masz drugie podejście, dla pewności ja bym próbowała dalej:)

reklama
Kasiu, ja w cyklu, w ktorym sie udał byłam na miliard procent przekonana, ze dostane okres, bo brzuch bolal jak zawsze przed miesiączką. I tak boli az do teraz a to juz 10 tydzien :) wiec bolącym brzuchem wydaje mi sie, ze nie ma co sie sugerować :) trzymam kciuki :*
Potwierdzam, u mnie było dokłdnie tak samo. Jestem w 9 tc.

Do góry