reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
@Dagaa11 niestety 1 strata to moze byc zwyczajnie zly podzial komorek i pech, badania nic nie wykazaly wiec wszystko na to wskazuje. W moim otoczeniu 75% mam stracilo pierwsza ciaze a potem zdrowe dzidzie u Ciebie tez tak bedzie:*
Własnie dlatego nie robilam badań, bo lekarz tez mi powiedział, ze to bez sensu. Martwi mnie tylko to, ze mam juz corke z bezproblemowej ciazy, a pozniej takie cos.. mam nadzieje, ze teraz sie to nie powtorzy:)

Napisane na HUAWEI VNS-L31 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
U mnie dzisiaj znowu trochę śluzu podbarwionego krwią 15dc. Zaczynam się obawiać ze to jakieś wahania hormonów, a sluz rozciągliwy ładny. Ginekolog i USG dopiero 11 kwietnia. Oczywiście najczarniejsze myśli aż się dzisiaj popłakałam..

U mnie dzisiaj znowu trochę śluzu podbarwionego krwią 15dc. Zaczynam się obawiać ze to jakieś wahania hormonów, a sluz rozciągliwy ładny. Ginekolog i USG dopiero 11 kwietnia. Oczywiście najczarniejsze myśli aż się dzisiaj popłakałam..
Ja miałam takie plamienia w srodku sluzu przez policystycznie jajniki. Zaczelam brac metformine i wszystko ladnie sie uregulowalo, takze nie martw sie na zapas :*

No z tego co moj gin mowil, to jednak tsh starajac sie o ciaze powinno byc ponizej 2, najlepiej w okolicach 1. Zbyt wysokie moze skutecznie utrudniac zajscie w ciaze, chociaz zawsze znajda sie wyjatki :)

Mój gin niestety twierdzi że to nie problem jeśli inne czynniki nie wskazują na zaburzenia działania tarczycy. U mnie jednak występują wszystkie możliwe dlatego rodzinny chce zrobić z tym porządek. Zaszłam w ciążę gdy tsh miało 1.95 wiec chyba w okolicy 2 by wystarczylo.

Nie martw się na zapas... może to po prostu owulacyjne plamienie?

Ja miałam takie plamienia w srodku sluzu przez policystycznie jajniki. Zaczelam brac metformine i wszystko ladnie sie uregulowalo, takze nie martw sie na zapas :*

Wiem, ale mnie to zmartwiło. Nigdy nic mi nie było żadnych anomalii, a od kiedy się staram pojawiają się takie dziwne objawy. Najdziwniejsze, że po przytulaniu śluz znowu ładny.

Wiem, ale mnie to zmartwiło. Nigdy nic mi nie było żadnych anomalii, a od kiedy się staram pojawiają się takie dziwne objawy. Najdziwniejsze, że po przytulaniu śluz znowu ładny.
Takie anomalie moga moim zdaniem wystapic w kazym momencie. Ja tez nigdy nie mialam problemow z cyklami, byly dlugie, ale regularne. A jak zaczelam sie starac, to nagle wyszly plamienia, policystyczne jajniki, rozjechane cykle, tarczyca, za krotka druga faza cyklu itd itp. najwazniejsze, ze to wszystko da sie leczyc, czasami wystarczy tylko kilka miesiecy jak w moim przypadku, zeby zaskoczyło. Im predzej sie zbadasz i zrobisz z tym porzadek tym lepiej. Głowa do gory! :*

Mój gin niestety twierdzi że to nie problem jeśli inne czynniki nie wskazują na zaburzenia działania tarczycy. U mnie jednak występują wszystkie możliwe dlatego rodzinny chce zrobić z tym porządek. Zaszłam w ciążę gdy tsh miało 1.95 wiec chyba w okolicy 2 by wystarczylo.
Ja bym od razu zmieniła gina. Wszedzie i na prawo i na lewo huczą, że tsh powinno być w okolicach 1.5 dla starajacej sie o ciaze, a on nie widzi problemu?

Ja bym od razu zmieniła gina. Wszedzie i na prawo i na lewo huczą, że tsh powinno być w okolicach 1.5 dla starajacej sie o ciaze, a on nie widzi problemu?
No nie widzi tzn twierdzi że jeśli innych symptomów nie ma to i problemu nie ma. Zmienić to go nie zmienię pomógł mi zajść w pierwszą ciążę wzorowo ją prowadził. Jak pójdę do niego to pogadam teraz załatwię wszystko z rodzinnym

reklama
Do góry