reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Jestem pod opieką lekarza. Juz od lat i u wielu byłam :-). Mam setki badań zrobionych. Leczylam się w klinice leczenia niepłodności. Od stycznia zrobiłam przerwe w staraniach i nie biore zadnych lekow.Taki cykl mam pierwszy raz w życiu. Wizytę mam dopiero we wt. Mogłabym wziąć luteine na wywolanie. Zostało mi pół opakowania. Tylko zastanawiam się czy dać szansę organizmowi na samodzielną pracę czy nie.
A no to lepiej poczekaj do wtorkowej wizyty. Niech organizm sam 'walczy'.

reklama
Daj szansę jeśli tak wygląda sytuacja. Ja tez kiedyś miałam takie cykle, potrafilam nie mieć @ 3 czy 4 miesiące. Inofolic bardzo fajnie to uregulowal. Teraz po porodzie mam już raczej regularne bo co 30 dni.
Kasienka jakie normy miałaś w amh?
Normy sa od 0.17 do 7.37 ng/mL.
Ty tez robilas to badanie?

Z tym AMH to chyba zależy od lekarza mój mówił, że jak jest powyżej 1 to jest już ok. To dobrze, że wizyta była pozytywna i ze masz dobre nastawienie:) ten androvit nie jest taki drogi coś ok 20 zł bodajże kosztuje i podobno nie jest jakiś dużo gorszy od tych witamin za 200 zł za opakowanie.
No juz mnie wiecej patrzalam na ceny w necie. I jak bedziemy jutro z mezem na miescie to wstapimy do apteki i kupimy:)

Hej dziewczyny, przyjmiecie nową osóbkę do grupy? :biggrin2:
Jestem Gosia, mam już małego synka, ale chcemy z mężem powiększyć rodzinkę.
Rozpoczniemy starania w okolicach wakacji :D Trzymam kciuki za nas wszystkie i gratuluję tym, którym test już pokazał dwie kreseczki ;)
Witaj i sie rozgosc:)

A ja dzisiaj byłam na monitoringu. 9dc a pęcherzyk piękny 21/18 endometrium 8,6 więc jak na ten dzień cyklu to bardzo ladne;) dzisiaj zrobię zastrzyk ovitrelle i działamy;):D dostałam też reprymende że nie przycisnelam męża żeby brał ten bromergon. Lekarz powiedzial, że u mnie wszystko jest ładnie i ze to może być ta właśnie prolaktyna męża ta przyczyną niepowodzeń .... Także dzisiaj jakoś wcisne te pół tabletki mojemu mężowi. Może się nie gapnie;) nie no żartuję ;)
I jeszcze śmieszna sytuacja, wchodzę do gabinetu i mówię że wczoraj pisałam smsa i ze w ogóle a on do mnie: zaraz... zazaz pozytywna beta... A ja.. . Yyyyy yyy..... No nie.... A on ze przeprasza ale z dwiema pacjentkami smsowal i mu się już pomieszalo;) a ja mu powiedziałam, że zyczylabym sobie tej bety i ze niech to będzie znak;) to mi przytaknał;)
No to tez widze pozytywna wizyta:) Wiec dzialaj i 3 mam kciuki by tez cykl byl tym udanym:)

@Fleur86 trzymam kciuki, żeby tym razem się udało :)
Ja sobie dziś byłam u fryzjera dla odstresowania, podcielam wlosy i rzuciłam farbę, od razu mi lepiej :) plamienie chwilowo ustalo...

Hejo!! Znowu mi się @ spóźnia. Dzisiaj jak w nocy policzyłam mam 35dc. Powinna być wczoraj. W pon robiłam test był negatywny. Ale nie wiem kiedy była owu wiec z kolejnym poczekam do niedzieli jeśli nie przyjdzie. Mam nadzieje, ze nie spóźni mi się znowu dwa tygodnie jak ostatnio.

Kto testuje na dniach? ♥️
Niech się nie spóźnia, niech w ogóle nie przychodzi ta @:);) Tego Ci życzę i za to trzymam kciuki! :)

Wszyscy mówią, że nie widać ;) ostatnio powiedziałam koleżance, że 14ty tydzień, a ona zrozumiała, źe 4ty i w żaden sposób nie chciało jej wyjść na listopad...
A po czym sądzisz, źe piłeczkę? Oczywiście byłoby fajnie ;p
Jesteś bardzo zgrabna, a szczupłe dziewczyny zazwyczaj maja takie fajne piłeczki, bynajmniej ja jakoś tak to zaobserwowałam :)

No to tez widze pozytywna wizyta:) Wiec dzialaj i 3 mam kciuki by tez cykl byl tym udanym:)
Dziękuję:) mieszają mi się uczucia.... Z jednej strony cieszę się, że u mnie wszystko idealnie na ten moment, a z drugiej mam ochotę walnąć tego mojego męża jakimś obuchem ;) co by oprzytomniał. Lekarz ma rację on też powinien bardziej się postarać skoro już wie, że coś jest nie tak, a nie liczyć, że jednak to nie wpływa na jego żołnierzyki. Chociaż i tak zrobił postępy bo łyka witaminy;)

@Fleur86 trzymam kciuki, żeby tym razem się udało :)
Ja sobie dziś byłam u fryzjera dla odstresowania, podcielam wlosy i rzuciłam farbę, od razu mi lepiej :) plamienie chwilowo ustalo...
Dziekuje:) też lubię to uczucie zaraz po fryzjerze:) ja też się wybieram pod koniec miesiąca

@Fleur86 a mogłabyś mi napisać jakie witaminy powinien łykać facet w ramach przygotowania... Są jakieś konkretne czy wystarczą standardowe?

reklama
@Fleur86 a mogłabyś mi napisać jakie witaminy powinien łykać facet w ramach przygotowania... Są jakieś konkretne czy wystarczą standardowe?
Moj łyka Androvit plus i salfazin. Są generalnie polecane, bo mają akurat te witaminy które wspierają męska płodność i nie kosztują majątku. Narazie próbujemy tych a jak nie pomogą to może pomyślimy o tych drogich. Tak wyczytałam na różnych forach i dziewczyny kiedyś też tu o nich pisaly. Zobaczymy czy pomogą ;)

Do góry