reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
U mnie w tym cyklu mega cisza, żadnych bóli jajników. Może dlatego, że już trochę wyluzowalam. Zabieram się za siebie wracam do ćwiczeń. Dzisiaj pierwsze 3km biegu zaliczone :-)

@Migdalove trzymam mocno kciuki !

Podziwiam.... ale badacie się ? Szukacie przyczyny ?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ostatnie 2 lata byly diagnozujące mnie.
Mam diagnoze pcos, czekalam na badania w szpitalu niestety.. kiedy ja moglam (zawodowo nic nie przeszkadzalo) to nie bylo miejsc. I tak sie bujalam rok.. w koncu to rzucilam zajelam się awansem.

Teraz znow moge troche oddychac w pracy i umawiam sobie lekarzy, doszedl pakiet lux med wiec zabralam sie od nowa.

Masz rację, ja tego też nie rozumiem. Ci którym nie zależy rodzą i krzywdzą maluchy, a w domach gdzie Dziecko miałoby wszystko jest problem. :( Moja szwagierka z mężem starali się osiem lat... Dziewczyna się najezdzila po lekarzach po całej Polsce. W końcu ktoś jej powiedział że szkoda jej pieniędzy, Mamą nie będzie. Przygotowywali się do kursu adopcyjnego, zaszła w ciążę. Lekarze mówili że cud. Odstawiła roczne dziecko od piersi, na e specjalnie uważała przy przytulankach bo przecież cud się drugi raz nie zdarzy.. a jednak. Dominik ma dziś dwa i pół roku, a Ola 7 miesięcy. Ściskam Was kochane bardzo mocno i trzymam kciuki !

Napisane na MotoG3 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja starałam się o mojego Dominika (imię tez nie wybrane bez powodu) 5 lat. Po poronieniu poddałam się. Zrezygnowałam. Myśleliśmy o adopcji. Przeprowadziliśmy się do domu, kupiliśmy psa i w tym miesiącu pierwszym z naszym nowym członkiem rodziny zaszłam w ciąże. Także coś w tym jest, ze niemyślenie i rezygnacja pomaga w zajściu. I tym razem straciłam prawie nadzieje przez mój wynik tarczycy a tu niespodzianka! Taki psikus Prima aprilisowy. Przyjaciółka moja, płodna jak kot ( tak sie śmiejemy) ostatnio powiedziała mi że gdyby mogła to chętnie oddałaby mi swoje jajniki. Nie może tego zrozumieć jak to jest. Ona kiedy tylko chciała, ten miesiąc i jest ciąża! A my jeździmy po lekarzach zżeramy tony tabletek, zastrzyki i inne cuda wianki i nic... Szkoda tylko, że nikt nie wymyślił sposobu, żeby nie myśleć kiedy tak bardzo się pragnie i jest się wstanie oddać wszystko by być mamą.
Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki i wierze, że każda się niebawem doczeka.

Dziewczyny mam juz wyniki badan FSH i LH. Niby mieszcza sie w normie ale wiem ze jest jakies powiazanie ich. Czy ktoras z Was sie na interpretacji tego zna?
@monia_l witaj i 3 mam kciuki za Twoje starania. Bardzo mi przykro z powodu straty:(

@Migdalove trzymam kciuki za test [emoji110] ja tez jutro sikne [emoji23]
@Dagaa11 @EklerkaDaria [emoji110][emoji110][emoji110] za bete, niech przyrost bedzie super i zeby was uspokoil [emoji8]
Dziekuje kochana To i ja za ciebie trzymam z całych sił ✊✊✊

@Migdalove tylko sikaj i nie zrób nas znowu w konia ;). Mocno trzymam ✊✊✊ Taką mi ochotę na kebaba zrobiłaś, że musiałam zamówić :p.

Dziewczyny mam juz wyniki badan FSH i LH. Niby mieszcza sie w normie ale wiem ze jest jakies powiazanie ich. Czy ktoras z Was sie na interpretacji tego zna?
@monia_l witaj i 3 mam kciuki za Twoje starania. Bardzo mi przykro z powodu straty:(
Przykro mi, ale ja nie pomogę. Może nie jest tak źle skoro są w normie....

Ps: Trzymajcie jutro kciuki proszę... DOBRANOC...

Takie coś znalazłam...
Badanie poziomu FSH i LH
Poziom LH i FSH bada się miedzy 2., a 5. dniem cyklu - przeważnie w 3. dniu. Często LH oznacza się także później, aby wykryć przedowulacyjny pik poziomu lutropiny.

Normy hormonów:

• FSH w 2.-4. dniu cyklu - 3-12 mIU/ml*
  • LH w 2.-4. dniu cyklu - 2-13 mIU/ml*
  • Pik LH - 20 mIU/ml*
Poziom FSH niższy niż 3 mIU/ml może świadczyć o niewydolności przysadki, a wyższe niż 12 mlU/ml o wyczerpującej się rezerwie jajnikowej.

* Należy pamiętać, że normy stosowane w różnych laboratoriach mogą różnić się między sobą.

Na co zwrócić uwagę?
Bardzo istotna jest zależność pomiędzy stężeniami obu hormonów. Stosunek poziomu LH do poziomu FSH powinien oscylować około 1. Mniejszy może świadczyć o niewydolności przysadki, a wyższy o zespole policystycznych jajników. Chcąc ocenić przyczynę niepłodności badanie folitopiny często wykonuje się razem z innymi badaniami poziomu hormonów: testosteronu, estradiolu, progesteronu. Pomaga ono ustalić przyczynę niskiej liczby plemników w nasieniu, nieregularnych cykli miesiączkowych oraz rozpoznać choroby przysadki mózgowej, jajników i jąder.

Zrobiłam test 10mll/ml i negatywny. Czyli @ przyjdzie.

2018-08-31-003-005.jpg

reklama
Dzoewczyny nie pisalam od wt bo bylam w glebokim szoku. Od sb spozniala sie @, w zeszly pon czyli 10dpo test bialy i mialam bole menstruacyjne wiec bylam pewna ze czekam na@.W pon wieczorem zaczely delikatnie bolec piersi..no i polazlam we wt na bete a ze wynik po 16 to zrobilam sikanca. Od razu krecha zaczela grubiec.beta 1154 w 32dc. Poszlam do gin i juz zobaczyl kropke! W nastepny wt monitorujemy czy rosnie. Dostalam zastrzyki clexane i luteine 3 razy dziennie. Zaraz powtarzam bete. 3Majcie kciuki pieknie was prosze:* @Dagaa11 @EklerkaDaria kciuki dla was:*

Załączniki

• received_1681343855253535.jpeg
    received_1681343855253535.jpeg
    181,7 KB · Wyświetleń: 96
Do góry