reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
@Ness_90 kurcze akurat nigdy nie badalam progesteronu bo zaszlam w ciaze w 1cs i wszystko sie zagniezdzilo potem niestety cos nie poszlo i stracilam ciaze ale tez przydaloby mi sie zbadac hormony, chyba sie za to zabiore za to. Uwazam ze branie duphastonu to dobra taktyka , powinien pomoc w zagniezdzeniu i utrzymaniu ciazy jesli to jedyny problem u Was oby tak:*
Zbadanie hormonów to na pewno dobry punkt wyjścia, ale lekarze często żałują skierowac na te badania od razu tylko czekają nie wiadomo na co.
Tego czy to jedyny problem niestety jeszcze nie wiadomo, boje się że nie :( Ale wydaje mi się niemożliwe zajście w ciążę przy poziomie progesteronu, który nie jest choćby w połowie dolnej granicy. Bardzo mnie zmartwiło, że wypiłam całe pierwsze opakowanie i nie jest chocby odrobinę lepiej :(
@Totois30 Na jakim teraz jesteś etapie starań?:*

reklama
Dagaa dałaś mi nadzieje ja mam 2.60 i tez miałam iść w maju po skierowanie na badania żeby zbic. Zmotywowalas mnie i pójdę po świętach.
Z wizytą poczekaj do 6 czy 7 tyg
Tylko, ze w ciaze zaszlam jak juz miesiac stosowałam euthyrox, takze napewno tsh coś spadlo. Mi euthyrox zlecil moj gin, nie musialam isc do endokrynologa.

Napisane na HUAWEI VNS-L31 w aplikacji Forum BabyBoom

Tylko, ze w ciaze zaszlam jak juz miesiac stosowałam euthyrox, takze napewno tsh coś spadlo. Mi euthyrox zlecil moj gin, nie musialam isc do endokrynologa.

Daga nie oczekuje, że uda się od razu ale szanse wzrosną mam nadzieje. Mnie rodzinny chce wysłać na badania i mam nadzieje, ze tez sam ustali mi dawkę.

Daga nie oczekuje, że uda się od razu ale szanse wzrosną mam nadzieje. Mnie rodzinny chce wysłać na badania i mam nadzieje, ze tez sam ustali mi dawkę.
No z tego co moj gin mowil, to jednak tsh starajac sie o ciaze powinno byc ponizej 2, najlepiej w okolicach 1. Zbyt wysokie moze skutecznie utrudniac zajscie w ciaze, chociaz zawsze znajda sie wyjatki :)

Zgadza się. Ja zapytałam czy mogę zajść jeśli mam poniżej 0,01 i powiedziała, ze prędzej jak mniej niż byłoby za dużo ;). Ja skontroluje tsh za jakiś tydzień, dwa.

@Ness_90 ja wszystkie badania z wlasnej kieszeni:/ po stracie poszly 2 tysie, jak obrocisz telefon poziomo wyswietli Ci sie moja stopka, tam badania jakie robilam, ja akurat przymusowa przerwa, zaraz zaczynam nowy cykl, M dostal nowa prace i pol miesiaca wyjezdza a pol jest, akurat wyjezdzal w dni plodne, teraz juz bedzie blizej i bedzie wracal, a niestety po poronieniu wróciły mi objawy zapalenia stawow i od 2 tyg biore leki, to choroba autoimmunologiczna ale nie wpkywa na plodnosc ani ciaze ale cos na razie nie zachodze, 3 cykle sie staralismy, chociaz z lubrykantami o my glupi i teraz nie uzywamy, po prostu sie przyzwyczailismy, moze stan zapalny musi troche zmalec, jak uspie chorobe moze sie uda ale planuje w wakacje pojechac do łodzi do doc Pasnika speca od immunologii i ciaz:)

@Ness_90 ja wszystkie badania z wlasnej kieszeni:/ po stracie poszly 2 tysie, jak obrocisz telefon poziomo wyswietli Ci sie moja stopka, tam badania jakie robilam, ja akurat przymusowa przerwa, zaraz zaczynam nowy cykl, M dostal nowa prace i pol miesiaca wyjezdza a pol jest, akurat wyjezdzal w dni plodne, teraz juz bedzie blizej i bedzie wracal, a niestety po poronieniu wróciły mi objawy zapalenia stawow i od 2 tyg biore leki, to choroba autoimmunologiczna ale nie wpkywa na plodnosc ani ciaze ale cos na razie nie zachodze, 3 cykle sie staralismy, chociaz z lubrykantami o my glupi i teraz nie uzywamy, po prostu sie przyzwyczailismy, moze stan zapalny musi troche zmalec, jak uspie chorobe moze sie uda ale planuje w wakacje pojechac do łodzi do doc Pasnika speca od immunologii i ciaz:)
A poznałas przyczyne straty? Ja zadnych badan nie robilam, oprocz hormonow i teraz troche sie boje..

reklama
@Dagaa11 niestety 1 strata to moze byc zwyczajnie zly podzial komorek i pech, badania nic nie wykazaly wiec wszystko na to wskazuje. W moim otoczeniu 75% mam stracilo pierwsza ciaze a potem zdrowe dzidzie u Ciebie tez tak bedzie:* na watku ciąża po poronieniu tez wszystkie teraz zdrowa ciaza a 1 strata:) ja musze chwilke poczekac ale tez w koncu bedzie dobrze;)

Do góry