reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Wzięłam sobie rady odnośnie testów do serca, wszystkie robiłam ok godziny 11 drugi ok godziny 22. Wczorajszy wynik był z ciemną kreską kreska rano a wieczorem już nie. Dziś też jest blada kreska. Dla pewności robiłam bo dwa testy. Wiem to trochę zwariowane ale chciałam poświęcić ten miesiąc na dokładną analizę swojego organizmu.
Co myślicie?
Kochana wszystkie negatywne.

Polecam clearblue one pokażą albo puste kuleczko albo buźke i nie trzeba się zastanawiać czy test pozytyw czy negatyw.

reklama
Kochana wszystkie negatywne.

Polecam clearblue one pokażą albo puste kuleczko albo buźke i nie trzeba się zastanawiać czy test pozytyw czy negatyw.

Kurde czy to możliwe żeby drugi miesiąc pod rząd mieć bezowulacyjny cykl jak wszystkie wyniki i badania są dobre?
Możesz powiedzieć gdzie kupiłaś swój clearblue?

Kurde czy to możliwe żeby drugi miesiąc pod rząd mieć bezowulacyjny cykl jak wszystkie wyniki i badania są dobre?
Ja mieszkam w DE ale w Pl też kupisz w rossmanie i w aptekach albo zamów sobie na doz.pl są różowe i fioletowe. Ja mam różowe ale jeśli ten cykl będzie porażka to w kolejnym jak znajdę u siebie to kupię fioletowe.

Różowe pokazują tylko pik LH A fioletowe pokazują dni płodne i pik LH także są dokładniejsze. Ale też swoją cenę mają.

Oczywiście, że tak może być. Ja przez 3 miesiące na początku roku miałam bezowulacyjne a badania w porządku. Musiałabyś iść do dobrego specjalisty na monitoringi żeby zobaczyć co u Ciebie się dzieje. Testy moim zdaniem są bez sensu, nawet mój lekarz tak twierdził. Szkoda nerwów. Ja na przykład miałam testy ewidentnie wskazujące na owulację a jej nie było. Jedynie bardziej pewne to mierzenie temperatury bardzo skrupulatnie.

Ja mam wyniki w miarę ok, a byłam teraz na monitoringu i cykl bezowulacyjny. Testy mogą nie wychodzić, a owulacja może występować. Nie możesz sugerować się paskami z allegro czy organizm funkcjonuje prawidłowo :)

Oczywiście, że tak może być. Ja przez 3 miesiące na początku roku miałam bezowulacyjne a badania w porządku. Musiałabyś iść do dobrego specjalisty na monitoringi żeby zobaczyć co u Ciebie się dzieje. Testy moim zdaniem są bez sensu, nawet mój lekarz tak twierdził. Szkoda nerwów. Ja na przykład miałam testy ewidentnie wskazujące na owulację a jej nie było. Jedynie bardziej pewne to mierzenie temperatury bardzo skrupulatnie.
Owulacja wróciła samoistnie czy tabsy?

Dokładnie tak jak mówisz. Jak już też wcześniej pisałam że nie ma co sugerować się jedynie paskami tym bardziej z allegro.

Jest tak że testy pokazują pik LH A do owu nie dochodzi albo nie pokazują piku LH A owu jest.

Ja robiąc w tym cyklu testy owu i pokazał mi pozytyw w 24dc też nie mam pewności czy do owu doszło ale na wszelki wypadek Przytulanki były w odpowiednim czasie. Bo u mnie wykres z temp to jakieś góry i doliny przez mierzenie w ustach pod językiem. Gdybym wiedziała to bym zaczęła mierzyć od razu w innym miejscu. Ale no cóż dokończyć muszę ten cykl w ustach. Kolejny to mam możliwość zmienić miejsce pomiarów. Mam nadzieję że będzie bardziej wyrazniejszy i czytelniejszy.
Ja mam wyniki w miarę ok, a byłam teraz na monitoringu i cykl bezowulacyjny. Testy mogą nie wychodzić, a owulacja może występować. Nie możesz sugerować się paskami z allegro czy organizm funkcjonuje prawidłowo :)

Dokładnie tak jak mówisz. Jak już też wcześniej pisałam że nie ma co sugerować się jedynie paskami tym bardziej z allegro.

Jest tak że testy pokazują pik LH A do owu nie dochodzi albo nie pokazują piku LH A owu jest.

Ja robiąc w tym cyklu testy owu i pokazał mi pozytyw w 24dc też nie mam pewności czy do owu doszło ale na wszelki wypadek Przytulanki były w odpowiednim czasie. Bo u mnie wykres z temp to jakieś góry i doliny przez mierzenie w ustach pod językiem. Gdybym wiedziała to bym zaczęła mierzyć od razu w innym miejscu. Ale no cóż dokończyć muszę ten cykl w ustach. Kolejny to mam możliwość zmienić miejsce pomiarów. Mam nadzieję że będzie bardziej wyrazniejszy i czytelniejszy.
W pochwie najlepiej i najlepiej termometrem owulacyjnym bo jest dokładny :)

reklama
Do góry