reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Cześć Dziewczyny!😊
Jestem tu nową i mam nadzieję, że mogę do Was dołączyć.
Bardzo wahalismy sie z mężem czy to juz doby czas czy jeszcze nie, ale ostatnio wyszlo tak ze na spontanie podczas stosunku poszlismy na calosc.
Stwierdziliśmy że jak będzie nam pisane to się uda. Tak więc, kochalismy się wczoraj w nocy z 12-13 D.C. Cykle ostatnio w miarę regularne ok 30-31 dni. Nie wiem czy to nie za wcześnie, czy owulacja nie wystąpi później, niemniej jednak mam nadzieję że się uda za pierwszym razem. Są tu jakieś duszyczki, które też żyją nadzieja że wszystko pójdzie gładko? Boję się trochę że będę starać się zbyt długo i sfiksuje na tym punkcie 😐 Co polecacie? Jak się na to przygotować? Nie ukrywam że Jestem w tym temacie zielona...
Na pewno nie liczylabym że jeden sex wystarczy ;) chociaż możecie mieć tyle farta. Warto jednak powtorzyc jeszcze kilka razy, bo jeśli to by był cykl 31 dniowy to odejmując 14 dni (ta faza jest stała dla każdej kobiety), owu dopiero będzie 17 dc. Macie luz, nie przejmujcie się staraniami, kochajcie się, stres źle wpływa na poczęcie, ale też nie napalabym się że uda się od razu, bo potem będzie rozczarowanie.

reklama
Na pewno nie liczylabym że jeden sex wystarczy ;) chociaż możecie mieć tyle farta. Warto jednak powtorzyc jeszcze kilka razy, bo jeśli to by był cykl 31 dniowy to odejmując 14 dni (ta faza jest stała dla każdej kobiety), owu dopiero będzie 17 dc. Macie luz, nie przejmujcie się staraniami, kochajcie się, stres źle wpływa na poczęcie, ale też nie napalabym się że uda się od razu, bo potem będzie rozczarowanie.

Dzięki za odzew. Nie zamierzam zaprzestać na jednym razie 😁 Właśnie mój kalendarzyk pokazuje że owulacja ma być w 17 d.c. Chociaż brałam w listopadzie dwa antybiotyki i boję się że może się przesunąć... niestety zlekcewazylam chorobę j dostałam zapalenia płuc...😐 Ale jest już ok więc zaczęliśmy się starać i bardzo mnie ciekawi jak to wygląda... I jak długo nam zejdzie... Mam nadzieję że szybko się uda 💪

Dzięki za odzew. Nie zamierzam zaprzestać na jednym razie 😁 Właśnie mój kalendarzyk pokazuje że owulacja ma być w 17 d.c. Chociaż brałam w listopadzie dwa antybiotyki i boję się że może się przesunąć... niestety zlekcewazylam chorobę j dostałam zapalenia płuc...😐 Ale jest już ok więc zaczęliśmy się starać i bardzo mnie ciekawi jak to wygląda... I jak długo nam zejdzie... Mam nadzieję że szybko się uda 💪
Powodzenia, obys tu zawitała na krótko i zaraz przeniosła się na wątki ciążowe!

Verona poprostu uprawiać seks i jesc kwas foliowy. Dla ciebie to narazie Wszytsko co możesz zrobić :) powodzenia i miłych starań :) Nie poluj bardzo na owulacje ale faktycznie bliżej 17 dc powinnaś miec

Właśnie muszę zakupić kwas foliowy bo to ważne... Ale póki jestem na chorobowym to marne szanse... po jutrze to zrobie 😊 Bardzo mnie to wszystko ciekawi jak to bedzie jak sie uda... 😁😁

Verona kwas foliowy zacznij brać jak najszybciej powinno się suplementowac przynajmniej 3 mce przed ciąża. Wiadomo nic się nie stanie ale jak już wiesz ze działacie i może się udać to lepiej zacząć brać. Może ktoś ci podrzuci a jak nie to na necie zamów :)

Verona kwas foliowy zacznij brać jak najszybciej powinno się suplementowac przynajmniej 3 mce przed ciąża. Wiadomo nic się nie stanie ale jak już wiesz ze działacie i może się udać to lepiej zacząć brać. Może ktoś ci podrzuci a jak nie to na necie zamów :)

Spoko spoko jutro idę do rodzinnego tak ze po drodze wejdę do apteki i kupię... myślę że jak zacznę brać teraz to chyba nic się nie stanie... Ja bardzo się boję czy jak już zaciaze to będę mogą rodzić naturalnie bo mam przepukliny kręgosłupa w ledzwiowym i nie wiem jak to zniosą... ehh 🤔😏

reklama
A ja dalej nie mam wyników, a z godzinę temu polecialo mi jakieś brązowe plamienie. Jeszcze się nie rozwinęło bardziej, ale jakoś coraz bardziej myślę ze nic z tego nir będzie. Żebym chociaż miala juz te wyniki i wiedziała czy mam tylko czekać na okres czy też nie. Eh. A rano tak sie ucieszylam jak zobaczylam znów wzrost temperatury.

Do góry