reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Wspolczuje. Może jeszcze się jej uda
No już jest po 30-tce mąż po 40-stce ale wiadomo wiek jeszcze niczego nie przekreśla. Ja jestem młoda ale mój mąż w tym roku kończy 37lat tak ze już by się przydało chociaż jedno dziecko A czy będzie nam pisane więcej tak jak wcześniej marzylismy o 3-4 to już się okaże.

A ode mnie to już nic nie mówię. :D
Rozlaka jest najgorsza.

Mój m jak powiedział że jedzie do pracy do DE to nie patrząc na nic spakowałam się i wsiadłam z nim w busa i wyjechaliśmy. Tylko że ja nie miałam nic do stracenia umowy o pracę w Pl mi nie przedłużyli byłam wtedy bez pracy chyba około 2-3 miesiące dzieci nie mamy więc mogłam sobie pozwolić na taki wyjazd z mężem. No i tak gadaliśmy że tylko do pracy A okazało się że tutaj zostaliśmy mamy mieszkanie w Pl już mieszkanie zdane mieszka teraz tam kolezanka z chlopakiem w czerwcu biora slub poronila w 8tc zaniklo tetno( tak mi napisala) sprawy po zamykane,wszystkie przeniesione tutaj do DE i jest super. Życie lepsze tańsze bez zmartwień większych problemów.

Ja i mój masz w tym roku 29 mamy. We wrześniu był ślub i tak czekamy cały czas czy się uda.
No już jest po 30-tce mąż po 40-stce ale wiadomo wiek jeszcze niczego nie przekreśla. Ja jestem młoda ale mój mąż w tym roku kończy 37lat tak ze już by się przydało chociaż jedno dziecko A czy będzie nam pisane więcej tak jak wcześniej marzylismy o 3-4 to już się okaże.

Ja i mój masz w tym roku 29 mamy. We wrześniu był ślub i tak czekamy cały czas czy się uda.
No my mieliśmy 2 rocznice ślubu w maju. A razem jesteśmy 8 lat i 8miesiecy. W tym czasie 3 poronienia rok po roku w różnych tygodniach ciąży. Też czekamy czy się uda w końcu zajść w ciążę i ja donosic.

Rozlaka jest najgorsza.

Mój m jak powiedział że jedzie do pracy do DE to nie patrząc na nic spakowałam się i wsiadłam z nim w busa i wyjechaliśmy. Tylko że ja nie miałam nic do stracenia umowy o pracę w Pl mi nie przedłużyli byłam wtedy bez pracy chyba około 2-3 miesiące dzieci nie mamy więc mogłam sobie pozwolić na taki wyjazd z mężem. No i tak gadaliśmy że tylko do pracy A okazało się że tutaj zostaliśmy mamy mieszkanie w Pl już mieszkanie zdane mieszka teraz tam kolezanka z chlopakiem w czerwcu biora slub poronila w 8tc zaniklo tetno( tak mi napisala) sprawy po zamykane,wszystkie przeniesione tutaj do DE i jest super. Życie lepsze tańsze bez zmartwień większych problemów.
Ja właśnie szukam mieszkań w Ulm lub na początek hotelów nawet pracowniczych jakis. Żeby do męża dojechać. Ja w sumie jestem tu na stażu ale za marne 1000zł miesięcznie. Wiadomo zawsze coś ale tam z mężem byłoby nam o wiele lepiej.

Ja właśnie szukam mieszkań w Ulm lub na początek hotelów nawet pracowniczych jakis. Żeby do męża dojechać. Ja w sumie jestem tu na stażu ale za marne 1000zł miesięcznie. Wiadomo zawsze coś ale tam z mężem byłoby nam o wiele lepiej.
Dokladnie zgadzam się. Nie ma nic lepszego niż być obok męża.

Może najlepszym wyjściem będzie poczekać minimum 3 miesiące i jak już twój mąż będzie miał pewna pracę w danej miejscowości to niech złoży wniosek do spółdzielni o mieszkanie tylko musi zaznaczyć że dojedziesz do niego żeby było większe mieszkanie. Ja złożyłam wniosek o mieszkanie i 24godziny później już otrzymałam e-maila z wybraniem sobie 2 mieszkań. Oczywiście nie wiem jak jest w innych landach ale może warto spróbować. I na początku jak będziesz w DE bez pracy to od razu załatwiać w finanzamt klasę podatkową dla Twojego męża 3 A tobie 5 tylko musicie mieć akt małżeństwa unijny bo inaczej was nie zamelduja oficjalnie jako małżeństwo.

reklama
Do góry