reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Jestem pod opieką lekarza. Juz od lat i u wielu byłam :-). Mam setki badań zrobionych. Leczylam się w klinice leczenia niepłodności. Od stycznia zrobiłam przerwe w staraniach i nie biore zadnych lekow.Taki cykl mam pierwszy raz w życiu. Wizytę mam dopiero we wt. Mogłabym wziąć luteine na wywolanie. Zostało mi pół opakowania. Tylko zastanawiam się czy dać szansę organizmowi na samodzielną pracę czy nie.
A no to lepiej poczekaj do wtorkowej wizyty. Niech organizm sam 'walczy'.

reklama
Daj szansę jeśli tak wygląda sytuacja. Ja tez kiedyś miałam takie cykle, potrafilam nie mieć @ 3 czy 4 miesiące. Inofolic bardzo fajnie to uregulowal. Teraz po porodzie mam już raczej regularne bo co 30 dni.
Kasienka jakie normy miałaś w amh?
Normy sa od 0.17 do 7.37 ng/mL.
Ty tez robilas to badanie?

Z tym AMH to chyba zależy od lekarza mój mówił, że jak jest powyżej 1 to jest już ok. To dobrze, że wizyta była pozytywna i ze masz dobre nastawienie:) ten androvit nie jest taki drogi coś ok 20 zł bodajże kosztuje i podobno nie jest jakiś dużo gorszy od tych witamin za 200 zł za opakowanie.
No juz mnie wiecej patrzalam na ceny w necie. I jak bedziemy jutro z mezem na miescie to wstapimy do apteki i kupimy:)

Hej dziewczyny, przyjmiecie nową osóbkę do grupy? :biggrin2:
Jestem Gosia, mam już małego synka, ale chcemy z mężem powiększyć rodzinkę.
Rozpoczniemy starania w okolicach wakacji :D Trzymam kciuki za nas wszystkie i gratuluję tym, którym test już pokazał dwie kreseczki ;)
Witaj i sie rozgosc:)

A ja dzisiaj byłam na monitoringu. 9dc a pęcherzyk piękny 21/18 endometrium 8,6 więc jak na ten dzień cyklu to bardzo ladne;) dzisiaj zrobię zastrzyk ovitrelle i działamy;):D dostałam też reprymende że nie przycisnelam męża żeby brał ten bromergon. Lekarz powiedzial, że u mnie wszystko jest ładnie i ze to może być ta właśnie prolaktyna męża ta przyczyną niepowodzeń .... Także dzisiaj jakoś wcisne te pół tabletki mojemu mężowi. Może się nie gapnie;) nie no żartuję ;)
I jeszcze śmieszna sytuacja, wchodzę do gabinetu i mówię że wczoraj pisałam smsa i ze w ogóle a on do mnie: zaraz... zazaz pozytywna beta... A ja.. . Yyyyy yyy..... No nie.... A on ze przeprasza ale z dwiema pacjentkami smsowal i mu się już pomieszalo;) a ja mu powiedziałam, że zyczylabym sobie tej bety i ze niech to będzie znak;) to mi przytaknał;)
No to tez widze pozytywna wizyta:) Wiec dzialaj i 3 mam kciuki by tez cykl byl tym udanym:)

@Fleur86 trzymam kciuki, żeby tym razem się udało :)
Ja sobie dziś byłam u fryzjera dla odstresowania, podcielam wlosy i rzuciłam farbę, od razu mi lepiej :) plamienie chwilowo ustalo...

Hejo!! Znowu mi się @ spóźnia. Dzisiaj jak w nocy policzyłam mam 35dc. Powinna być wczoraj. W pon robiłam test był negatywny. Ale nie wiem kiedy była owu wiec z kolejnym poczekam do niedzieli jeśli nie przyjdzie. Mam nadzieje, ze nie spóźni mi się znowu dwa tygodnie jak ostatnio.

Kto testuje na dniach? ♥️
Niech się nie spóźnia, niech w ogóle nie przychodzi ta @:);) Tego Ci życzę i za to trzymam kciuki! :)

Wszyscy mówią, że nie widać ;) ostatnio powiedziałam koleżance, że 14ty tydzień, a ona zrozumiała, źe 4ty i w żaden sposób nie chciało jej wyjść na listopad...
A po czym sądzisz, źe piłeczkę? Oczywiście byłoby fajnie ;p
Jesteś bardzo zgrabna, a szczupłe dziewczyny zazwyczaj maja takie fajne piłeczki, bynajmniej ja jakoś tak to zaobserwowałam :)

No to tez widze pozytywna wizyta:) Wiec dzialaj i 3 mam kciuki by tez cykl byl tym udanym:)
Dziękuję:) mieszają mi się uczucia.... Z jednej strony cieszę się, że u mnie wszystko idealnie na ten moment, a z drugiej mam ochotę walnąć tego mojego męża jakimś obuchem ;) co by oprzytomniał. Lekarz ma rację on też powinien bardziej się postarać skoro już wie, że coś jest nie tak, a nie liczyć, że jednak to nie wpływa na jego żołnierzyki. Chociaż i tak zrobił postępy bo łyka witaminy;)

@Fleur86 trzymam kciuki, żeby tym razem się udało :)
Ja sobie dziś byłam u fryzjera dla odstresowania, podcielam wlosy i rzuciłam farbę, od razu mi lepiej :) plamienie chwilowo ustalo...
Dziekuje:) też lubię to uczucie zaraz po fryzjerze:) ja też się wybieram pod koniec miesiąca

@Fleur86 a mogłabyś mi napisać jakie witaminy powinien łykać facet w ramach przygotowania... Są jakieś konkretne czy wystarczą standardowe?

reklama
@Fleur86 a mogłabyś mi napisać jakie witaminy powinien łykać facet w ramach przygotowania... Są jakieś konkretne czy wystarczą standardowe?
Moj łyka Androvit plus i salfazin. Są generalnie polecane, bo mają akurat te witaminy które wspierają męska płodność i nie kosztują majątku. Narazie próbujemy tych a jak nie pomogą to może pomyślimy o tych drogich. Tak wyczytałam na różnych forach i dziewczyny kiedyś też tu o nich pisaly. Zobaczymy czy pomogą ;)

Do góry