reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Hej dziewczyny! Właśnie wracamy od genetyka. Mamy skierowania na dalsze badania, mąż ma badanie w kierunku detekcji 33 mutacji w genie CFTR, a ja:
- Detekcja hapiotypu M2 w genie ANXAS
- Detekcja mutacji Leiden w genie Proakceleryny - czynnik V
- Detekcja mutacji G20210A - w genie Protrombiny - czynnik II

Rodzice też mają zrobić badanie kariotypu. Wysyłam wam zdjęcie opisu całego.
received_2418401145145629.jpeg

reklama
długo, oby lekarz miał jakis pomysł jak Wam pomoc, koniecznie napisz jak bedziesz już na wizycie!

Chyba połowa sukcesu to nie myśleć. Z tymi Świętami to zwykle tak jest, że nie wiadomo kiedy ten grudzień przeleciał. Co studiujesz?
Ja dziś miałam wizyte, podcięła mi trochę skrzydła, 11 dc, nic nie rośnie, dużo małych pęcherzyków, żadnego dominujacego, mam zlecone badania hormonów, mam się pokazać w następnym cyklu, tylko już bardziej koło 17-18 dc. Ginka wyszla z pomyslem stymulacji od nowego roku, sama o tym myślałam ale gdzieś tam tliła się iskierka, że jednak ta owu jest, tylko objawów nie daje.

Studiuje Pedagogike przedszkolna i wczesnoszkolna... Właśnie robie ostatni rok poki co.

Ale nie ma szans zeby jeszcze podrosly pecherzyki i np owulacja bd pozniejsza?
Zawsze warto spróbować symulacje, może tylko pomóc.

Dostanę receptę na clostilbegyt czy jak to tam się pisze, żeby rosły mi pęcherzyki, i może ovitrelle na pęknięcie. Bierze się kilka dni od określonego dnia cyklu chyba od 2-3, idzie na monitoring żeby lekarz zobaczył co urosło i ile i ewentualnie powiedział czy pęcherzy sam pękł czy trzeba wziąć zastrzyk. Tak przynajmniej wyczytałam tu na forum, jak będzie u mnie zobaczymy, oby udało się bez tego, ale niewielkie szanse w tym cyklu.
Aha, to u mnie na szczęście jak do tej pory rosna i pękają same. Ciekawe co dalej zleci lekarz. Ehhhh

Studiuje Pedagogike przedszkolna i wczesnoszkolna... Właśnie robie ostatni rok poki co.

Ale nie ma szans zeby jeszcze podrosly pecherzyki i np owulacja bd pozniejsza?
Zawsze warto spróbować symulacje, może tylko pomóc.
niby zawsze jest taka szansa, dlatego czekamy do nowego roku, może coś w miedzyczasie naturalnie się uda. Fajny kierunek dla przyszłej mamy, wiesz już jak zadbać o rozwój intelektualny takiego malucha ;)
Aha, to u mnie na szczęście jak do tej pory rosna i pękają same. Ciekawe co dalej zleci lekarz. Ehhhh
to tylko się cieszyć, przypomnij, miałaś sprawdzana drożność?

niby zawsze jest taka szansa, dlatego czekamy do nowego roku, może coś w miedzyczasie naturalnie się uda. Fajny kierunek dla przyszłej mamy, wiesz już jak zadbać o rozwój intelektualny takiego malucha ;)

Oby sie jednak udało naturalnie i bd prezent na gwiazdkę ;)
No własnie to też mnie skłoniło do tego kierunku ze nawet jesli nie bd pracować w zawodzie (a teraz wiem zapewne tak właśnie będzie xD) to przynajmniej zyskam wiedzę z której będę mogła czerpać będąc już mamą ;)

Nie mialam sprawdzanej drożności. Sądziłam ze jak mam owulacje i pęcherzyki sa ok to ze oznacza ze sa drożne no ale to tylko bylo takie moje myślenie ;-)
Na ta chwilę mam niski progesteron ok 5 ale bralam leki więc pewnie będzie sprawdzał ile teraz.

Spóźnia mi się okres...tydzień ponad. Miałam początkiem okresu zrobić masę badań i w środę iść do guru.....myślicie że wziąć luteinę czy już czekać? Jeszcze o tyle to mi się nie przedłużyło....
Chcesz rozśmieszyć Boga...zaplanuj sobie cos

Hej dziewczyny! Właśnie wracamy od genetyka. Mamy skierowania na dalsze badania, mąż ma badanie w kierunku detekcji 33 mutacji w genie CFTR, a ja:
- Detekcja hapiotypu M2 w genie ANXAS
- Detekcja mutacji Leiden w genie Proakceleryny - czynnik V
- Detekcja mutacji G20210A - w genie Protrombiny - czynnik II

Rodzice też mają zrobić badanie kariotypu. Wysyłam wam zdjęcie opisu całego. Zobacz załącznik 1046117
Nic z tego nie wiem....a tak prościej to co to znaczy?

Nie mialam sprawdzanej drożności. Sądziłam ze jak mam owulacje i pęcherzyki sa ok to ze oznacza ze sa drożne no ale to tylko bylo takie moje myślenie ;-)
Na ta chwilę mam niski progesteron ok 5 ale bralam leki więc pewnie będzie sprawdzał ile teraz.
chyba jednak nie do końca tak jest, jak są niedrożne jajowody to zapłodniona komórka nie ma jak się dostać do macicy, poprzednia lekarka opowiedziała mi historię dziewczyny, która 8 lat starała się o dziecko i żaden lekarz nie wpadł na to żeby sprawdzić jej drożność, wszyscy zaczynali od stymulacji, a jak do niej trafiła to okazało się że oba jajowódy niedrożne, i przy pierwszej próbie in vitro zaszła w ciążę. Nie pisze żeby straszyć, oby u Ciebie był tylko ten niski progesten, czesem taki drobiazg utrudnia zajście w ciążę.
Spóźnia mi się okres...tydzień ponad. Miałam początkiem okresu zrobić masę badań i w środę iść do guru.....myślicie że wziąć luteinę czy już czekać? Jeszcze o tyle to mi się nie przedłużyło....
a test robiłaś? Czasem owu się przesunie i stąd takie cyrki. Też mam takie zalecenia teraz i zastanawiam się kiedy to wypadnie? Sama nie wiem co Ci napisać, czasem weźmiesz luteinę/duphaston i od razu jest @ po odstawieniu, a czasem czeka się i tydzień

reklama
Ja sie już przyzwyczaiłam aby nie planować bo i tak nic z tego. Zawsze mam pod górkę itp :-( :(

Do góry