Nawet facet który bardzo pragnie dziecka może potem stwierdzić że jednak nie daje rady i się zawinąć. Ba! Nawet kobieta która bardzo pragnie dziecka może potem wpaść w depresje i stwierdzić że nie chciała go, nie ma na to reguły. Można sobie tylko gdybać.No wybacz jeśli jedna strona robi wszystko w kierunku bycia w ciąży, a z drugiej strony nie ma zaangażowania to jak można inaczej napisać ? No fakt każdy ma inne życie, szkoda tylko, że później jest dużo rozbitych rodzin bo taki jeden z drugim myśleli, że to może będzie inaczej wyglądać, a może stwierdzą, że jednak nie gotowi byli, a takie dziecko potrzebuje mamy i taty takich na 100% na wątku udało się są właśnie dwie takie dziewczyny gdzie faceci okazali się totalnymi pajacami i teraz dziewczyny muszą sobie radzić same (ogromny szacunek dla nich bo ja nie wiem czy bym dała radę), a dziecko niestety kosztuje bardzo, ale to bardzo dużo pieniędzy, a jeszcze jak się rodzi przedwcześnie jak moje to potrzeba ich jeszcze więcej
Nie oceniam każdego sprawa mnie osobiście telepie jak słyszę takie coś i uważam, że czasami warto potrząsnąć takim człowiekiem, osobiście nie rozumiem braku zaangażowania po długich staraniach, przecież dla faceta to też powinno być frustrujące, no nie ?
Może dla faceta to nie jest frustrujące bo się nie nakręca i myśli sobie że będzie co będzie ale to nie znaczy że mu nie zależy na tym żeby mieć dziecko, a może zgodził się na dziecko dla świętego spokoju i stąd brak wsparcia kobiety ale to nie znaczy że jak nie pokocha tego dziecka po narodzinach i nie będzie dobrym ojcem. Nikt nie wie co będzie.
Chodzi mi tylko o to, że cokolwiek by się nie działo w związku nie tylko w temacie ciąży to wkurza mnie gadanie innych osób typu weź zostaw tego faceta ble ble