reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Mi to raczej chodzi o obsługiwanie innych, wątpię bym na to miała chęci. Zresztą podejrzewam, że na początku nie jest łatwo - już na pewno przy pierwszym dziecku i nie wyobrażam sobie jeszcze obsługiwania gości. Zresztą ja w ogóle jestm mało rodzinna, że tak to nazwę i nie lubię tabunów gości ;p
Jedyna osoba, z którą podejrzewam będzie problem to moja szwagierka, ale jakoś to ogarniemy ;) nie może być za łatwo ;p
U mnie akurat bylo powiedziane że samoobsluga ;-) nikt na obiad nie wpadal tylko na 30 min pogadac i herbate wypic

reklama
Hej dziewczyny, u mnie 29dc, 1d spóźniona @. Zmierzyłam teraz 2 dni z rzędu temp rano i jest taka sama jak na początku cyklu zwykle, czyli nawet już się nie łudze, nawet owu nie było. Wredota się tylko spóźnia. Ktoś dziś testuje??

Dzień dobry :-) siedzę właśnie w poczekalni u polskiego gin w de ,może on mi jeszcze coś poradzi lub wpadnie na jakiś pomysł :-/
Plamienia w prawdzie ustały ale brzuch boli jak na @ takie skurcze :-/
Kurczę jednak takie chodzenie od lekarza do lekarza tu w de jest postrzegane jako coś dziwnego :-/

Dzień dobry :-) siedzę właśnie w poczekalni u polskiego gin w de ,może on mi jeszcze coś poradzi lub wpadnie na jakiś pomysł :-/
Plamienia w prawdzie ustały ale brzuch boli jak na @ takie skurcze :-/
Kurczę jednak takie chodzenie od lekarza do lekarza tu w de jest postrzegane jako coś dziwnego :-/
Trzymam kciuki! Coś niestety wiem jak to wygląda z lekarzami za granicą. Będzie dobrze! I nie przejmuj się jak to jest postrzegane, ważne żeby z Tobą i maleństwem było dobrze.

@Zuza1988 trzymam kciuki, żeby wszystko było ok !
Trzymam też kciuki za pozostałe dwie kreseczki. U mnie starania w toku, aż mąż zaskoczony że tak za nim chodzę :p

Co do wizyt... wieczne "łażenie" za mną zepsuło mi skutecznie uroki macierzyństwa w pierwsze dni po narodzinach starszej córki. Niby w szpitalu dali spokój ale po.. mieszkamy w dużym domu, gdzie są trzy niezależne mieszkania. Jest klatka schodowa, osobne drzwi itd. Mieszkamy my, mieszkają teściowie i szwagierka z mężem i dorosłymi dziećmi. I to z nią był największy problem, bo miała syndrom "pustego gniazda". Wiecznie ktoś u nas był, gapił się na moje cycki przy karmieniu, wyrywał małą przy kąpaniu itd. Mało tego - jak wróciłam ze szpitala to okazało się że szwagierka nawet łóżeczko po swojemu urządziła!Przy drugiej córce się już postawiłam, była obraza no ale cóż... jeśli wszystko pójdzie tak jak bym tego chciała i zajdę w kolejną ciążę będę jeszcze bardziej asertywna. To moje chwile i mój czas, więc nie dam sobie tego zabrać.

reklama
I wylalam na siebie kubel zimnej wody...

Załączniki

• 20180425_102304.png
    20180425_102304.png
    179,8 KB · Wyświetleń: 92
Do góry