reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Ovitrelle podaje się na pęknięcie. Więc jeżeli 5dni temu był zastrzyk to znaczy że 4/5 dni temu mógł pęknąć pęcherzyk i dojść do zapłodnienia. Jeżeli zapłodnienie było w ten sam dzień po zastrzyku to mamy 5dni. A średnio dopiero koło 10dnia wychodzi najczulszy pozytywny test. A beta hcg musi z krwi przedostac się do moczu. Więc myślę że mogli wykryć mega wczesną ciążę.
ALE! Pytanie czy Ovitrelle nie zakłamało wyniku? 🤔
Nie zostało mi nic tylko czekać. Za dwa dni mam powtórzyć HCG i usg.

Ovitrelle podaje się na pęknięcie. Więc jeżeli 5dni temu był zastrzyk to znaczy że 4/5 dni temu mógł pęknąć pęcherzyk i dojść do zapłodnienia. Jeżeli zapłodnienie było w ten sam dzień po zastrzyku to mamy 5dni. A średnio dopiero koło 10dnia wychodzi najczulszy pozytywny test. A beta hcg musi z krwi przedostac się do moczu. Więc myślę że mogli wykryć mega wczesną ciążę.
No właśnie jeśli chodzi o zastrzyki to wynik na tescie może być zakłamany, bo to jest hormon ciazowy i przez jakiś czas jeszcze utrzymuje się w organizmie.

Tylko czy to nie za szybko 🤔

Hej hej, tak lekarz zobaczył wynik i z miejsca od razu powiedzial * no to mamy ciąże *, jest ciąża bardzo wczesna ale jeszcze nie widoczna. Tylko się zastanawiam czy to po prostu nie przez ovitrelle..
Po zastrzyku powinno się odczekać te 2 tygodnie. Ja miałam zastrzyk z pregnyl i z ciekawości zrobiłam test kilka dni po i faktycznie były || kreski na tescie. Po 14 dniach już nie było. Wiec myśle, ze i z krwi mógł wyjść zafałszowany wynik, lepiej poczekać do terminu @ i wtedy będziesz pewna.

Hen. Ja sprawdzałam kiedyś to 5 dni po pregnylu jeszcze miałam test pozytywny. I to takie kreski mega, że chyba nigdy takich nie zobaczę....

Ale koleżankę przecież badał ginekolog!!! I ginekolog czytał wyniki!!! Jeśli to jest faktycznie wynik zastrzyku, to co z niego do cholery jasnej za lekarz, który nie wie, że po pregnylu może być zakłamany wynik. I robi pacjentce nadzieję, 5 dni po owulacji.

Daj Boże by to była ciąża, bo jednak przecież miała do czynienia z lekarzem.....
Ale jak nie??? To znowu przykre że tak działa nasza służba zdrowia.

reklama
No chyba że....... Nie powiedziałaś lekarzowi o tym że jesteś po zastrzyku.
Ale myślę że jesteś rozsądną i lądując w szpitalu z takim złym samopoczuciem, powiedziałaś o wszystkim.

Do góry