reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Są jedynie dofinansowania w konkretnych miastach, już pomijam, że w naszym przypadku to kropelka w morzu, ale boli mnie to, że osoby mieszkające poza tym miastem są już poszkodowane...
Wlasnie ja się przeprowadziłam do tekiego miasta ale muszę tutaj rozliczyc pit. Jest to jeden z warunków. W styczniu dopiero minie rok jak tu mieszkam. Więc rozlicze się w marcu /kwietniu. O ile wtedy będzie dofinansowanie że strony miasta... Więc i tak te miesiące musimy przeczekac

reklama
Nie wiem może czytałam złe artykuły ale wg nich beta wzrasta nie od momentu zagnieżdzenia tylko od momentu zapłodnienia. dlatego bardzo czułym testem u niektórych można wykryć jeszcze przed terminem spodziewanej miesiączki, ale może to tylko taki marketing
Mi się wydaje, że od zagnieżdżenia dopiero jest wytarzana

Nie wiem może czytałam złe artykuły ale wg nich beta wzrasta nie od momentu zagnieżdzenia tylko od momentu zapłodnienia. dlatego bardzo czułym testem u niektórych można wykryć jeszcze przed terminem spodziewanej miesiączki, ale może to tylko taki marketing
Hormon może zacząć wzrastać dopiero od momentu zagnieżdżenia. :) U niektórych kobiet test wychodzi szybciej bo szybciej dochodzi do zagnieżdzenia. Implantacja ma miejsce najczęściej między 8 a 12 dniem po owulacji ale zdarzają się sytuacje gdzie już 6 dpo zagnieżdża się zarodek. :)

Wlasnie ja się przeprowadziłam do tekiego miasta ale muszę tutaj rozliczyc pit. Jest to jeden z warunków. W styczniu dopiero minie rok jak tu mieszkam. Więc rozlicze się w marcu /kwietniu. O ile wtedy będzie dofinansowanie że strony miasta... Więc i tak te miesiące musimy przeczekac
Dokładnie! I przynajmniej rok trzeba odprowadzać pit. ;)

Hormon może zacząć wzrastać dopiero od momentu zagnieżdżenia. :) U niektórych kobiet test wychodzi szybciej bo szybciej dochodzi do zagnieżdzenia. Implantacja ma miejsce najczęściej między 8 a 12 dniem po owulacji ale zdarzają się sytuacje gdzie już 6 dpo zagnieżdża się zarodek. :)
Czyli marketing :)

Dokładnie! I przynajmniej rok trzeba odprowadzać pit. ;)
Dla sprostowania bo ja może źle rozumiem...
Jak zameldowałam się w tym mieście w styczniu 2020 i teraz marzec/kwiecień 2021 rozlicze się to mogę już się starac o dofinansowanie tak? Czy dopiero za rok?
Bo ja myślałam, że jak rozlicze w kwietniu to wtedy będę mogła już składać dokumenty o dofinansowanie

Dla sprostowania bo ja może źle rozumiem...
Jak zameldowałam się w tym mieście w styczniu 2020 i teraz marzec/kwiecień 2021 rozlicze się to mogę już się starac o dofinansowanie tak? Czy dopiero za rok?
Bo ja myślałam, że jak rozlicze w kwietniu to wtedy będę mogła już składać dokumenty o dofinansowanie
To zależy jaka klinika i jakie miasto, ja mówię tu o Gdańsku, Klinika invicta:
1608294911483.png

Trzeba sobie doczytać w konkretnej klinice w konkretnym mieście jak jest z dofinansowaniem, jakie warunki formalne są.

reklama
Do góry