reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Jeśli chodzi o tsh to ja zanim poszłam do endo miałam 2,88. Endo stwierdził że jeśli staramy się i dziecko to jest to o wiele za dużo i od razu dostałam euthyrox na zbicie.
Wiec szybko smigaj, na pewno przepisze ci tabletki ;)
i po jakim czasie udało się zbić? dlugo to trwa?

i po jakim czasie udało się zbić? dlugo to trwa?

Ja miałam jeszcze za wysoka prolaktyne. Coś ok 45 a norma jest 25 (wiec może dla pewności tez sobie ja zbadaj). U endo byłam na początku grudnia, a pod koniec stycznia byłam już w ciąży i tsh miałam na poziomie 1,5 wiec szybko poszło [emoji4] a miałam dawkę 50

@joasiaaa tak to jest z tymi lekarzami ja chyba też zmienię swojego.... Prolaktyne mam 27,85 a on twierdzi że nie jest zła, dostałam luteine od 16 dc przez 10 dni mam brać, jednak przepisał ją bez żadnych badań i nawet nie wiadomo czy wogole mam owulacje..... A dobrze wie że staramy się już pół roku

@joasiaaa tak to jest z tymi lekarzami ja chyba też zmienię swojego.... Prolaktyne mam 27,85 a on twierdzi że nie jest zła, dostałam luteine od 16 dc przez 10 dni mam brać, jednak przepisał ją bez żadnych badań i nawet nie wiadomo czy wogole mam owulacje..... A dobrze wie że staramy się już pół roku
No mój tak samo, wie że się staramy. Testosteron też mam podwyższony ale oczywiście wg niego tragedii nie ma. Niby pco nie mam, okres potrafiłam mieć raz na trzy miesiące, tsh wyższe a on ze wszystko w porządku, właśnie jak to teraz "powiedziałam ma głos" to sobie uświadomiłam że czas go zmienić..

Dziwne, ze nie martwi go ta prolaktyna... Ja miesiąc temu miałam chyba coś ok 22 i stwierdził, ze jeśli się staramy to jest za wysoko i dostałam Dostinex na zbicie ..

Mnie też martwi bo badania zrobiłam z sugestii dermatologa bo byłam u niego z trądzikiem i wypadaniem włosów pani doktor też wie że się staramy bo odpowiednio dobiera leczenie i sama zaugerowala że skoro się staramy to warto skonsultować to z ginem bo jej zdaniem za wysoka. Sam nawet żadnych badań nie polecił a okres potrafi spóźnić się nawet 10 dni i na to dał luteine bo chciał dać tabletki anty.... Ale do innego lekarza dopiero za miesiąc bo chce trafić w okolice owulacji bo on i usg robi odrazu na wizycie a czeka się do niego miesiąc..... A tsh mam 0,966

reklama
Mnie też martwi bo badania zrobiłam z sugestii dermatologa bo byłam u niego z trądzikiem i wypadaniem włosów pani doktor też wie że się staramy bo odpowiednio dobiera leczenie i sama zaugerowala że skoro się staramy to warto skonsultować to z ginem bo jej zdaniem za wysoka. Sam nawet żadnych badań nie polecił a okres potrafi spóźnić się nawet 10 dni i na to dał luteine bo chciał dać tabletki anty.... Ale do innego lekarza dopiero za miesiąc bo chce trafić w okolice owulacji bo on i usg robi odrazu na wizycie a czeka się do niego miesiąc..... A tsh mam 0,966

Może skonsultuj się z innym lekarzem.. Tez byłam u jednego z problemami z miesiączka. Miałam dziwne plamienia przez 2 miechy, nie zlecił żadnych badań tylko przepisał tabletki anty wiec poszłam do innego i dopiero wtedy wyszło co tak na prawdę jest przyczyna moich problemów

Do góry