reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
A czy po owulacji testy też mogą wychodzić? Tzn czy pojawia się drugą kreska czy jest czyta biel? Bo flo pokazuje okres za tydzień a dziś zrobiłam test owulacyjny i kreski.sie pojawiają
Pik LH może może utrzymywać nawet do kilku dni. I od testu pozytywnego nie robi się więcej testów.

Mi np pik LH pokazał 24dc a kolejnego dnia zrobiłam tak z ciekawości i już test piku mi nie wykrył. Ale ja robiłam clearblue różowe elektroniczne.

reklama
Pik LH może może utrzymywać nawet do kilku dni. I od testu pozytywnego nie robi się więcej testów.

Mi np pik LH pokazał 24dc a kolejnego dnia zrobiłam tak z ciekawości i już test piku mi nie wykrył. Ale ja robiłam clearblue różowe elektroniczne.

Kurde chyba też w to zainwestuje bo od tych paskowych to mnie tylko głową boli. Chociaż z drugiej strony może jeszcze się na tym do końca nie znam

A ktoś mi może wyjaśnić dlaczego nie robi się testów owulacyjnych z porannego moczu? I czy jeśli w nocy wstaje do WC i do syna jak woła to mogę robić zaraz po przebudzeniu rano i czy w takiej sytuacji jest sens mierzyć temperature?

A ktoś mi może wyjaśnić dlaczego nie robi się testów owulacyjnych z porannego moczu? I czy jeśli w nocy wstaje do WC i do syna jak woła to mogę robić zaraz po przebudzeniu rano i czy w takiej sytuacji jest sens mierzyć temperature?
Jeżeli chodzi o temperaturę to musi być sen przez 4h bez przerwy bo inaczej temperatura może być fałszywa

Nie robi się testów z pierwszego porannego moczu dlatego, że w moczu przez noc uzbieralo się hormonów więc będzie fałszywie dodatni test, szczytu lh nie będzie a test będzie wykazywał dużą ilość lh w moczu. Dlatego najlepiej testy robić w południe i późnym wieczorem.

Nie robi się testów z pierwszego porannego moczu dlatego, że w moczu przez noc uzbieralo się hormonów więc będzie fałszywie dodatni test, szczytu lh nie będzie a test będzie wykazywał dużą ilość lh w moczu. Dlatego najlepiej testy robić w południe i późnym wieczorem.
A jak mi w stosunku do dwóch poprzednich dni spadła temp ? :( A jestem jakieś 4-5 dni po owu?

reklama
Do góry