reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Hej Dziewczyny. Jestem nowa na tym forum. Mam 34 lata. Od ponad roku staramy się z mężem o Dziecko. Zrobiliśmy już badanie nasienia- wszystko ok. Mnie wyszło bardzo niskie stezenie wit D ok. 3 miesiące temu. Łykam od tego czasu suplementy i teraz jest w normie. Wrócił też sluz, którego wcześniej nie było dużo. Liczę, że w tym miesiącu się uda... Trzymajcie kciuki!
Hej:) Witaj u nas :)
po czym Ci wrócił śluz ? Mam ten sam problem ;( u mnie nie ma w ogóle śluzu płodnego :((

reklama
Hej, też jestem nowa i na żaden mój post nikt nie odpowiedział. Trzymam kciuki.
Ja w tym miesiącu próbuje się nie nakręcać że w wigilie test był by już wiarygodny, będzie jak zawsze ale Tobie na pewno sie uda :)
Lepiej się nie nakręcać a potem może akurat mieć miłą niespodziankę ;)

Hej:) Witaj u nas :)
po czym Ci wrócił śluz ? Mam ten sam problem ;( u mnie nie ma w ogóle śluzu płodnego :((
Ja miałam skrajnie niski poziom witamin d, i jak na starania o Dziecko za wysoki poziom prolaktyny i tsh. Także od kilku miesięcy łykam wit.D, eutyrox i od kilku tygodni dostinex. Badałas hormony?

Cześć, przegrzebałam internet, ale nie mogłam znaleźć. Moze Wy pomożecie. Staram się z Mężem od 3 lat, że tym roku niestety straciliśmy ciaze w 8 tygodniu. Ale nie poddajemy się. Teoretycznie dziś wypada mi ostatni dzień dni płodnych, co miesiąc każde owu takie samo i idealnie w dzień z kalendarzyka z bólem jajnika. W tym miesiącu jest inaczej, bolały mnie jajniki naprzemiennie,ale inaczej niż zazwyczaj i dostałam plamienia, a po stosunku wczoraj pojawiła się taka gęsta bordowa wydzielina, dziś mam znów tylko plamienie. Czy któraś z Was tak miała? Macie jakiś pomysł? Nie chce lecieć od razu do lekarza, nie jestem z tych panikujących. Ale przy staraniach znam swój organizm bardzo dobrze i taki incydent jest dla mnie bardzo dziwny. Czy to możliwe, że może być to już krwawienie implatacyjne? Nie za wcześnie?

Czy sa tu staraczki które miały niski progesteron? Jeśli tak to co stosowałyście aby poprawić?
Ja dostałam Duphaston na drugą połowę cyklu lub wywoływani od 32 dc ale teraz na MioVeli dostałam okres zanim zaczęłam go brać. Przy czym moje wyniki badań krwi ciężko było interpretować przez rozregulowane cykle wiec niski progesteron nie koniecznie był niski...

Ja miałam skrajnie niski poziom witamin d, i jak na starania o Dziecko za wysoki poziom prolaktyny i tsh. Także od kilku miesięcy łykam wit.D, eutyrox i od kilku tygodni dostinex. Badałas hormony?
Tak, ja tez biore euthyrox, ale właśnie nie badałam witaminy d. Prl dawno temu i była w normie

reklama
Cześć, przegrzebałam internet, ale nie mogłam znaleźć. Moze Wy pomożecie. Staram się z Mężem od 3 lat, że tym roku niestety straciliśmy ciaze w 8 tygodniu. Ale nie poddajemy się. Teoretycznie dziś wypada mi ostatni dzień dni płodnych, co miesiąc każde owu takie samo i idealnie w dzień z kalendarzyka z bólem jajnika. W tym miesiącu jest inaczej, bolały mnie jajniki naprzemiennie,ale inaczej niż zazwyczaj i dostałam plamienia, a po stosunku wczoraj pojawiła się taka gęsta bordowa wydzielina, dziś mam znów tylko plamienie. Czy któraś z Was tak miała? Macie jakiś pomysł? Nie chce lecieć od razu do lekarza, nie jestem z tych panikujących. Ale przy staraniach znam swój organizm bardzo dobrze i taki incydent jest dla mnie bardzo dziwny. Czy to możliwe, że może być to już krwawienie implatacyjne? Nie za wcześnie?
Krwawienie implatacyjne zależy od zagnieżdżenia zarodka, u mnie było to równo tydzień od owu (tydzień po stosunku) akurat wtedy trafiłam idealnie w owu, 11-12dc. Niestety tez w 8 tyg. dowiedziałam się, ze ciąża się zatrzymała. U mnie to była mikro kropeczka krwi

Do góry