reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
A czy po owulacji testy też mogą wychodzić? Tzn czy pojawia się drugą kreska czy jest czyta biel? Bo flo pokazuje okres za tydzień a dziś zrobiłam test owulacyjny i kreski.sie pojawiają
Pik LH może może utrzymywać nawet do kilku dni. I od testu pozytywnego nie robi się więcej testów.

Mi np pik LH pokazał 24dc a kolejnego dnia zrobiłam tak z ciekawości i już test piku mi nie wykrył. Ale ja robiłam clearblue różowe elektroniczne.

reklama
Pik LH może może utrzymywać nawet do kilku dni. I od testu pozytywnego nie robi się więcej testów.

Mi np pik LH pokazał 24dc a kolejnego dnia zrobiłam tak z ciekawości i już test piku mi nie wykrył. Ale ja robiłam clearblue różowe elektroniczne.

Kurde chyba też w to zainwestuje bo od tych paskowych to mnie tylko głową boli. Chociaż z drugiej strony może jeszcze się na tym do końca nie znam

A ktoś mi może wyjaśnić dlaczego nie robi się testów owulacyjnych z porannego moczu? I czy jeśli w nocy wstaje do WC i do syna jak woła to mogę robić zaraz po przebudzeniu rano i czy w takiej sytuacji jest sens mierzyć temperature?

A ktoś mi może wyjaśnić dlaczego nie robi się testów owulacyjnych z porannego moczu? I czy jeśli w nocy wstaje do WC i do syna jak woła to mogę robić zaraz po przebudzeniu rano i czy w takiej sytuacji jest sens mierzyć temperature?
Jeżeli chodzi o temperaturę to musi być sen przez 4h bez przerwy bo inaczej temperatura może być fałszywa

Nie robi się testów z pierwszego porannego moczu dlatego, że w moczu przez noc uzbieralo się hormonów więc będzie fałszywie dodatni test, szczytu lh nie będzie a test będzie wykazywał dużą ilość lh w moczu. Dlatego najlepiej testy robić w południe i późnym wieczorem.

Nie robi się testów z pierwszego porannego moczu dlatego, że w moczu przez noc uzbieralo się hormonów więc będzie fałszywie dodatni test, szczytu lh nie będzie a test będzie wykazywał dużą ilość lh w moczu. Dlatego najlepiej testy robić w południe i późnym wieczorem.
A jak mi w stosunku do dwóch poprzednich dni spadła temp ? :( A jestem jakieś 4-5 dni po owu?

reklama
Do góry