reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
@Fleur86 To dobre wiadomości [emoji846] trzymam kciuki w takim razie. Ja dzisiaj tez 12dc, jutro idę do gina i zobaczymy co mi powie.

Dziewczyny mam pytanie odnośnie śluzu. Kiedy powinien pojawiać się plodny jak białko przy 31-32 dniowych cyklach. J wczoraj miałam 11dc i duuuuuzo płodnego białkowego śluzu i zastanawiam się czy to nie za wcześnie....

@MatkaPolka85 gratuluje [emoji846][emoji846] rośnijcie zdrowo i spokojnie
Co do śluzu to pojawia się już parę dni przed owulacją i utrzymuje się o ile się nie mylę do dnia owulacji. Może w tym cyklu będziesz miała trochę wcześniej owulację? Zazwyczaj faza lutealna jest stała, orientujesz się ile dni trwa, od owulacji do @?

reklama
Co do śluzu to pojawia się już parę dni przed owulacją i utrzymuje się o ile się nie mylę do dnia owulacji. Może w tym cyklu będziesz miała trochę wcześniej owulację? Zazwyczaj faza lutealna jest stała, orientujesz się ile dni trwa, od owulacji do @?

Faza lutealna zazwyczaj 14 dni. Zobaczę co mi jutro gin powie. Sporadycznie zdarzały mi się krótsze cykle 28 dniowe ale to raz max dwa razy w roku

No jak teraz wszystko się dobrze ułoży to u mnie będzie 4 dzieci,ale u mnie będzie duża różnica wieku więc myślę że dam radę a dzieci pewnie mi pomogą nad najmłodszym skarbem ( np jak pójdę pod prysznic to pewnie 16 letnia córa doglądnie malucha.Chyba będzie większa swoboda niż jakbym miała mieć dzieci np co 2 lata.Taka różnica jest między moimi synami i nie powiem,łatwo nie było:) )
Życzę Ci dużo szczęścia i gromadki dzieci :)
Domyślam się że bywa ciężko z taką gromadką, ale to jest chyba warte wszelkich wyrzeczeń :) ja myślę, że też miałabym pomoc od męża przede wszystkim, ale też od 2 dziadków i 2 babć spragnionych wnucząt;) zawsze marzył mi się głośny dom pełen dzieci:) choć teraz to tylko modlę się o jedno zdrowe dzieciątko, chociaż jedno:)

@Fleur86 To dobre wiadomości [emoji846] trzymam kciuki w takim razie. Ja dzisiaj tez 12dc, jutro idę do gina i zobaczymy co mi powie.

Dziewczyny mam pytanie odnośnie śluzu. Kiedy powinien pojawiać się plodny jak białko przy 31-32 dniowych cyklach. J wczoraj miałam 11dc i duuuuuzo płodnego białkowego śluzu i zastanawiam się czy to nie za wcześnie....

@MatkaPolka85 gratuluje [emoji846][emoji846] rośnijcie zdrowo i spokojnie
Ciekawa jestem jak Ci się spodoba doktorek;) przemyśl sobie wszelkie pytania i go pytaj, on na wszystko odpowiada i fajnie wyjaśnia, takze na to odnośnie śluzu też go zapytaj. Co do śluzu płodnego u mnie to odkąd biorę te wszystkie leki to zanikł mi praktycznie zupełnie... nawet mąż się pytał co się dzieje;):p dziwna sprawa z tym u mnie. Nie było owulacji to był śluz, mam potwierdzona owulacje a jego prawie zeroo_O licze, że gdzieś tam w środku jednak jest;) a jak nie wyjdzie w tym cyklu to zamówię sobie ten żel conceive plus przez internet, bo w tym cyklu próbowałam stacjonarne go kupić, ale w żadnej aptece nie było8-)

reklama
Do góry