reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Cześć dziewczyny nie wiem czy mnie ktoś tutaj pamieta ale ja nadal na staraczkach :) Jestem w 20 dc. Dziś na usg pęcherzyk 19 mm a endometrium 5mm. Jak myślicie jutro owu czy po jutrze? Raczej musi mieć pewnie pęcherzyk Ok 23 mm? No i czy endo 5 mm nie jest za małe? Ono pewnie jescze rosnie do potencjalnego zagnieżdżenia ale wydaje mi sie ze jest niskie. Nie zapytałam lekarza o to endometrium. Mam skierowanie na badanie drożności jajowodu wiec to ostatni moment na zajście naturalnie jeśli jest wszystko Ok bo mam w końcu owu z dobrej strony ale to endo mnie przeraza małe. Co myślicie?

Cześć dziewczyny nie wiem czy mnie ktoś tutaj pamieta ale ja nadal na staraczkach :) Jestem w 20 dc. Dziś na usg pęcherzyk 19 mm a endometrium 5mm. Jak myślicie jutro owu czy po jutrze? Raczej musi mieć pewnie pęcherzyk Ok 23 mm? No i czy endo 5 mm nie jest za małe? Ono pewnie jescze rosnie do potencjalnego zagnieżdżenia ale wydaje mi sie ze jest niskie. Nie zapytałam lekarza o to endometrium. Mam skierowanie na badanie drożności jajowodu wiec to ostatni moment na zajście naturalnie jeśli jest wszystko Ok bo mam w końcu owu z dobrej strony ale to endo mnie przeraza małe. Co myślicie?
Hej, oczywiście, że cię pamiętam! Endo do zagnieżdżenia powinno wynosić ok 10mm. Więc troszkę cieniutkie. Pęcherzyk rośnie ok 2mm na dobę więc lada dzień powinien pęknąć. Pęka jak osiągnie ok 20mm. Życzę Ci Kochana powodzenia! Ja jestem 28 dni po poronieniu więc czekam aż zacznie mi się pierwsza miesiączka i dziwnie do szpitala umawiać się na hsg też. :)

Mi ginekolog mówił że 6 mm to minimum a wystarczy 7-8 mm :)
Hej, oczywiście, że cię pamiętam! Endo do zagnieżdżenia powinno wynosić ok 10mm. Więc troszkę cieniutkie. Pęcherzyk rośnie ok 2mm na dobę więc lada dzień powinien pęknąć. Pęka jak osiągnie ok 20mm. Życzę Ci Kochana powodzenia! Ja jestem 28 dni po poronieniu więc czekam aż zacznie mi się pierwsza miesiączka i dziwnie do szpitala umawiać się na hsg też. :)

Ja się wczoraj mega źle czułam i kurczę nie pamietam dokładnie ostatniej misiaczki wiec dziś zrobiłam test ale wyszła jednak kreseczka wiec chyba dupa blada albo być może jest jeszcze za wcześnie ale powiem Wam ze to czekanie najgorsze chyba jest

reklama
Powiem Ci, że co do głowy, to może coś w tym być. 3 lata temu staraliśmy się o dziecko, prawie rok. Zaszlam wtwdy w cyklu, w którym totalnie odpuscilam myślenie, ale to akurat dlatego, że miałam w okolicach dni płodnych grypę. Więc stwierdzilam, że skoro chora jestem to na miesiac myslenie zawieszam. No i sie udalo. Tyle że w 8t3d mialam zabieg, bo serduszko przestalo bić.
Przykro mi :( ja tez już byłam w ciąży 2 lata temu (po roku i 7 mc starań) niestety w 8tc okazało się, ze ciąża się zatrzymała dużo wcześniej i było puste jajeczko :( tez miałam zabieg, wtedy używałam żelu conceive plus

Do góry