Jak możesz to wstaw zdjęcie z wynikamiNo nic mi nie przepisał. Powiedział że wszystko w normie..
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Jak możesz to wstaw zdjęcie z wynikamiNo nic mi nie przepisał. Powiedział że wszystko w normie..
Da tabletki i za jakiś czas ponownie do kontroliKochane umówiłam się na środę do endokrynologa, muszę tylko jutro zrobić ponownie badania. Ciekawe co mi powie na wizycie.
Da tabletki i za jakiś czas ponownie do kontroli
Zależy jaka dostaniesz dawkę. Ja miałam parę miesięcy temu prawie 13 i brałam euthyrox n150 na przemian z euthyrox n125 spadło mi do 2.1 I biorę dziennie dawkę euthyrox n150 i za 3 miesiące licząc od rozpoczęcia paczki leków na kontrolne badanie tsh ft3 i ft4 zobaczyć czy spadło do max 1.0Ciekawe po jakim czasie się zmniejszy ten wynik
Zależy jaka dostaniesz dawkę. Ja miałam parę miesięcy temu prawie 13 i brałam euthyrox n150 na przemian z euthyrox n125 spadło mi do 2.1 I biorę dziennie dawkę euthyrox n150 i za 3 miesiące licząc od rozpoczęcia paczki leków na kontrolne badanie tsh ft3 i ft4 zobaczyć czy spadło do max 1.0
Tez zależy od lekarza. Bo ja mimo że miałam zrobione wyniki TSH ft3 i ft4 to dała już leki ale mimo tego dała swoje skierowanie na badania i w tym były inne badania hormonalne. I się zaczęło A to cukry nie takie A to prolaktyna A to tsh A coś tam innego A to anemia a to coś tam i tak w kolo.Aha no to zostaje czekać i zobaczyć co w środę babka powie i co przepisze. Oby to było tylko tyle
Tez zależy od lekarza. Bo ja mimo że miałam zrobione wyniki TSH ft3 i ft4 to dała już leki ale mimo tego dała swoje skierowanie na badania i w tym były inne badania hormonalne. I się zaczęło A to cukry nie takie A to prolaktyna A to tsh A coś tam innego A to anemia a to coś tam i tak w kolo.
Ale trzymam kciuki aby się u Ciebie skończyło na tabletkach na obniżenie tsh i prolaktyny. Bo tam widziałam że też masz podwyższona? A powiedz mi będziesz robić też anty TPO i anty TG?
Do badania prolaktyny trzeba dobrze być przygotowanym bo szybko się podnosi. Trzeba być wypoczętym, dwa dni przed badaniem nie uprawiać seksu. Unikać stresu, a przed badaniem posiedzieć z 10-15min.Nawet nie wiem co to za badania są. Prolaktyna też niestety podwyższona ale powiedziała że to nie przeszkadza w zajęciu. Anemie też mam plus rzs także coraz więcej tego
Anty TPO i ANTY tg jeżeli wyjdzie podwyższone to oznacza hashimoto ( tak mi tłumaczyła moja Endo z Pl) moja koleżanka ma nadczynność grawesa basedowa ( nazwa jej tarczycy) i anty TPO i anty tg ma ok. Ona miała ten plus że mogła ja leczyć lodem lub ja wyciąć i zdecydowała się ja wyciąć. Leków nie musi brać. Za to ja przy hashimoto mam już do końca życia nawet jeśli mój wynik TSH będzie 1.0-1.5Nawet nie wiem co to za badania są. Prolaktyna też niestety podwyższona ale powiedziała że to nie przeszkadza w zajęciu. Anemie też mam plus rzs także coraz więcej tego