reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
A powiedz mi Gosia czy do kliniki niepłodności muszę mieć skierowanie od ginekologa ? Czy mogę się umówić normalnie na wizytę tak jak do zwykłego ginekologa ? Jak to wyglada?

reklama
A powiedz mi Gosia czy do kliniki niepłodności muszę mieć skierowanie od ginekologa ? Czy mogę się umówić normalnie na wizytę tak jak do zwykłego ginekologa ? Jak to wyglada?
Umawiasz się bez skierowania. :) Pierwsza wizyta jest z ginekologiem, który specjalizuje się w niepłodności. Idziesz z partnerem, możesz sama, ale oboje najlepiej jak rozmawiacie z lekarzem. Zazwyczaj nie są to badania tylko długa rozmowa, my byliśmy w gabinecie około 1,5h. :) Ginekolog kieruje Was na badania. Tylko my tak trafiliśmy, że został sam ginekolog, a wcześniej był genetyk, androlog i immunolog.

A do genetyka na NFZ jak szlismy to wzięłam skierowanie od lekarza rodzinnego, tak samo do immunologa od lekarza rodzinnego można wziąć skierowanko. :)

Ooo Dziekuje :) mój miał tylko badanie nasienia - ale chyba takie podstawowe tylko :/ wyszły bardzo dobre.
Ja Po poronieniu robiłam te podstawowe: tsh, ft3i4, progesteron, prolaktyna, testosteron, estradiol, lh i fsh - i były ok. Później już tylko progesteron i tsh sprawdzałam. Teraz myśle zeby znowu powtórzyć - albo zrobic właśnie te wirusowe, bo nie miałam nigdy. Żałuje ze po poronieniu nie zrobiłam tych badań immunologicznych, a tak o nich myślałam
Spróbuj, warto. Ja na twoim miejscu próbowałbym przebadać coś co jeszcze nigdy nie badałaś np wymaz na bakterie. Chlamydia może być bezobjawowa, a zatyka jajowody ehhh tyle jest czynników [emoji30]

Jestem ciekawa kiedy dostane ta @. Bo dziś znow temperatura wzrosla, a zazwyczaj mam min 2 dniowa tendecje spadkowa przed i okresem, także by było wychodzilo że może jednak w srode najszybciej ... Niech już przychodzi ten nowy cykl.

A tak poza tym to co tam u Was Gosia się dzieje? Co to za zawirowania?

Ja mam dziś wizytę w invimedzie. Będziemy ustalać termin na drożność jajowodow i omawiać moje wyniki badan. Zobaczymy jakie plan działań ustali mi lekarz. Mam nadzieje ze to będzie szybka sprawa. Jednak to klinika niepłodności. Trochę się stresuje.

Ja mam dziś wizytę w invimedzie. Będziemy ustalać termin na drożność jajowodow i omawiać moje wyniki badan. Zobaczymy jakie plan działań ustali mi lekarz. Mam nadzieje ze to będzie szybka sprawa. Jednak to klinika niepłodności. Trochę się stresuje.
Będzie dobrze :) Daj znać co ci poradził :)

Jestem ciekawa kiedy dostane ta @. Bo dziś znow temperatura wzrosla, a zazwyczaj mam min 2 dniowa tendecje spadkowa przed i okresem, także by było wychodzilo że może jednak w srode najszybciej ... Niech już przychodzi ten nowy cykl.

A tak poza tym to co tam u Was Gosia się dzieje? Co to za zawirowania?
Na razie jest teoretycznie w miarę stabilnie ale jednak póki co pod znakiem zapytania. ;) Od półtora miesiąca mam fajną pracę, dobrze się w niej sprawdzam więc licze, że od stycznia przedłużą mi umowę.
Teraz z mężem czekamy na wiadomość od właściciela mieszkania, które będziemy wynajmować. Przekalkulowaliśmy wszystko od a do z i wynajmowanie mieszkania w Malborku będzie najlepszym dla nas rozwiązaniem. Z właścicielami wszystko dogadane, kwestia teraz podpisania umowy i tam w księgach wieczystych u notariusza. A właściciele też się przeprowadzają w między czasie do większego mieszkania więc stąd takie oczekiwanie, dodatkowo święta były itp. Wstępnie 10-11 listopada mamy się wprowadzac no ale czekamy na podpisanie dokumentów. :) Mieszkanie jest piękne, w bieli, meble na wysoki połysk białe, 47m2 (salon z otwartą kuchnią, sypialnia, łazienka, przedpokój) 7m2 balkonu, garaż dosyć duży i komórka w piwnicy. :) To takie nasze spełnienie marzeń, być sami dla siebie. :)
Dziękuję, że pytasz. :) W ogóle miałam tyle razy ochotę do Ciebie na fb napisać ale jakoś tak głupio mi było, nie chciałam być natarczywa czy coś. :D

reklama
Nie ma czym się stresować, w końcu trafisz do ludzi, którzy niepłodnością się zajmują. A bieganie po ginekologach , którzy po omacku szukają przyczyn niepłodności - bo na tym się nie znają za bardzo - jest bardziej stresujące.
Będziesz miała badanie drożności tradycyjne starą metodą pod rentgenem czy pod usg? Na pewno lepsze jest to pod usg i raczej kliniki niepłodności tylko takie oferują. :)

Do góry