U mnie dzisiaj 12dc, wczoraj na usg wyszło że wszystko pięknie pękło, ciałko żółte piękne, endometrium dorosło do 9,5mm(moze to 30 dag migdałów przez 3 dni
) tylko dziwna sprawa z tym mniejszym pęcherzykiem... też musiał dorosnąć i pęknąć,bo nie było go w jajniku, ale nie było widoczne ciałko żółte, ale lekarz powiedział, że mimo wszystko jest szansa że owulacjia była z obu jajnikow
także teraz czekanie....
reklama
MatkaPolka85
Fanka BB :)
I bliźniaki jak nicU mnie dzisiaj 12dc, wczoraj na usg wyszło że wszystko pięknie pękło, ciałko żółte piękne, endometrium dorosło do 9,5mm(moze to 30 dag migdałów przez 3 dni) tylko dziwna sprawa z tym mniejszym pęcherzykiem... też musiał dorosnąć i pęknąć,bo nie było go w jajniku, ale nie było widoczne ciałko żółte, ale lekarz powiedział, że mimo wszystko jest szansa że owulacjia była z obu jajnikow
także teraz czekanie....
Trzymam!!! Aaaaa!!! Ale super wieści!!!! Jadę aurobusem i śmieje się do telefonu! Dzięki kochana.Dziś nadal miałam doła do momentu odebrania wyników wczorajszej bety.
Wynik 62,8
Bardzo wczesna ciąża ale jest!
Teoretycznie jutro termin @ więc trzymajcie kciuki żeby wszystko było ok i żeby wredota się nie pojawiła.Jutro pójdę na kolejną betę żeby sprawdzić przyrost.Czyli po 48h![]()
EklerkaDaria
Trzymam mocno za piękny przyrost!Dzięki kochana.Dziś nadal miałam doła do momentu odebrania wyników wczorajszej bety.
Wynik 62,8
Teoretycznie jutro termin @ więc trzymajcie kciuki żeby wszystko było ok i żeby wredota się nie pojawiła.Jutro pójdę na kolejną betę żeby sprawdzić przyrost.Czyli po 48h![]()
![Raised fist :fist: ✊](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/270a.png)
![Raised fist :fist: ✊](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/270a.png)
Oby się udało! Kciuki zaciśnięte!U mnie dzisiaj 12dc, wczoraj na usg wyszło że wszystko pięknie pękło, ciałko żółte piękne, endometrium dorosło do 9,5mm(moze to 30 dag migdałów przez 3 dni) tylko dziwna sprawa z tym mniejszym pęcherzykiem... też musiał dorosnąć i pęknąć,bo nie było go w jajniku, ale nie było widoczne ciałko żółte, ale lekarz powiedział, że mimo wszystko jest szansa że owulacjia była z obu jajnikow
także teraz czekanie....
Gdyby miało być dobrze to mogą być i bliźniaki, bo mi w ogóle to 3-4 dzieci się marzy, ale to pewnie nierealne w moim wieku i z moimi problemami zdrowotnymi.I bliźniaki jak nicTrzymam za Ciebie kciuki
Oby ten cykl był tym magicznym
![]()
U
użytkownik JOn
Gość
Dzięki kochana.Dziś nadal miałam doła do momentu odebrania wyników wczorajszej bety.
Wynik 62,8
Suuuuper wiadomość!! Gratulaaaacje
Ostatnio widzę że coraz więcej dziewczyn w ciąży! Czas wiosenny działa cuda
MatkaPolka85
No jak teraz wszystko się dobrze ułoży to u mnie będzie 4 dzieci,ale u mnie będzie duża różnica wieku więc myślę że dam radę a dzieci pewnie mi pomogą nad najmłodszym skarbem ( np jak pójdę pod prysznic to pewnie 16 letnia córa doglądnie malucha.Chyba będzie większa swoboda niż jakbym miała mieć dzieci np co 2 lata.Taka różnica jest między moimi synami i nie powiem,łatwo nie byłoGdyby miało być dobrze to mogą być i bliźniaki, bo mi w ogóle to 3-4 dzieci się marzy, ale to pewnie nierealne w moim wieku i z moimi problemami zdrowotnymi.oby chociaż jedno bylo
![]()
Życzę Ci dużo szczęścia i gromadki dzieci
1
174974
Gość
Hej dziewczyny! Czy któraś będzie ciekawa takiego artykułu? Świeży niedawno wyszedł.
Stanowisko ekspertów Polskiego Towarzystwa Genetyki
Człowieka i Polskiego Towarzystwa Ginekologów
i Położników w sprawie zlecania i interpretacji wyników
badań pod kątem wariantów genetycznych w genie MTHFR
Stanowisko ekspertów Polskiego Towarzystwa Genetyki
Człowieka i Polskiego Towarzystwa Ginekologów
i Położników w sprawie zlecania i interpretacji wyników
badań pod kątem wariantów genetycznych w genie MTHFR
1
174974
Gość
To takim lekarskim językiem. Mama ginekolog napisze swój artykuł oparty na tym tekście tak aby taka zwykła kobieta, pacjentka wiedziała co i jak.
Będzie też o nowych zaleceniach co do kwasu foliowego. Wszystko wam tu udostępnie.
Załączniki
-
Screenshot_2018-04-18-11-27-33-673_com.google.android.apps.docs.jpg105 KB · Wyświetleń: 540
-
Screenshot_2018-04-18-11-27-40-481_com.google.android.apps.docs.jpg93,6 KB · Wyświetleń: 535
-
Screenshot_2018-04-18-11-27-48-978_com.google.android.apps.docs.jpg93,7 KB · Wyświetleń: 543
-
Screenshot_2018-04-18-11-27-56-347_com.google.android.apps.docs.jpg42,2 KB · Wyświetleń: 543
reklama
ForgetMeeNot
U mnie dzisiaj 12dc, wczoraj na usg wyszło że wszystko pięknie pękło, ciałko żółte piękne, endometrium dorosło do 9,5mm(moze to 30 dag migdałów przez 3 dni) tylko dziwna sprawa z tym mniejszym pęcherzykiem... też musiał dorosnąć i pęknąć,bo nie było go w jajniku, ale nie było widoczne ciałko żółte, ale lekarz powiedział, że mimo wszystko jest szansa że owulacjia była z obu jajnikow
także teraz czekanie....
@Fleur86 To dobre wiadomości [emoji846] trzymam kciuki w takim razie. Ja dzisiaj tez 12dc, jutro idę do gina i zobaczymy co mi powie.
Dziewczyny mam pytanie odnośnie śluzu. Kiedy powinien pojawiać się plodny jak białko przy 31-32 dniowych cyklach. J wczoraj miałam 11dc i duuuuuzo płodnego białkowego śluzu i zastanawiam się czy to nie za wcześnie....
@MatkaPolka85 gratuluje [emoji846][emoji846] rośnijcie zdrowo i spokojnie