reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Hej Dziewczyny! Widzę, ze jestescie już ze sobą zgrane, ale mam nadzieję, ze przyjmiecie mnie do swojego grona staraczek:) Co prawda u mnie to dopiero początki starań, ale będzie mi bardzo miło kiedy będą mogła pogadać z kimś kto przeżywa to samo i dzielić się emocjami i wątpliwościami:)
Witaj :-) ja częściej czytam niż się udzielam ,bo duuuzo pracy i dom :-) ale zawsze chętnie postaram się pomoc

reklama
Witaj :-) ja częściej czytam niż się udzielam ,bo duuuzo pracy i dom :-) ale zawsze chętnie postaram się pomoc
Dziękuję:) ja też pierwszy raz udzielam się na forum, wcześniej czytałam temat na netkobietach, ale chyba umarł śmiercią naturalną akurat jak chciałam się dołączyć:D może trochę się przedstawię - mam na imię Ewelina i mam 31 lat (wiem, trochę późno wzięlam się za "robotę", ale tak wyszło że akurat teraz poznałam odpowiedniego faceta i naprawdę poczułam że to TEN moment), nie mam jeszcze dzieci. Nie zabezpieczamy się dopiero od 2 cykli i powiem szczerze, że myślałam że łatwiej jest zajść w ciążę, a tu okazuje się że jednak kiedy się tego naprawdę chce to wcale nie jest tak rózowo:D byłam ostatnio u ginekologa powiedzieć i o swoich planach i wstępnie nie mam przeciwskazań (wstępnie, bo nie miałam dokładnych badań, tylko standardowe badanie ginekologiczne plus usg jajników) zobaczyy jak to będzie dalej. Od miesiąca biorę witaminy z kwasem foliowym, ale poza tym nie wprowadziłam żadnych zmian, żyję jak dotychczas:) Tyle o mnie, bo zaraz się rozpiszę na pół strony:) a Wy dziewczyny długo się staracie? Bierzecie jakieś "wspomagacze"? Słyszałam że olej z wiesiołka jest dobry lub tabletki ziołowe Costangus, aczkolwiek jeszcze tego nie probowałam.

Dziękuję:) ja też pierwszy raz udzielam się na forum, wcześniej czytałam temat na netkobietach, ale chyba umarł śmiercią naturalną akurat jak chciałam się dołączyć:D może trochę się przedstawię - mam na imię Ewelina i mam 31 lat (wiem, trochę późno wzięlam się za "robotę", ale tak wyszło że akurat teraz poznałam odpowiedniego faceta i naprawdę poczułam że to TEN moment), nie mam jeszcze dzieci. Nie zabezpieczamy się dopiero od 2 cykli i powiem szczerze, że myślałam że łatwiej jest zajść w ciążę, a tu okazuje się że jednak kiedy się tego naprawdę chce to wcale nie jest tak rózowo:D byłam ostatnio u ginekologa powiedzieć i o swoich planach i wstępnie nie mam przeciwskazań (wstępnie, bo nie miałam dokładnych badań, tylko standardowe badanie ginekologiczne plus usg jajników) zobaczyy jak to będzie dalej. Od miesiąca biorę witaminy z kwasem foliowym, ale poza tym nie wprowadziłam żadnych zmian, żyję jak dotychczas:) Tyle o mnie, bo zaraz się rozpiszę na pół strony:) a Wy dziewczyny długo się staracie? Bierzecie jakieś "wspomagacze"? Słyszałam że olej z wiesiołka jest dobry lub tabletki ziołowe Costangus, aczkolwiek jeszcze tego nie probowałam.
Moja historia „ rozrodcza „ jest dosyć obszerna 1 zdrowiutki syn :-) 2 ciąże biochemiczne ,jedno poronienie , dziś rano znowu testowałam i test ładnie pozytywny ale na wizytę sobie poczekam do 8 maja :-) aaaa No i w maju wybije mi 30 -stka :-)))

Moja historia „ rozrodcza „ jest dosyć obszerna 1 zdrowiutki syn :-) 2 ciąże biochemiczne ,jedno poronienie , dziś rano znowu testowałam i test ładnie pozytywny ale na wizytę sobie poczekam do 8 maja :-) aaaa No i w maju wybije mi 30 -stka :-)))
Jejku, to wspaniale!! Z całego serca gratuluję i życzę Ci spokojnej ciąży i szczęśliwego rozwiązania:))))) partner już wie czy czekasz do wieczora żeby osobiście mu powieidzieć?:) To pewnie teraz marzysz o córce! I termin na początek nowego roku:) a synek ile ma latek?

@amazed87 witaj :-) ze wspomagaczy wiesiołek i siemię na śluz, ja biorę jeszcze inofem bo ma kwas foliowy lepiej przyswajalny i reguluje gospodarke hormonalna. Jeśli nie masz żadnych schorzeń ani problemów hormonalnych to oprócz kwasu foliowego nic nie potrzebujesz

@Zuza1988 piękna krecha :-D

@amazed87 witaj :-) ze wspomagaczy wiesiołek i siemię na śluz, ja biorę jeszcze inofem bo ma kwas foliowy lepiej przyswajalny i reguluje gospodarke hormonalna. Jeśli nie masz żadnych schorzeń ani problemów hormonalnych to oprócz kwasu foliowego nic nie potrzebujesz

@Zuza1988 piękna krecha :-D
Dzięki za odpowiedź:) cykl mam książkowy - 28 dni i praktycznie zawsze jest co do dnia, choc ostatnio od owulacji az do @ bolały mnie bardzo jajniki oraz piersi i szczerze myślałam, że się udało bo jeszcze nigdy tak nie miałam, ale niestety. Co do schorzeń innych to ie mam takiej wiedzy, bo oprócz morfologii, cholesterolu i trójglicerydow to chyba niczego nie badalam, ale też nie chcę popadać w skrajność i latać po lekarzach, bo w sumie niedawno zaczęłam się starać, choć jestem bardzo niecierpliwa i wszystko chciałabym "na już":D

reklama
Jejku, to wspaniale!! Z całego serca gratuluję i życzę Ci spokojnej ciąży i szczęśliwego rozwiązania:))))) partner już wie czy czekasz do wieczora żeby osobiście mu powieidzieć?:) To pewnie teraz marzysz o córce! I termin na początek nowego roku:) a synek ile ma latek?
Czekam na wieczór :-) termin wychodzi z kalkulatora online na 25 grudnia :-) naprawdę mam nadzieje ze się uda tym razem :-) marze o córce ale syn tez może być ,byleby zdrowe :-) a syn będzie miał w listopadzie 8 lat :-) teraz trzymam kciuki za ciebie i resztę dziewczyn! A wy trzymajcie za mnie proszę ! :-))

Do góry