reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Na razie jest teoretycznie w miarę stabilnie ale jednak póki co pod znakiem zapytania. ;) Od półtora miesiąca mam fajną pracę, dobrze się w niej sprawdzam więc licze, że od stycznia przedłużą mi umowę.
Teraz z mężem czekamy na wiadomość od właściciela mieszkania, które będziemy wynajmować. Przekalkulowaliśmy wszystko od a do z i wynajmowanie mieszkania w Malborku będzie najlepszym dla nas rozwiązaniem. Z właścicielami wszystko dogadane, kwestia teraz podpisania umowy i tam w księgach wieczystych u notariusza. A właściciele też się przeprowadzają w między czasie do większego mieszkania więc stąd takie oczekiwanie, dodatkowo święta były itp. Wstępnie 10-11 listopada mamy się wprowadzac no ale czekamy na podpisanie dokumentów. :) Mieszkanie jest piękne, w bieli, meble na wysoki połysk białe, 47m2 (salon z otwartą kuchnią, sypialnia, łazienka, przedpokój) 7m2 balkonu, garaż dosyć duży i komórka w piwnicy. :) To takie nasze spełnienie marzeń, być sami dla siebie. :)
Dziękuję, że pytasz. :) W ogóle miałam tyle razy ochotę do Ciebie na fb napisać ale jakoś tak głupio mi było, nie chciałam być natarczywa czy coś. :D

Wariatko, przecież mozesz pisać na fb śmiało jesli tylko masz ochotę :) będzie mi równie miło ;)

To widzę ze sporo się u Was dzieje, ale pozytywnie :) oby wszystko niedlugo sie dopielo i zamieszkacie sobie sami (potwierdzam jednak tak jest najlepiej) i oby przedłużyli Ci umowę jesli dodatkowo Ci się ta praca podoba :)
Jak się przeprowadzicie to pochwal się obowiązkowo mieszkankiem jak już się ulokujecie :D

reklama
Wariatko, przecież mozesz pisać na fb śmiało jesli tylko masz ochotę :) będzie mi równie miło ;)

To widzę ze sporo się u Was dzieje, ale pozytywnie :) oby wszystko niedlugo sie dopielo i zamieszkacie sobie sami (potwierdzam jednak tak jest najlepiej) i oby przedłużyli Ci umowę jesli dodatkowo Ci się ta praca podoba :)
Jak się przeprowadzicie to pochwal się obowiązkowo mieszkankiem jak już się ulokujecie :D
Trochę się boję, że jednak się z mieszkaniem nie uda, że właściciele się rozmyślą czy coś bo bardzo nam na tym mieszkaniu zależy. Bo u nas tak zawsze jest, że jak coś wydaje się być super i idziemy w tym kierunku to coś to tak zaburza, że musimy obejść się smakiem jak to się mówi. Na razie cierpliwie czekamy na telefon od właścicieli.

Hej dziewczyny wróciłam z invimedu ! Pan dr stwierdził, ze nie będziemy zbijać prolaktyny a mam 1003 stwierdził, ze do momentu kiedy nie ma objawów wysokiej prolaktyny jak np. mleko w piersiach nie ma potrzeby jej zmniejszać. Trochę mnie to dziwi, ale nie mam wyjścia muszę mu zaufać. 20 listopada mam sono-hsg 720 zł i zobaczymy jak moje jajowody pytałam dr czy przed zabiegiem dostanę jakieś znieczulenie powiedział ze nie ma takiej potrzeby ponieważ badanie jest bezbolesne. Czy faktycznie tak jest ?

Hej dziewczyny wróciłam z invimedu ! Pan dr stwierdził, ze nie będziemy zbijać prolaktyny a mam 1003 stwierdził, ze do momentu kiedy nie ma objawów wysokiej prolaktyny jak np. mleko w piersiach nie ma potrzeby jej zmniejszać. Trochę mnie to dziwi, ale nie mam wyjścia muszę mu zaufać. 20 listopada mam sono-hsg 720 zł i zobaczymy jak moje jajowody pytałam dr czy przed zabiegiem dostanę jakieś znieczulenie powiedział ze nie ma takiej potrzeby ponieważ badanie jest bezbolesne. Czy faktycznie tak jest ?
PRL masz 1003 a jakie normy? Mimo wszystko uważam że PRL za wysoka. Ja miałam PRL kiedyś 40 a norma do 23 i od razu dostałam bromergon mimo że nie miałam objawów wysokiej prolaktyny żadnego plynu z piersi żadnych plamien srodcyklicznych.

Dziewczyny a czym się różnią te chlamydie? Która się robi? Trachomatis IgG i IgM?

Załączniki

• 1E672784-FE99-4699-BE79-E6073E10A184.jpeg
    1E672784-FE99-4699-BE79-E6073E10A184.jpeg
    42,3 KB · Wyświetleń: 79
O kurcze to dziwne bardzo, że nie chce zbijać! Przy staraniach trzeba ją zbić i to nie tylko mój ginekolog tak twierdził ale i doktor w klinice niepłodności.
A co do sono hsg nie masz czego się obawiać, ja na zleceniu miałam napisane, żeby wziąc przed zabiegiem nospę i to wystarczy. :) Kontrast nie jest drażniący w porównaniu z tym na NFZ, bo to zwykła sól fizjologiczna o odpowiednim nie drażniącym odczynie.

reklama
Do góry