reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Poszerzać mogłabym bo tam ma te zaszewki czy jak to tam się nazywa. ;p Gorzej jak zmniejszy mi się rozmiar. [emoji23]
No to trzeba działać żeby jednak poszerzać w razie czego;)

Gratuluję :) i nie zamartwiaj się, trzeba myśleć pozytywnie ;)

U mnie 20dc, bylam dzis u endo. Włączyła mi jodid i wit. D3, tsh 2,1 stwierdzika, ze na razie mozna próbować z takim, bo tsh ma to do siebie, że czesto może skakać.
Mam tylko inne zmartwienie. Dziś znów zauważyłam plamienie, tylko krwi jakby więcej i bardziej żywa. Boję się, że to przez te torbiel endometrialna. Umowilam się na środę do mojego poprzedniego gina, ten aktualny jednak mi nie podpasowal, w dodatku za wizytę 250zl...
Cena za wizytę kosmos. Choco czasami warto spróbować, bo zawsze może się okazać, że warto. Ale jak widać nie w każdym przypadku. Mam nadzieję, że wszystko okaże się ok na wizycie. Oby to plamienie ustało do tego czasu.

Z wizyty jestem bardzo zadowolona. Doktorowi moje wyniki AMH nie bardzo sie podobaly bo mam 1.59 a mowil ze lepiej jest jak jest powyzej 2. Kazal zaczac stosowac testy owu. Mowil ze nie widzi pecherzyka dominujacego(ale w sumie z tego ze mialam mnostwo innych spraw do niego to nie spytalam go czy to z powodu tego ze jestem po owu czy nie). No i jakis plyn mam i powiedzial ze to jakas chyba infekcja lub po operacji jeszcze i dal antybiotyk na to. Sluz mowil ze ladny i stwierdzil ze moj jedyny jajniki jest przepiekny:) Kazal znow bym brala siofor 500 i delikatnie zalecil bym schudla. Wiec moje postanowienie nowe by zdrowiej sie odzywiac i wiecej ruszac. Ogolnie jakos podniosla mnie na duchu ta wizyta i mysle pozytywnie.
Tez chce by moj maz zaczol brac witaminki. A ten androvit plus drogi jest?
Z tym AMH to chyba zależy od lekarza mój mówił, że jak jest powyżej 1 to jest już ok. To dobrze, że wizyta była pozytywna i ze masz dobre nastawienie:) ten androvit nie jest taki drogi coś ok 20 zł bodajże kosztuje i podobno nie jest jakiś dużo gorszy od tych witamin za 200 zł za opakowanie.

Jestem pod opieką lekarza. Juz od lat i u wielu byłam :-). Mam setki badań zrobionych. Leczylam się w klinice leczenia niepłodności. Od stycznia zrobiłam przerwe w staraniach i nie biore zadnych lekow.Taki cykl mam pierwszy raz w życiu. Wizytę mam dopiero we wt. Mogłabym wziąć luteine na wywolanie. Zostało mi pół opakowania. Tylko zastanawiam się czy dać szansę organizmowi na samodzielną pracę czy nie.
O kurcze, to faktycznie dziwna sprawa. Może lepiej nie bierz nic na własną rękę i poczekaj do tej wizyty... Wiem, że to pewnie będzie stresujące, ale nie znasz przyczyny tego stanu a jak lekarz zrobi USG to może już będzie miał jakiś ogląd na sytuację i coś zaradzi. Trzymaj się cieplutko:)

reklama
Hejo!! Znowu mi się @ spóźnia. Dzisiaj jak w nocy policzyłam mam 35dc. Powinna być wczoraj. W pon robiłam test był negatywny. Ale nie wiem kiedy była owu wiec z kolejnym poczekam do niedzieli jeśli nie przyjdzie. Mam nadzieje, ze nie spóźni mi się znowu dwa tygodnie jak ostatnio.

Kto testuje na dniach? ♥️

@Asiula86 gdyby nie to, że na początku lipca wybieramy się na wakacje - pewnie też byśmy nie czekali :D trzymam zatem kciuki żeby się udało :) tak długo nie moglismy się zdecydować, a teraz nie mogę się tych dwóch kresek doczekać ;)

A ja dzisiaj byłam na monitoringu. 9dc a pęcherzyk piękny 21/18 endometrium 8,6 więc jak na ten dzień cyklu to bardzo ladne;) dzisiaj zrobię zastrzyk ovitrelle i działamy;):D dostałam też reprymende że nie przycisnelam męża żeby brał ten bromergon. Lekarz powiedzial, że u mnie wszystko jest ładnie i ze to może być ta właśnie prolaktyna męża ta przyczyną niepowodzeń .... Także dzisiaj jakoś wcisne te pół tabletki mojemu mężowi. Może się nie gapnie;) nie no żartuję ;)
I jeszcze śmieszna sytuacja, wchodzę do gabinetu i mówię że wczoraj pisałam smsa i ze w ogóle a on do mnie: zaraz... zazaz pozytywna beta... A ja.. . Yyyyy yyy..... No nie.... A on ze przeprasza ale z dwiema pacjentkami smsowal i mu się już pomieszalo;) a ja mu powiedziałam, że zyczylabym sobie tej bety i ze niech to będzie znak;) to mi przytaknał;)

Pokazywałyście ostatnio brzuszki - nie miałam fotki wtedy. Zdjęcie zrobione przed chwilą 14-ty tydzień.
20180510_131608.jpg

Załączniki

• 20180510_131608.jpg
    20180510_131608.jpg
    523,2 KB · Wyświetleń: 523
reklama
Brzusio śliczny, ale jeszcze nic praktycznie nie widac:);) super figurka :) będziesz z tych co w ciąży maja takie śliczne brzusie piłeczki:)

Wszyscy mówią, że nie widać ;) ostatnio powiedziałam koleżance, że 14ty tydzień, a ona zrozumiała, źe 4ty i w żaden sposób nie chciało jej wyjść na listopad...
A po czym sądzisz, źe piłeczkę? Oczywiście byłoby fajnie ;p

Do góry