reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Mm
Rozumiem. To sa bardzo powazne decyzje. Dla mnie trudna bylaby tez co z pozostalymi jajeczkami, kiedy inv sie powiedzie. Ta moja znajoma ma jeszcze 5, placi za ich przetrzymywanie, bo nie wie co zrobic. Chciala oddac je jakies parze, ktora jest bezplodna,ale to bylo tak ze ma się zrzec, a klinika 'sprzedaje' je za 30 tys....
Ja aż tak optymistycznie nie patrzę, biorąc pod uwagę moją translokacje, że aż tyle jajeczek by zostało. ;)

reklama
Wielu lekarzy mówi, ze wynik powyżej 10 świadczy ze owulacja raczej była
dzięki, nabrałam nadziei na następny cykl 😁 a jak Ty się czujesz? @ przyszła?
Dlatego przyjmuje na wzrost progesteronu lek letrozol.
a to nie jest lek na stymulację? Tj. czytalam że przypisują go gdy clo nie daje dobrych efektów, a ogólnie to lek na raka piersi. Z tym że jeśli masz niski progesteron i nie bierzesz progesteronu w 2 fazie (luteiny, duphastonu), to zapłodniona komórka nie ma jak się zagnirzdzic. Chyba że ten niski progesteron to wynik braku owulacji i wywołując owulację poprawiają się wyniki progesteronu 🤔 nie są to łatwe sprawy. Pamiętam jak miałam niziutki wynik progesteronu (chyba 1 z kawałkiem) to dostałam właśnie duphaston. Dlatego teraz nie wiem czy to już dobry wynik, czy jeszcze przydałby się progesteron. Badałas progesteron biorąc już letrozol, czy to pierwszy taki cykl? Ja bym jeszcze raz zbadała, żeby się nie okazało że jednak za niski. Dziewczyny na clo często biorą w II fazie dupka

Ja przy staraniach mialam progesteron po owulacji 11.
A w ciazy ciagle 18-18.5 pozniej juz nie badalam. Ale schizowalam na maxa wiedzac ze kobiety maja po 30-40.

a to nie jest lek na stymulację? Tj. czytalam że przypisują go gdy clo nie daje dobrych efektów, a ogólnie to lek na raka piersi. Z tym że jeśli masz niski progesteron i nie bierzesz progesteronu w 2 fazie (luteiny, duphastonu), to zapłodniona komórka nie ma jak się zagnirzdzic. Chyba że ten niski progesteron to wynik braku owulacji i wywołując owulację poprawiają się wyniki progesteronu 🤔 nie są to łatwe sprawy. Pamiętam jak miałam niziutki wynik progesteronu (chyba 1 z kawałkiem) to dostałam właśnie duphaston. Dlatego teraz nie wiem czy to już dobry wynik, czy jeszcze przydałby się progesteron. Badałas progesteron biorąc już letrozol, czy to pierwszy taki cykl? Ja bym jeszcze raz zbadała, żeby się nie okazało że jednak za niski. Dziewczyny na clo często biorą w II fazie dupka
To jest moj pierwszy lek jaki mialam przepisanu. Czytałam właśnie ze to ma raka i bylam zdziwiona, no ale.....masakra juz sama nie wiem co mam robic.

To jest moj pierwszy lek jaki mialam przepisanu. Czytałam właśnie ze to ma raka i bylam zdziwiona, no ale.....masakra juz sama nie wiem co mam robic.
Nie no spokojnie, dużo osób go bierze na owulacje, czytałam właśnie dziś artykuł że stymulacja nim przynosi lepsze efekty i procentowo jest więcej ciąż niż po clo bo jajeczka są lepszej jakości, zastanowił mnie tylko Twój niski progesteron

Tak tak przyszła kolejnego dnia. Dziś 3 dc.
Ogolnie stwierdziłam ze zaczynam jeszcze bardziej luzowac porty. Ten cykl jeszcze mierze tempke tylko do momentu wyznaczenia owulacji, bo chcę wiedzieć czy faktycznie niepokalanek mi wydłuża cykl i fl. Ale potem a zwłaszcza od 10cs odpuszczam już w ogóle mierzenie tempki, śledzenie dni cyklu, sledzenie owu, sluzu, szyjki, test tylko po spóźniajacej się @... Taki reset potrzebuje sobie zrobić chyba chociaż na trochę... Poza braku zabezpieczenia i witamin, poczuć się znów jak przed staraniami, pocieszyć sie sobą i zająć myśli i czas innymi rzeczami... Bo ostatnimi czasy jakoś za duża frustrację czulam po każdym przyjściu @ i takie dolki... Od owu odliczalam dni... Muszę od tego odsapnac... A może życie samo nas mile zaskoczy.

reklama
Do góry