reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
U mnie dzisiaj 12dc, wczoraj na usg wyszło że wszystko pięknie pękło, ciałko żółte piękne, endometrium dorosło do 9,5mm(moze to 30 dag migdałów przez 3 dni;)) tylko dziwna sprawa z tym mniejszym pęcherzykiem... też musiał dorosnąć i pęknąć,bo nie było go w jajniku, ale nie było widoczne ciałko żółte, ale lekarz powiedział, że mimo wszystko jest szansa że owulacjia była z obu jajnikow:) także teraz czekanie....

reklama
U mnie dzisiaj 12dc, wczoraj na usg wyszło że wszystko pięknie pękło, ciałko żółte piękne, endometrium dorosło do 9,5mm(moze to 30 dag migdałów przez 3 dni;)) tylko dziwna sprawa z tym mniejszym pęcherzykiem... też musiał dorosnąć i pęknąć,bo nie było go w jajniku, ale nie było widoczne ciałko żółte, ale lekarz powiedział, że mimo wszystko jest szansa że owulacjia była z obu jajnikow:) także teraz czekanie....
I bliźniaki jak nic;) Trzymam za Ciebie kciuki:) Oby ten cykl był tym magicznym:)

Dzięki kochana.Dziś nadal miałam doła do momentu odebrania wyników wczorajszej bety.
Wynik 62,8:)
Bardzo wczesna ciąża ale jest!;)
Teoretycznie jutro termin @ więc trzymajcie kciuki żeby wszystko było ok i żeby wredota się nie pojawiła.Jutro pójdę na kolejną betę żeby sprawdzić przyrost.Czyli po 48h8-)
Trzymam!!! Aaaaa!!! Ale super wieści!!!! Jadę aurobusem i śmieje się do telefonu!  :) :D super wiadomość! ! Ściskam mocno!

Dzięki kochana.Dziś nadal miałam doła do momentu odebrania wyników wczorajszej bety.
Teoretycznie jutro termin @ więc trzymajcie kciuki żeby wszystko było ok i żeby wredota się nie pojawiła.Jutro pójdę na kolejną betę żeby sprawdzić przyrost.Czyli po 48h8-)
Trzymam mocno za piękny przyrost!✊✊✊
Oby się udało! Kciuki zaciśnięte! ✊✊✊

Suuuuper wiadomość!! Gratulaaaacje :)
Ostatnio widzę że coraz więcej dziewczyn w ciąży! Czas wiosenny działa cuda :)

Gdyby miało być dobrze to mogą być i bliźniaki, bo mi w ogóle to 3-4 dzieci się marzy, ale to pewnie nierealne w moim wieku i z moimi problemami zdrowotnymi.;) oby chociaż jedno bylo:)
No jak teraz wszystko się dobrze ułoży to u mnie będzie 4 dzieci,ale u mnie będzie duża różnica wieku więc myślę że dam radę a dzieci pewnie mi pomogą nad najmłodszym skarbem ( np jak pójdę pod prysznic to pewnie 16 letnia córa doglądnie malucha.Chyba będzie większa swoboda niż jakbym miała mieć dzieci np co 2 lata.Taka różnica jest między moimi synami i nie powiem,łatwo nie było:) )
Życzę Ci dużo szczęścia i gromadki dzieci :)

Hej dziewczyny! Czy któraś będzie ciekawa takiego artykułu? Świeży niedawno wyszedł.
Stanowisko ekspertów Polskiego Towarzystwa Genetyki
Człowieka i Polskiego Towarzystwa Ginekologów
i Położników w sprawie zlecania i interpretacji wyników
badań pod kątem wariantów genetycznych w genie MTHFR

To takim lekarskim językiem. Mama ginekolog napisze swój artykuł oparty na tym tekście tak aby taka zwykła kobieta, pacjentka wiedziała co i jak. :) Będzie też o nowych zaleceniach co do kwasu foliowego. Wszystko wam tu udostępnie.
Screenshot_2018-04-18-11-27-33-673_com.google.android.apps.docs.jpg
Screenshot_2018-04-18-11-27-40-481_com.google.android.apps.docs.jpg
Screenshot_2018-04-18-11-27-48-978_com.google.android.apps.docs.jpg
Screenshot_2018-04-18-11-27-56-347_com.google.android.apps.docs.jpg

Załączniki

• Screenshot_2018-04-18-11-27-33-673_com.google.android.apps.docs.jpg
    Screenshot_2018-04-18-11-27-33-673_com.google.android.apps.docs.jpg
    105 KB · Wyświetleń: 536
  • Screenshot_2018-04-18-11-27-40-481_com.google.android.apps.docs.jpg
    Screenshot_2018-04-18-11-27-40-481_com.google.android.apps.docs.jpg
    93,6 KB · Wyświetleń: 531
  • Screenshot_2018-04-18-11-27-48-978_com.google.android.apps.docs.jpg
    Screenshot_2018-04-18-11-27-48-978_com.google.android.apps.docs.jpg
    93,7 KB · Wyświetleń: 539
  • Screenshot_2018-04-18-11-27-56-347_com.google.android.apps.docs.jpg
    Screenshot_2018-04-18-11-27-56-347_com.google.android.apps.docs.jpg
    42,2 KB · Wyświetleń: 539
reklama

@Fleur86 To dobre wiadomości [emoji846] trzymam kciuki w takim razie. Ja dzisiaj tez 12dc, jutro idę do gina i zobaczymy co mi powie.

Dziewczyny mam pytanie odnośnie śluzu. Kiedy powinien pojawiać się plodny jak białko przy 31-32 dniowych cyklach. J wczoraj miałam 11dc i duuuuuzo płodnego białkowego śluzu i zastanawiam się czy to nie za wcześnie....

@MatkaPolka85 gratuluje [emoji846][emoji846] rośnijcie zdrowo i spokojnie

Do góry