reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
😍😍😍😍 cudownie❤️ Kochana to jest Twoja pierwsza czy kolejna ciąża? Przepraszam, ze pytam, ale już nie pamietam 🙄 to ładnie, niech synuś rosnie zdrowy ❤️

To była kochana moja Pierwsza ciąża :)
A to mój pierworodny, który we wtorek kończy równo miesiąc ;) (kiedy to zleciało?! 😱 Przecież dopiero rodziłam)

Załączniki

• IMG_20201216_104231.jpg
    IMG_20201216_104231.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 89
  • IMG_20201218_184748.jpg
    IMG_20201218_184748.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 88
reklama
Nie wiem może czytałam złe artykuły ale wg nich beta wzrasta nie od momentu zagnieżdzenia tylko od momentu zapłodnienia. dlatego bardzo czułym testem u niektórych można wykryć jeszcze przed terminem spodziewanej miesiączki, ale może to tylko taki marketing

HCG zaczyna się wytwarzać od zagnieżdzenia się zarodka, a to z kolei następuje ok. Między 6-12 dpo, stąd też możliwość wykrycia bardzo wczesnej ciąży jeszcze przed terminem miesiączki jeśli zagnieżdżenie wystąpi wcześnie.
Ja swoją ciążę tak właśnie wylapalam na kilka dni przed terminem @, ale mialam też szybko zagnieżdżenie, a beta hcg udało mi się wylapac dosłownie na momencie w którym zaczęło dopiero wzrastać. W 9dpo była na poziomie 2 z hakiem.

HCG zaczyna się wytwarzać od zagnieżdzenia się zarodka, a to z kolei następuje ok. Między 6-12 dpo, stąd też możliwość wykrycia bardzo wczesnej ciąży jeszcze przed terminem miesiączki jeśli zagnieżdżenie wystąpi wcześnie.
Ja swoją ciążę tak właśnie wylapalam na kilka dni przed terminem @, ale mialam też szybko zagnieżdżenie, a beta hcg udało mi się wylapac dosłownie na momencie w którym zaczęło dopiero wzrastać. W 9dpo była na poziomie 2 z hakiem.
Nie wiem jak moglam to napisać, chyba nieprzespana noc zlasowala mi mózg, i błędnie zinterpretowałam artykuł... Normalnie się orientuję co gdzie i kiedy i o testach myślę dopiero po tygodniu spóźnienia @

Nie wiem jak moglam to napisać, chyba nieprzespana noc zlasowala mi mózg, i błędnie zinterpretowałam artykuł... Normalnie się orientuję co gdzie i kiedy i o testach myślę dopiero po tygodniu spóźnienia @

Ja tam podczas staran byłam z tych niecierpliwych i nigdy nie wytrzymywalam do terminu @ a co dopiero mówiąc o tygodniu spóźnienie 😅

Ja tam podczas staran byłam z tych niecierpliwych i nigdy nie wytrzymywalam do terminu @ a co dopiero mówiąc o tygodniu spóźnienie 😅
Moje cykle potrafią mieć po 50 dni więc kwestia braku nadziei. Biorę na to suplementy i chyba coś się ruszyło ale już straciłam wiarę w swoją płodność, to mi pomaga nie wydawać fortuny na testy

Moje cykle potrafią mieć po 50 dni więc kwestia braku nadziei. Biorę na to suplementy i chyba coś się ruszyło ale już straciłam wiarę w swoją płodność, to mi pomaga nie wydawać fortuny na testy
A jaka przyczyna takich długich cykli? Ja miałam takie, bardzo długo, potrafiły być właśnie 50 dniowe i dłuższe, max 90 dniowe.

A jaka przyczyna takich długich cykli? Ja miałam takie, bardzo długo, potrafiły być właśnie 50 dniowe i dłuższe, max 90 dniowe.
Jestem ponad pół roku po odstawieniu tabletek anty wiec może to tylko moje rozchwiane hormony i to kiedyś wróci do normy, ale mam też cechy policystyczności na jajanikach. Z tego co wiem to w rodzinie mojej mamy zdarzały się dość często takie długie cykle, więc tu pytanie czy taki mój genetyczny urok, policystycznosć czy wpływ tabletek. Teraz biorę miovelię i NAC i jak narazie miałam super krótki cykl. Skończył mi się okres i zobaczymy co będzie w tym

Jestem ponad pół roku po odstawieniu tabletek anty wiec może to tylko moje rozchwiane hormony i to kiedyś wróci do normy, ale mam też cechy policystyczności na jajanikach. Z tego co wiem to w rodzinie mojej mamy zdarzały się dość często takie długie cykle, więc tu pytanie czy taki mój genetyczny urok, policystycznosć czy wpływ tabletek. Teraz biorę miovelię i NAC i jak narazie miałam super krótki cykl. Skończył mi się okres i zobaczymy co będzie w tym
Ja również miałam cechy policystycznych jajników, miałam zespół LUF, a badałaś hormony? Wiadomo po odstawieniu trochę hormony szaleją. Przez ok 6 lat miałam problem z takimicyklami, okropnymi pmsami, nie mogłam normalnie funkcjonować od 15dc do momentu pojawienia się krwawienia. Przyczyną była niedoczynność tarczycy, od 3 lat mam cykle regularne, a od lipca (odkąd moją pasją jest sport) mam cykle jak w zegarku. :)

reklama
Ja również miałam cechy policystycznych jajników, miałam zespół LUF, a badałaś hormony? Wiadomo po odstawieniu trochę hormony szaleją. Przez ok 6 lat miałam problem z takimicyklami, okropnymi pmsami, nie mogłam normalnie funkcjonować od 15dc do momentu pojawienia się krwawienia. Przyczyną była niedoczynność tarczycy, od 3 lat mam cykle regularne, a od lipca (odkąd moją pasją jest sport) mam cykle jak w zegarku. :)
Na razie miałam robiony tylko progesteron i nie wiele powiedział bo cieżko ocenić w jakiej fazie jestem. Teoretycznie w połączeniu z USG to był w porządku. Lekarze mówili żebym jeszcze poczekała z dalszą diagnostyką ze względu na covid - żebym znowu nie latała po przychodniach. Ja nigdy wcześniej nie miałam problemów ale 6 lat brałam tabletki i dużo się stresuje. Tarczyce mam zdrową, tsh <1. Mam nieróżncowaną chorobę autoimmunologiczną ale najświeższe testy wykluczają choroby które mogą utrudniać ciąże. Jeżeli chodzi o sport to ja przystopowałam jak zacześliśmy się starać. Ja z tych co biegają pół maratony a potem robią 3 h trening siłowy.

Do góry