reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
W ogóle dzięki duphastonowi własnie branym od 14dc zaszłam w ciąże, tylko niestety była to ciąża pozamaciczna. Aczkolwiek tamtego lekarza do którego chodziłam z całego serca każdej kobiecie NIE POLECAM.
Przepraszam, że pytam bo było to dawno piszesz o ciąży pozamacicznej, jak to się objawiło ?bo u mnie plamien brak ,beta rośnie ok ale od 3 dni wieczorem łapie mnie tak ostry ból brzucha nie do wytrzymania trwa kilka min i przechodzi i dzieje się to po całym dniu raz, ból jest okropny a przeczytałam, że tak może się dziać :( bo na pewno ten ból nie jest normalny ,jutro dzwonie do gin

reklama
Kurcze współczuję, nigdy tak nie miałam, ból przy owu to tak - ale 6 dni plamien? Mam nadzieje, ze nie jest to pozamaciczna? Może jakas torbiel? Nie wolalabys dla bezpieczeństwa jechac na IP? 3 dni to jednak długo...

Torbiel mam właśnie. Tyle tylko, że podobno bardzo mała i w niczym nie przeszkadzajaca. W poprzednim cyklu miałam podobnie, tyle ze plamienie zaczelo sie teoretycznie w dniu spodziewanej @ i trwało tydzien, po czym zaczął się normalnie okres. Zganilam to wtedy na lek, bo dostalam globulki na infekcje i wyczytalam, ze moga powodowac plamienia. Ale teraz? Czekam do wizyty, moze trzeba znow zlikwidować tę torbiel. Smutno mi tylko, bo to wszystko oznacza, że w tym cyklu napewno sie nie udało :(

Inka koniecznie trzeba to skontrolować.
Ja 18 mam dostać @ na razie cisza nic nie boli nic nie czuć no może czasami brzuch. No i czekam :)

U mnie dziś 13 dc od 5 dni co jakiś czas czuje kucie z prawej strony od 16 dc mam brać luteine ale póki co nie było skoku temperatury więc pewnie wezmę ją później od 4 dc temperatura waha się od 36,0do 36,1.... Jakieś mam przeczucie że to będzie cykl bezowulacyjny kolejny stracony tym bardziej że śluzu plodnego też nie widać .... I jakaś większa nerwowość mnie dopadła wrrrr

Przepraszam, że pytam bo było to dawno piszesz o ciąży pozamacicznej, jak to się objawiło ?bo u mnie plamien brak ,beta rośnie ok ale od 3 dni wieczorem łapie mnie tak ostry ból brzucha nie do wytrzymania trwa kilka min i przechodzi i dzieje się to po całym dniu raz, ból jest okropny a przeczytałam, że tak może się dziać :( bo na pewno ten ból nie jest normalny ,jutro dzwonie do gin
Jak beta dobrze przyrasta to nie przy ciąży pozamacicznej. Ale jeśli chodzi o bóle czy plamienia to na końcu 3 miesiąca zaczęły się ostre bóle lewej strony podbrzusza - przy chodzeniu ten ból wzrastał, lekkie plamienia i ból przy stosunku.

Jak beta dobrze przyrasta to nie przy ciąży pozamacicznej. Ale jeśli chodzi o bóle czy plamienia to na końcu 3 miesiąca zaczęły się ostre bóle lewej strony podbrzusza - przy chodzeniu ten ból wzrastał, lekkie plamienia i ból przy stosunku.
A ból był ciągły czy trwał chwilę? U mnie po całym dniu chodzenia występuje taki silny chwilowy ból i już schizuje a czytałam, że beta może niby przyrastac dobrze.. .

A który dzień cyklu? Spóźnia Ci się?

Ja miałam dzisiaj testować ale zapomniałam kupić wczoraj test:oo: a do całodobowej już mi się jechac nie chciało. Poczekam do urodzin mojego, które są w piątek i wtedy zatestuje jeśli się nie pojawi a spóźnia mi się dzisiaj już 5 dzień. Alw nie nastawiam się na pozyty. Jakoś czuje ze to nie to i spóźnia mi się tak jak ostatnio zeby wkurzyć czlowieka

Ja mierzę temp więc dzień cyklu w sumie nie ma znaczenia, ale dziś 12 dzień fazy lutealnej i dalej nic. Od porodu nie miałam dłuższej niż 9-10 dni, więc może akurat... jeszcze się łudzę. Test miałam na szczęście tylko jeden;) więc chcąc nie chcąc muszę wytrzymać z następnym do środy rano. Za Ciebie trzymam kciuki żeby @ nie przyszła:)

Dziewczyny biorę luteinę 2x1 tab podjezykowo od 15 do 29 dc jeśli dzisiaj odstawienie to czy nie zaszkodzę tym ewentualnej ciąży (ciąży raczej brak bo dziś 29 dc test z czułością 25 negatywny) ale wolę dopytać gdyby coś ;) cykle zwykle 33 dniowe

reklama
Do góry