reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
W ogóle dzięki duphastonowi własnie branym od 14dc zaszłam w ciąże, tylko niestety była to ciąża pozamaciczna. Aczkolwiek tamtego lekarza do którego chodziłam z całego serca każdej kobiecie NIE POLECAM.
Przepraszam, że pytam bo było to dawno piszesz o ciąży pozamacicznej, jak to się objawiło ?bo u mnie plamien brak ,beta rośnie ok ale od 3 dni wieczorem łapie mnie tak ostry ból brzucha nie do wytrzymania trwa kilka min i przechodzi i dzieje się to po całym dniu raz, ból jest okropny a przeczytałam, że tak może się dziać :( bo na pewno ten ból nie jest normalny ,jutro dzwonie do gin

reklama
Kurcze współczuję, nigdy tak nie miałam, ból przy owu to tak - ale 6 dni plamien? Mam nadzieje, ze nie jest to pozamaciczna? Może jakas torbiel? Nie wolalabys dla bezpieczeństwa jechac na IP? 3 dni to jednak długo...

Torbiel mam właśnie. Tyle tylko, że podobno bardzo mała i w niczym nie przeszkadzajaca. W poprzednim cyklu miałam podobnie, tyle ze plamienie zaczelo sie teoretycznie w dniu spodziewanej @ i trwało tydzien, po czym zaczął się normalnie okres. Zganilam to wtedy na lek, bo dostalam globulki na infekcje i wyczytalam, ze moga powodowac plamienia. Ale teraz? Czekam do wizyty, moze trzeba znow zlikwidować tę torbiel. Smutno mi tylko, bo to wszystko oznacza, że w tym cyklu napewno sie nie udało :(

Inka koniecznie trzeba to skontrolować.
Ja 18 mam dostać @ na razie cisza nic nie boli nic nie czuć no może czasami brzuch. No i czekam :)

U mnie dziś 13 dc od 5 dni co jakiś czas czuje kucie z prawej strony od 16 dc mam brać luteine ale póki co nie było skoku temperatury więc pewnie wezmę ją później od 4 dc temperatura waha się od 36,0do 36,1.... Jakieś mam przeczucie że to będzie cykl bezowulacyjny kolejny stracony tym bardziej że śluzu plodnego też nie widać .... I jakaś większa nerwowość mnie dopadła wrrrr

Przepraszam, że pytam bo było to dawno piszesz o ciąży pozamacicznej, jak to się objawiło ?bo u mnie plamien brak ,beta rośnie ok ale od 3 dni wieczorem łapie mnie tak ostry ból brzucha nie do wytrzymania trwa kilka min i przechodzi i dzieje się to po całym dniu raz, ból jest okropny a przeczytałam, że tak może się dziać :( bo na pewno ten ból nie jest normalny ,jutro dzwonie do gin
Jak beta dobrze przyrasta to nie przy ciąży pozamacicznej. Ale jeśli chodzi o bóle czy plamienia to na końcu 3 miesiąca zaczęły się ostre bóle lewej strony podbrzusza - przy chodzeniu ten ból wzrastał, lekkie plamienia i ból przy stosunku.

Jak beta dobrze przyrasta to nie przy ciąży pozamacicznej. Ale jeśli chodzi o bóle czy plamienia to na końcu 3 miesiąca zaczęły się ostre bóle lewej strony podbrzusza - przy chodzeniu ten ból wzrastał, lekkie plamienia i ból przy stosunku.
A ból był ciągły czy trwał chwilę? U mnie po całym dniu chodzenia występuje taki silny chwilowy ból i już schizuje a czytałam, że beta może niby przyrastac dobrze.. .

A który dzień cyklu? Spóźnia Ci się?

Ja miałam dzisiaj testować ale zapomniałam kupić wczoraj test:oo: a do całodobowej już mi się jechac nie chciało. Poczekam do urodzin mojego, które są w piątek i wtedy zatestuje jeśli się nie pojawi a spóźnia mi się dzisiaj już 5 dzień. Alw nie nastawiam się na pozyty. Jakoś czuje ze to nie to i spóźnia mi się tak jak ostatnio zeby wkurzyć czlowieka

Ja mierzę temp więc dzień cyklu w sumie nie ma znaczenia, ale dziś 12 dzień fazy lutealnej i dalej nic. Od porodu nie miałam dłuższej niż 9-10 dni, więc może akurat... jeszcze się łudzę. Test miałam na szczęście tylko jeden;) więc chcąc nie chcąc muszę wytrzymać z następnym do środy rano. Za Ciebie trzymam kciuki żeby @ nie przyszła:)

Dziewczyny biorę luteinę 2x1 tab podjezykowo od 15 do 29 dc jeśli dzisiaj odstawienie to czy nie zaszkodzę tym ewentualnej ciąży (ciąży raczej brak bo dziś 29 dc test z czułością 25 negatywny) ale wolę dopytać gdyby coś ;) cykle zwykle 33 dniowe

reklama
Do góry