reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Na razie jest teoretycznie w miarę stabilnie ale jednak póki co pod znakiem zapytania. ;) Od półtora miesiąca mam fajną pracę, dobrze się w niej sprawdzam więc licze, że od stycznia przedłużą mi umowę.
Teraz z mężem czekamy na wiadomość od właściciela mieszkania, które będziemy wynajmować. Przekalkulowaliśmy wszystko od a do z i wynajmowanie mieszkania w Malborku będzie najlepszym dla nas rozwiązaniem. Z właścicielami wszystko dogadane, kwestia teraz podpisania umowy i tam w księgach wieczystych u notariusza. A właściciele też się przeprowadzają w między czasie do większego mieszkania więc stąd takie oczekiwanie, dodatkowo święta były itp. Wstępnie 10-11 listopada mamy się wprowadzac no ale czekamy na podpisanie dokumentów. :) Mieszkanie jest piękne, w bieli, meble na wysoki połysk białe, 47m2 (salon z otwartą kuchnią, sypialnia, łazienka, przedpokój) 7m2 balkonu, garaż dosyć duży i komórka w piwnicy. :) To takie nasze spełnienie marzeń, być sami dla siebie. :)
Dziękuję, że pytasz. :) W ogóle miałam tyle razy ochotę do Ciebie na fb napisać ale jakoś tak głupio mi było, nie chciałam być natarczywa czy coś. :D

Wariatko, przecież mozesz pisać na fb śmiało jesli tylko masz ochotę :) będzie mi równie miło ;)

To widzę ze sporo się u Was dzieje, ale pozytywnie :) oby wszystko niedlugo sie dopielo i zamieszkacie sobie sami (potwierdzam jednak tak jest najlepiej) i oby przedłużyli Ci umowę jesli dodatkowo Ci się ta praca podoba :)
Jak się przeprowadzicie to pochwal się obowiązkowo mieszkankiem jak już się ulokujecie :D

reklama
Wariatko, przecież mozesz pisać na fb śmiało jesli tylko masz ochotę :) będzie mi równie miło ;)

To widzę ze sporo się u Was dzieje, ale pozytywnie :) oby wszystko niedlugo sie dopielo i zamieszkacie sobie sami (potwierdzam jednak tak jest najlepiej) i oby przedłużyli Ci umowę jesli dodatkowo Ci się ta praca podoba :)
Jak się przeprowadzicie to pochwal się obowiązkowo mieszkankiem jak już się ulokujecie :D
Trochę się boję, że jednak się z mieszkaniem nie uda, że właściciele się rozmyślą czy coś bo bardzo nam na tym mieszkaniu zależy. Bo u nas tak zawsze jest, że jak coś wydaje się być super i idziemy w tym kierunku to coś to tak zaburza, że musimy obejść się smakiem jak to się mówi. Na razie cierpliwie czekamy na telefon od właścicieli.

Hej dziewczyny wróciłam z invimedu ! Pan dr stwierdził, ze nie będziemy zbijać prolaktyny a mam 1003 stwierdził, ze do momentu kiedy nie ma objawów wysokiej prolaktyny jak np. mleko w piersiach nie ma potrzeby jej zmniejszać. Trochę mnie to dziwi, ale nie mam wyjścia muszę mu zaufać. 20 listopada mam sono-hsg 720 zł i zobaczymy jak moje jajowody pytałam dr czy przed zabiegiem dostanę jakieś znieczulenie powiedział ze nie ma takiej potrzeby ponieważ badanie jest bezbolesne. Czy faktycznie tak jest ?

Hej dziewczyny wróciłam z invimedu ! Pan dr stwierdził, ze nie będziemy zbijać prolaktyny a mam 1003 stwierdził, ze do momentu kiedy nie ma objawów wysokiej prolaktyny jak np. mleko w piersiach nie ma potrzeby jej zmniejszać. Trochę mnie to dziwi, ale nie mam wyjścia muszę mu zaufać. 20 listopada mam sono-hsg 720 zł i zobaczymy jak moje jajowody pytałam dr czy przed zabiegiem dostanę jakieś znieczulenie powiedział ze nie ma takiej potrzeby ponieważ badanie jest bezbolesne. Czy faktycznie tak jest ?
PRL masz 1003 a jakie normy? Mimo wszystko uważam że PRL za wysoka. Ja miałam PRL kiedyś 40 a norma do 23 i od razu dostałam bromergon mimo że nie miałam objawów wysokiej prolaktyny żadnego plynu z piersi żadnych plamien srodcyklicznych.

Dziewczyny a czym się różnią te chlamydie? Która się robi? Trachomatis IgG i IgM?

Załączniki

• 1E672784-FE99-4699-BE79-E6073E10A184.jpeg
    1E672784-FE99-4699-BE79-E6073E10A184.jpeg
    42,3 KB · Wyświetleń: 76
O kurcze to dziwne bardzo, że nie chce zbijać! Przy staraniach trzeba ją zbić i to nie tylko mój ginekolog tak twierdził ale i doktor w klinice niepłodności.
A co do sono hsg nie masz czego się obawiać, ja na zleceniu miałam napisane, żeby wziąc przed zabiegiem nospę i to wystarczy. :) Kontrast nie jest drażniący w porównaniu z tym na NFZ, bo to zwykła sól fizjologiczna o odpowiednim nie drażniącym odczynie.

reklama
Do góry