reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Hej dziewczyny, wczoraj byłam na monitoringu w 11 dc okazało się ze owulacja już byla [emoji144]‍♀️[emoji144]‍♀️[emoji144]‍♀️ Lametta bardzo dobrze na mnie działa. Jeśli się teraz nie uda w następnym cyklu mam Pojawić się w 5 dc. Czy któraś z Was ma tak wczesne owulacje?

reklama
Hej dziewczyny, wczoraj byłam na monitoringu w 11 dc okazało się ze owulacja już byla [emoji144]‍♀[emoji144]‍♀[emoji144]‍♀ Lametta bardzo dobrze na mnie działa. Jeśli się teraz nie uda w następnym cyklu mam Pojawić się w 5 dc. Czy któraś z Was ma tak wczesne owulacje?
Mi test owu wskazal ze dzis mam owu a jest 8dc takze chyba moze tak byc

A jak długo trwa Twój cykl ? Ja wywołuje miesiączkę duphastonem i trwa ok 27 dni.
Teraz ciezko mi stwierdzic, bo wczesniej +/- 40 dni , ja dopiero jestem po 1 cyklu z duphastonem (1tab dziennie) ale skrocil mi bardzo cykl i trwal 26 dni tylko, teraz zaczelam drugi cykl i te owu tak szybko.. poprzedni cykl bezowulacyjny. I teraz nie wiem czy ten dupek brac czy nie :)

Pamietam Cię Kochana [emoji3590] To prawda trzeba wytrwałości i ducha walki. Najgorzej zacząć, u mnie emocje opadły po tym jak 3 mce temu dostałam zastrzyk z pregnylu, faktycznie działaliśmy tak jak lekarz zlecił i znowu rozczarowanie... potem już nie pojechałam do lekarza i na tym się skończyło . Muszę w koncu się wziąć w garść i ruszyć, tak jak mówicie dziewczyny zrobic te badania genetycznie, znaleźć konkretnego lekarza i działać, bo czas ucieka :(
Kochana po jednym zastrzyku to rzadko, której się udaje :) mój gin mówił, że zazwyczaj 3-4 próba stymulacji jest tą szczęśliwą :) a jeśli chodzi o współżycie jeśli ten 1-2 razy jest w okolicach owu to po co więcej? Głowa do góry !

reklama
Nienawidzę jak ktoś tak gada "to zmień partnera, na co on czeka, ble ble". Nie nasza sprawa, każdy ma inny związek i inne życie.
No wybacz jeśli jedna strona robi wszystko w kierunku bycia w ciąży, a z drugiej strony nie ma zaangażowania to jak można inaczej napisać ? No fakt każdy ma inne życie, szkoda tylko, że później jest dużo rozbitych rodzin bo taki jeden z drugim myśleli, że to może będzie inaczej wyglądać, a może stwierdzą, że jednak nie gotowi byli, a takie dziecko potrzebuje mamy i taty takich na 100% :) na wątku udało się są właśnie dwie takie dziewczyny gdzie faceci okazali się totalnymi pajacami i teraz dziewczyny muszą sobie radzić same (ogromny szacunek dla nich bo ja nie wiem czy bym dała radę), a dziecko niestety kosztuje bardzo, ale to bardzo dużo pieniędzy, a jeszcze jak się rodzi przedwcześnie jak moje to potrzeba ich jeszcze więcej :)
Nie oceniam każdego sprawa mnie osobiście telepie jak słyszę takie coś i uważam, że czasami warto potrząsnąć takim człowiekiem, osobiście nie rozumiem braku zaangażowania po długich staraniach, przecież dla faceta to też powinno być frustrujące, no nie ?

Do góry