reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
O no to ja wszystko prawie robiłam. USG piersi robię sobie raz do roku i robiłam w tym roku, przy staraniach co 3 miesiące robić to bez sensu. Cytologia w marcu, posiew z pochwy robilam. TSH wszystkie. Toxo i różyczkę też. Nie robiłam tylko tej ospy. No ale to popytam lekarza. W ogóle dziewczyny jak z waszym badaniem piersi? Ja ogólnie sobie macam często ale mam taki gruczołowate że nie byłabym w stanie nic zauwazyc. Każe lekarzowi raz na jakiś czas. Bo ja to wyczuwam cały czas jakieś guzki i nie wytrzymuje tego psychicznie. A mam po prostu tyle gruczolow
Ten posiew z pochwy to nie jest to samo co cytologia co nie? Trzeba mieć jakieś skierowanie na to czy coś ? Moglabys powiedzieć coś więcej na ten temat? Bo już kiedyś się zastanawiałam nad tym...

reklama
@Migdalove i ja zaciskam kciuki z całych sił żeby tym razem było wszystko idealnie i bezproblemowo[emoji110][emoji110][emoji110] limit niepowodzeń już chyba u Ciebie się wyczerpał i głęboko wierzę w to, że tym razem będzie dobrze[emoji3531][emoji3531][emoji3531]

Dziękuję Ci❤ Super, ze masz takie rzetelne notatki :)

Nie ma za co, mam superancką gin ;) jeśli ktoś jest z Krakowa to chętnie ją polecę z tym zastrzeżeniem, że leczę się u niej prywatnie.

Ja też dzięki. Właśnie zajrzałam że USG robiłam półtora roku temu na piersi a palpacyjne badanie u lekarza w tym roku... Chyba trzeba powtorzyc....

Ja piersi nie badałam jeszcze nigdy :baffled: (wiem, ze powinnam) ale zawsze myślałam, ze to starsze kobiety robia

Koniecznie! Ja badałam co rok, teraz będę co pół - jestem w grupie ryzyka rakowego. Myślę, że piersi powinno się badać już po 20.

Ten posiew z pochwy to nie jest to samo co cytologia co nie? Trzeba mieć jakieś skierowanie na to czy coś ? Moglabys powiedzieć coś więcej na ten temat? Bo już kiedyś się zastanawiałam nad tym...

To jest inne badanie, odrębne od cytologii. Nie wiem jak jest ze skierowaniem, ja robiłam prywatnie u mojej gin i ona mi pobrała próbki. Niestety, badanie dość drogie.

Nie ma za co, mam superancką gin ;) jeśli ktoś jest z Krakowa to chętnie ją polecę z tym zastrzeżeniem, że leczę się u niej prywatnie.

Koniecznie! Ja badałam co rok, teraz będę co pół - jestem w grupie ryzyka rakowego. Myślę, że piersi powinno się badać już po 20.

To jest inne badanie, odrębne od cytologii. Nie wiem jak jest ze skierowaniem, ja robiłam prywatnie u mojej gin i ona mi pobrała próbki. Niestety, badanie dość drogie.
Ja tez niestety wszystkie badania zawsze robię prywatnie:( jak bede za jakiś czas u gin to i o te zapytam :)

Migdalove wiem że się martwisz. Śledzę twoje losy i ostatni test pozytywny, mimo twoich przeżyć, uszczęśliwiło mnie bo daje nadzieję;) modlę się żeby było szczęśliwie dla Was.

reklama

Cycki badań trzeba. Ja może nie umiem tego perfekcyjnie ale zawsze coś tam pomacam. No i usg staram się raz do roku zrobić a jak nie to chociaż poprosić lekarza by pomacal. Zawsze to profesjonalniej. Co prawda u mnie nikt na raka piersi nie chorował ale ogólnie rak trochę zrobił spustoszenie w mojej rodzinie. Ja jestem bardziej obciążona :( zastanawiałam się nawet nad badaniami genetycznymi. Ehhhh

spazentitto a Ty jesteś konkretnie piersiowym obciążona?

Do góry