reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Ogólnie sprawa z tym spaniem wygląda tak - najważniejsze by nie wstawać z łóżka bo wtedy na bank temperatura będzie zaburzona. Jeśli budzimy się w nocy bo coś nas przebudzilo i idziemy dalej spać to tempka nie będzie jakoś zaburzona jednak jeśli będzie takich pobudek dużo to wtedy zaznacza się poranną temperature, żeby ją ignorować.

reklama
Ogólnie sprawa z tym spaniem wygląda tak - najważniejsze by nie wstawać z łóżka bo wtedy na bank temperatura będzie zaburzona. Jeśli budzimy się w nocy bo coś nas przebudzilo i idziemy dalej spać to tempka nie będzie jakoś zaburzona jednak jeśli będzie takich pobudek dużo to wtedy zaznacza się poranną temperature, żeby ją ignorować.
Dokładnie tak. Ja się trzymam zasad jak tylko mogę. Ta niby godzina plus minus jest dozwolona ale staram się aby była ciągle mierzona o danej godzinie. Żeby nie było żadnej temperatury zaburzonej.

Załączniki

• Screenshot_20190707-110618.png
    Screenshot_20190707-110618.png
    41 KB · Wyświetleń: 91
Jakie czynniki mogą zakłócić wiarygodność pomiaru temperatury?
Czynnikami, które mogą negatywnie wpłynąć na pomiar temperatury są:

Owu była początkiem tygodnia, potwierdzona w czwartek u gina
Ciężko mi cokolwiek powiedzieć bo ta temperatura nie wykazuje owulacji, tak jak pisałaś wcześniej - zaburzal ja inny pęcherzyk. Teraz może też ją coś zaburza. W twoim przypadku nie przejmowała bym się tak pomiarami temperatury. Ważne, że owulacja potwierdzona przez ginekologa. Teraz się zrelaksuj, odpręż i staraj się nie myśleć czy się udało czy nie. :) Trzymam kciuki!

Ciężko mi cokolwiek powiedzieć bo ta temperatura nie wykazuje owulacji, tak jak pisałaś wcześniej - zaburzal ja inny pęcherzyk. Teraz może też ją coś zaburza. W twoim przypadku nie przejmowała bym się tak pomiarami temperatury. Ważne, że owulacja potwierdzona przez ginekologa. Teraz się zrelaksuj, odpręż i staraj się nie myśleć czy się udało czy nie. :) Trzymam kciuki!
Fakt faktem... Na odprężenie i przepłukanie nerek wypiłam wczoraj małe piwko. No i mam jakąś infekcje dróg moczowych. Może to zaburza.... Dobra.... Nie przejmuje się tym.... Tzn postaram się obiecuje Wam. Jadę na urlop. Polskie morze co prawda zimno ale kocham je i uwielbiam.... Może mi przejdzie zamartwianie się :) mam nadzieję że odpuszczę trochę napięcie. A tak jak mówisz. Śmiesznie ten mój wykres wygląda bo temp na owu nie skoczyła boa ale lekarz mówi że była to mu wierzę.

Fakt faktem... Na odprężenie i przepłukanie nerek wypiłam wczoraj małe piwko. No i mam jakąś infekcje dróg moczowych. Może to zaburza.... Dobra.... Nie przejmuje się tym.... Tzn postaram się obiecuje Wam. Jadę na urlop. Polskie morze co prawda zimno ale kocham je i uwielbiam.... Może mi przejdzie zamartwianie się :) mam nadzieję że odpuszczę trochę napięcie. A tak jak mówisz. Śmiesznie ten mój wykres wygląda bo temp na owu nie skoczyła boa ale lekarz mówi że była to mu wierzę.
Alkohol najbardziej zaburza temperaturę i to nawet w małej ilości. :)

reklama
Kochana który tc?
@Migdalove część Gosiu :) ja mam już na świecie córeczkę urodzoną we wtorek :) niestety to był poród przedwczesny bo mialam byc sierpniówką. Na szczęście jednak ze zdrowiem malutkiej jest w miarę dobrze i pewnie niedługo wyjdziemy.ze szpitala :)
Czasem podczytuję ten wątek ale bardzo nieregularnie. Trzymam kciuki za wszystkie staraczki! Powodzenia dziewczyny!

Do góry