reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Zrobiłam dziś powtórnie TSH bo mówiła że trzeba noi taki wynik
_20190617_135859.jpeg

Zrobiłam dziś powtórnie TSH bo mówiła że trzeba noi taki wynik Zobacz załącznik 986861
Ojj, zdecydowanie podwyższone. Tak jak dziewczyny pisały za wysokie wyniki tarczycy mogą bardzo utrudniac zajście w ciążę, a tym co się udaje, mogą źle wpłynąć na ciążę i prowadzić do poronienia (moja koleżanka z pracy przez tarczyce poroniła) [emoji17] ja np przed ciążą nie miałam z tarczycą problemów, a jak zaszlam to tsh podskoczylo do 3.12. Byłam pewna, że jest ok, w końcu w normie się mieściłam, po czym lekarz mi wyjaśnił, że dla ciężarnych normy są niższe i max jaki powinien być to 2.5, a czym niżej tym lepiej i też biorę euthyrox. Teraz będę powtarzać badania i zobaczymy czy tsh zjechało. Także to na pewno musisz mieć uregulowane. Dobrze, że już w środę wizyta to wszystkiego się dowiesz. Trzymam kciuki, aby tylko to było główną przyczyną niepowodzeń, bo odpowiednimi lekami łatwo jest to wyregulowac i dziewczęta, które miały wyniki nawet koło 20 są teraz w ciąży [emoji8]

Mam nadzieję że to tylko tyle, jak dojdzie coś jeszcze to chyba oszaleje. Długo trzeba brać leki znaim się obniży to tsh?
Ojj, zdecydowanie podwyższone. Tak jak dziewczyny pisały za wysokie wyniki tarczycy mogą bardzo utrudniac zajście w ciążę, a tym co się udaje, mogą źle wpłynąć na ciążę i prowadzić do poronienia (moja koleżanka z pracy przez tarczyce poroniła) [emoji17] ja np przed ciążą nie miałam z tarczycą problemów, a jak zaszlam to tsh podskoczylo do 3.12. Byłam pewna, że jest ok, w końcu w normie się mieściłam, po czym lekarz mi wyjaśnił, że dla ciężarnych normy są niższe i max jaki powinien być to 2.5, a czym niżej tym lepiej i też biorę euthyrox. Teraz będę powtarzać badania i zobaczymy czy tsh zjechało. Także to na pewno musisz mieć uregulowane. Dobrze, że już w środę wizyta to wszystkiego się dowiesz. Trzymam kciuki, aby tylko to było główną przyczyną niepowodzeń, bo odpowiednimi lekami łatwo jest to wyregulowac i dziewczęta, które miały wyniki nawet koło 20 są teraz w ciąży [emoji8]

Tego Ci nie powiem i sama jestem ciekawa czy mi spadło. Biorę od 8 tc, teraz mam powtórzyć badania, czyli w 19 tc. Dam znać jak u mnie to wygląda po badaniach. Dużo pewnie zależy od dawki jaka się przyjmuje. Jesli chodzi o euthyrox wiem że są dawki 25,50,75,100. Ja biorę 50, 1x1, ale są dziewczyny które stosują np 75, 3 x1, zależy też od poziomu odchylenia od normy. Daj znać po wizycie [emoji846]
Mam nadzieję że to tylko tyle, jak dojdzie coś jeszcze to chyba oszaleje. Długo trzeba brać leki znaim się obniży to tsh?

Popytam o wszystko w środę i dam znać co powiedziała [emoji3526]
Tego Ci nie powiem i sama jestem ciekawa czy mi spadło. Biorę od 8 tc, teraz mam powtórzyć badania, czyli w 19 tc. Dam znać jak u mnie to wygląda po badaniach. Dużo pewnie zależy od dawki jaka się przyjmuje. Jesli chodzi o euthyrox wiem że są dawki 25,50,75,100. Ja biorę 50, 1x1, ale są dziewczyny które stosują np 75, 3 x1, zależy też od poziomu odchylenia od normy. Daj znać po wizycie [emoji846]

Zrobiłam dziś powtórnie TSH bo mówiła że trzeba noi taki wynik Zobacz załącznik 986861
Nooo rzeczywiście wysoki wynik..
Mi po miesiacu na dawce 75 spadło z 5,32 na 2,49 więc w miarę szybko [emoji6]

Dzień dobry [emoji6] staram się was podczytywac ale bez bicia się przyznaje że słabo mi to idzie [emoji3525]
Ale mimo wszystko za każdą ciągle trzymam kciuki [emoji6]

Ja dziś pierwszy dzień jestem sama z dwójką i nie ma tragedii [emoji16][emoji123]
I tak sobie myślę że może za 10lat wrócę do starań [emoji1787][emoji1787]

To szybko Ci spadło [emoji3526] też bym tak chciała.
I jak tam się czujesz z tą twoją dwójka? [emoji3526]
Nooo rzeczywiście wysoki wynik.. Mi po miesiacu na dawce 75 spadło z 5,32 na 2,49 więc w miarę szybko [emoji6]

Dzień dobry [emoji6] staram się was podczytywac ale bez bicia się przyznaje że słabo mi to idzie [emoji3525]
Ale mimo wszystko za każdą ciągle trzymam kciuki [emoji6]

Ja dziś pierwszy dzień jestem sama z dwójką i nie ma tragedii [emoji16][emoji123]
I tak sobie myślę że może za 10lat wrócę do starań [emoji1787][emoji1787]

To szybko Ci spadło [emoji3526] też bym tak chciała.
I jak tam się czujesz z tą twoją dwójka? [emoji3526]
Szybko i do tego miałam zalecenie żeby badać co miesiąc i praktycznie co miesiąc miałam niższy wynik (dopiero pod koniec ciąży mi podskoczylo ale było w normie) [emoji6]

Szczerze to takie nierealne mi się ciągle to wszystko wydaje [emoji6] ale dzieci póki co mam grzeczne więc potrafię wszystko ogarnąć na spokojnie i jest dobrze [emoji16][emoji123]

reklama
Do góry