reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Byłam u Pani dr na NFZ, bo swojego prywatnego nie załapałam i powiedziała że tak może być, że zrosty po usunięciu jajowodu bolą. Mnie zaczęły dopiero jak odstawiłam anty. Póki nie jest to nie do zniesienia się nic z tym nie robi, bo musieliby je usunąć, co nie znaczy że znowu się nie pojawią. Ale kupiłam sobie ziółka na "płodność". Pokrzywa, niepokalanek, kończyna i liście malin.

reklama
Dziewczyny dzisiejsza beta 13000, przyrost o 50%. Jestem przerazona, choc przeczytalam ze przy poziomie bety powyzej 6000 wzrost zwalnia.
Umowilam sie na dzisiaj na 16.40 na usg. Blagam was o trzymanie za nas kciukow, powoli dostaje do glowy :(

Dziewczyny dzisiejsza beta 13000, przyrost o 50%. Jestem przerazona, choc przeczytalam ze przy poziomie bety powyzej 6000 wzrost zwalnia.
Umowilam sie na dzisiaj na 16.40 na usg. Blagam was o trzymanie za nas kciukow, powoli dostaje do glowy :(
Zaraz dostaniesz, ale kopa w tyłek, bo maleństwo stresujesz! Zaparz meliskę i się nie denerwuj!
Oczywiście kciuki będę trzymać!

Dziewczynki, mam problem. W grudniu miałam laparoskopię. Wszystko pogoiło się ok ale jakiś tydzień temu zaczął mnie pępek swędzieć od czasu do czasu. Teraz zauważyłam, że jest mokry, coś się z niego lekko sączy. Do lekarza rodzinnego już dziś nie zdążę, muszę poczekać do poniedziałku. Ale chyba nawet wolę poczekać, bo w internecie poczytałam na ten temat i najpewniej dostanę antybiotyk. A ja nie wiem jeszcze czy być może tej ciąży nie ma.
W poniedziałek będzie 23dc, 9-10 dpo więc chyba najlepiej będzie zrobić test z rana i wtedy przejść się do lekarza? Test już może coś wtedy pokaże? I myślicie, że należy martwić się tym pępkiem? Trochę popsuło mi to humor na weekend... :/

Dziewczynki, mam problem. W grudniu miałam laparoskopię. Wszystko pogoiło się ok ale jakiś tydzień temu zaczął mnie pępek swędzieć od czasu do czasu. Teraz zauważyłam, że jest mokry, coś się z niego lekko sączy. Do lekarza rodzinnego już dziś nie zdążę, muszę poczekać do poniedziałku. Ale chyba nawet wolę poczekać, bo w internecie poczytałam na ten temat i najpewniej dostanę antybiotyk. A ja nie wiem jeszcze czy być może tej ciąży nie ma.
W poniedziałek będzie 23dc, 9-10 dpo więc chyba najlepiej będzie zrobić test z rana i wtedy przejść się do lekarza? Test już może coś wtedy pokaże? I myślicie, że należy martwić się tym pępkiem? Trochę popsuło mi to humor na weekend... :/
Do lekarza idź jak najbardziej, testy zrób, a nawet jak się druga kreska nie pojawi to zaznacz lekarzowi, że możesz być w ciąży, żeby dał odpowiedni antybiotyk. A tymczasem idź do apteki i spraw sobie maść TriBiotic czy jakoś tak. To jest maść z antybiotykiem bez recepty, lub po prostu rób okłady z rumianku.

reklama
Do góry