reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
W tej chwili biore euthyrox 50, acard 75, siofor 500 i duphaston. Z tym, ze siofor jest typowo na policystyczne jajniko, bralam go juz przed ciaza i powoli bedziemy odstawiać.
Wiem, ze sie boisz, to normalne. Ale do kazdej z nas w koncu przyjdzie szczescie. Tez w tonnie wierzylam, mialam popieprzone cykle na maksa, pozna owulacje, za krotka druga faze cyklu, a jednak sie udalo. I jest serduszko :) i modle sie kazdego dnia, zeby to szczescie nie odeszlo... Wiem, jak trwoga to do Boga. Ale bardzo mi to pomaga.
Badałas tsh? Czasami lekko podwyzszobe tsh blokuje mozliwosc zajscia w ciaze.
Badałam mam w normie ;) też mam dostać luteinę, Acard i heparynę w zastrzykach jak się uda żeby zminimalizować ryzyko powtórki, robiłaś betę ? Ja chyba nawet jak się uda odpuszczę bo stres mnie zje totalnie...

reklama
Badałam mam w normie ;) też mam dostać luteinę, Acard i heparynę w zastrzykach jak się uda żeby zminimalizować ryzyko powtórki, robiłaś betę ? Ja chyba nawet jak się uda odpuszczę bo stres mnie zje totalnie...
Oo to fajnie, ze dostaniesz zastrzyki, malo ktory lekarz decyduje sie juz po jedym poronieniu na heparyne, tym bardziej bez diagnostyki.
Robilam bete i zaluje. Pierwsze orzyrosty byly ogromne, powyzej normy- po prawie 200% co 48 godz. A ostatni przyrost byl z 8646 na 13000 czyli 50%. Noe wiedzkalam o tym, ze pozywej 6000 beta zwalnia i podwaja sie co trzy, cztery dni, a nie co dwa. Strasznie sie tym zestresowalam i juz czekalam na najgorsze. Na szczescie lekarz mnie udpokoil :)

Oo to fajnie, ze dostaniesz zastrzyki, malo ktory lekarz decyduje sie juz po jedym poronieniu na heparyne, tym bardziej bez diagnostyki.
Robilam bete i zaluje. Pierwsze orzyrosty byly ogromne, powyzej normy- po prawie 200% co 48 godz. A ostatni przyrost byl z 8646 na 13000 czyli 50%. Noe wiedzkalam o tym, ze pozywej 6000 beta zwalnia i podwaja sie co trzy, cztery dni, a nie co dwa. Strasznie sie tym zestresowalam i juz czekalam na najgorsze. Na szczescie lekarz mnie udpokoil :)
Ja chyba się nie odważe na betę chociaż prawda jest taka, że czy prędzej czy później i tak będzie sprawa jasna, ale chyba strach mnie ogarnie...
Zresztą zobaczymy...
Uwierz że wolę już brać wszystko i nawet kłóć się tymi badziewnymi zastrzykami żeby tylko było dobrze...

Udało się! Po przerwie pierwszy miesiąc staran [emoji16][emoji173]️

Załączniki

• IMG_20180426_050939.jpg
    IMG_20180426_050939.jpg
    20,7 KB · Wyświetleń: 131
Ostatnia edycja:
@salamandra66 gratuluję :-)
U mnie dziś temperatura znowu poszła w górę już jest 36,6 a przy owulacji była 36,3, podstawowa 35,9-36,0. Miałam nie myśleć o tym cyklu czy się udało a teraz przez tą temp zaczynam się nakrecac .... Choć brzuch już zaczyna boleć jak na @ która powinna być za 2-3 dni

Dziewczyny.. czyli jak lekarz przyjmuje prywatnie to moze recepty z refundacja przepisywac ale tylko w momencie jak przyjmuje tez w ramach nfz?

reklama
Do góry