reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
@Fleur86 To dobre wiadomości [emoji846] trzymam kciuki w takim razie. Ja dzisiaj tez 12dc, jutro idę do gina i zobaczymy co mi powie.

Dziewczyny mam pytanie odnośnie śluzu. Kiedy powinien pojawiać się plodny jak białko przy 31-32 dniowych cyklach. J wczoraj miałam 11dc i duuuuuzo płodnego białkowego śluzu i zastanawiam się czy to nie za wcześnie....

@MatkaPolka85 gratuluje [emoji846][emoji846] rośnijcie zdrowo i spokojnie
Co do śluzu to pojawia się już parę dni przed owulacją i utrzymuje się o ile się nie mylę do dnia owulacji. Może w tym cyklu będziesz miała trochę wcześniej owulację? Zazwyczaj faza lutealna jest stała, orientujesz się ile dni trwa, od owulacji do @?

reklama
Co do śluzu to pojawia się już parę dni przed owulacją i utrzymuje się o ile się nie mylę do dnia owulacji. Może w tym cyklu będziesz miała trochę wcześniej owulację? Zazwyczaj faza lutealna jest stała, orientujesz się ile dni trwa, od owulacji do @?

Faza lutealna zazwyczaj 14 dni. Zobaczę co mi jutro gin powie. Sporadycznie zdarzały mi się krótsze cykle 28 dniowe ale to raz max dwa razy w roku

No jak teraz wszystko się dobrze ułoży to u mnie będzie 4 dzieci,ale u mnie będzie duża różnica wieku więc myślę że dam radę a dzieci pewnie mi pomogą nad najmłodszym skarbem ( np jak pójdę pod prysznic to pewnie 16 letnia córa doglądnie malucha.Chyba będzie większa swoboda niż jakbym miała mieć dzieci np co 2 lata.Taka różnica jest między moimi synami i nie powiem,łatwo nie było:) )
Życzę Ci dużo szczęścia i gromadki dzieci :)
Domyślam się że bywa ciężko z taką gromadką, ale to jest chyba warte wszelkich wyrzeczeń :) ja myślę, że też miałabym pomoc od męża przede wszystkim, ale też od 2 dziadków i 2 babć spragnionych wnucząt;) zawsze marzył mi się głośny dom pełen dzieci:) choć teraz to tylko modlę się o jedno zdrowe dzieciątko, chociaż jedno:)

@Fleur86 To dobre wiadomości [emoji846] trzymam kciuki w takim razie. Ja dzisiaj tez 12dc, jutro idę do gina i zobaczymy co mi powie.

Dziewczyny mam pytanie odnośnie śluzu. Kiedy powinien pojawiać się plodny jak białko przy 31-32 dniowych cyklach. J wczoraj miałam 11dc i duuuuuzo płodnego białkowego śluzu i zastanawiam się czy to nie za wcześnie....

@MatkaPolka85 gratuluje [emoji846][emoji846] rośnijcie zdrowo i spokojnie
Ciekawa jestem jak Ci się spodoba doktorek;) przemyśl sobie wszelkie pytania i go pytaj, on na wszystko odpowiada i fajnie wyjaśnia, takze na to odnośnie śluzu też go zapytaj. Co do śluzu płodnego u mnie to odkąd biorę te wszystkie leki to zanikł mi praktycznie zupełnie... nawet mąż się pytał co się dzieje;):p dziwna sprawa z tym u mnie. Nie było owulacji to był śluz, mam potwierdzona owulacje a jego prawie zeroo_O licze, że gdzieś tam w środku jednak jest;) a jak nie wyjdzie w tym cyklu to zamówię sobie ten żel conceive plus przez internet, bo w tym cyklu próbowałam stacjonarne go kupić, ale w żadnej aptece nie było8-)

reklama
Do góry