reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
No proszę ciekawy, czego to już nie wymyśla [emoji6][emoji16]
Mi właśnie koleżanka to poleciła kosztuje u nas 15euro 2 sztuki i normalnie na niego szukasz lub moczysz w moczu10-15 sekund końcówka zabarwia się na różowo to oznacza że test wchłania potrzebna ilość moczu i 3-5 minut na wyświetlaczu cyfrowym pokazuje ci np 4-5 to oznacza że możesz być w ciąży na przełomie 4-5tc

reklama
Dobrze ze jest tego coraz więcej żeby trochę pomóc kobieta
No tu jest dużo takich testów ponieważ lekarze nie zawsze chcą dawać skierowania i wtedy się robi taki test idzie sie do ginekologa z takim testem i jeśli wychodzi coś nie tak np test na chlamydie wykaże że ja bym miała to wtedy już nie ma wyjścia i daje antybiotyk lub jeszcze potwierdzę wynik testu badaniami i wtedy daje antybiotyk na wyleczenie danej choroby.

To bardzo dobrze. Czasami lekarze są różni i rzeczywiście warto samwm sprawdzać takimi teścikami
No tu jest dużo takich testów ponieważ lekarze nie zawsze chcą dawać skierowania i wtedy się robi taki test idzie sie do ginekologa z takim testem i jeśli wychodzi coś nie tak np test na chlamydie wykaże że ja bym miała to wtedy już nie ma wyjścia i daje antybiotyk lub jeszcze potwierdzę wynik testu badaniami i wtedy daje antybiotyk na wyleczenie danej choroby.

To bardzo dobrze. Czasami lekarze są różni i rzeczywiście warto samwm sprawdzać takimi teścikami
Jedyny minus jaki tu jest to taki że na każde badania są potrzebne skierowania i aby się dostać do kliniki leczenia nie płodności to też nie można płacić i trzeba mieć skierowanie i wtedy wszystkie badania robią w klinice za darmo tylko za leki nie które płacisz.

A plus jest taki że jak spełniasz warunki to masz refundacje do inseminacji i in vitro aż 50%

Bardzo fajnie, tam inaczej wszystko działa niz u nas. Ciężko ocenić czy lepiej czy gorzej.
Jedyny minus jaki tu jest to taki że na każde badania są potrzebne skierowania i aby się dostać do kliniki leczenia nie płodności to też nie można płacić i trzeba mieć skierowanie i wtedy wszystkie badania robią w klinice za darmo tylko za leki nie które płacisz.

A plus jest taki że jak spełniasz warunki to masz refundacje do inseminacji i in vitro aż 50%

Bardzo fajnie, tam inaczej wszystko działa niz u nas. Ciężko ocenić czy lepiej czy gorzej.
Niby z jednej strony gorzej A z drugiej strony lepiej bo jak chcesz mieć dziecko to nie musisz mieć sporo kasy aby pomóc w zajęciu w ciążę. Jednak w Polsce klinika dużo kasy ściąga z par które przychodzą z problemem zajścia w ciążę. Trzeba płacić za wizytę za każde badania 100% za zdjęcia USG leki też 100%jeszcze dojazd do kliniki bo nie w każdej miejscowości jest tak ze naprawdę jest potrzebne dużo kasy na klinikę w Pl.

Moja koleżanka wydała na lekarza prywatnego ginekologa około 15tys zł później w klinice około 20-22tys zł A okazało się na końcu że wystarczyło podać leki na pęknięcie pęcherzyka.

Nie wiem czy lekarze specjalnie tak długo zwlekali i naciagali na kasę bo widzieli że małżeństwo nie odpuści czy po prostu nie dopatrzyli tego przy badaniach i USG.

O rany no tak kasy to tu jest potrzebne strasznie dużo. Lekarze zdają sobie sprawę że zwłaszcza młodzi będą robili wszystko żeby mieć dziecko, tysiące badań od jednego do drugiego lekarza i też się tak zastanawiam czasami czy to już jest naciąganiw na kasę czy rzeczywiście troska i chęć pomocy
Niby z jednej strony gorzej A z drugiej strony lepiej bo jak chcesz mieć dziecko to nie musisz mieć sporo kasy aby pomóc w zajęciu w ciążę. Jednak w Polsce klinika dużo kasy ściąga z par które przychodzą z problemem zajścia w ciążę. Trzeba płacić za wizytę za każde badania 100% za zdjęcia USG leki też 100%jeszcze dojazd do kliniki bo nie w każdej miejscowości jest tak ze naprawdę jest potrzebne dużo kasy na klinikę w Pl.

Moja koleżanka wydała na lekarza prywatnego ginekologa około 15tys zł później w klinice około 20-22tys zł A okazało się na końcu że wystarczyło podać leki na pęknięcie pęcherzyka.

Nie wiem czy lekarze specjalnie tak długo zwlekali i naciagali na kasę bo widzieli że małżeństwo nie odpuści czy po prostu nie dopatrzyli tego przy badaniach i USG.

reklama
O rany no tak kasy to tu jest potrzebne strasznie dużo. Lekarze zdają sobie sprawę że zwłaszcza młodzi będą robili wszystko żeby mieć dziecko, tysiące badań od jednego do drugiego lekarza i też się tak zastanawiam czasami czy to już jest naciąganiw na kasę czy rzeczywiście troska i chęć pomocy
Mi się wydaje że po prostu w sytuacji mojej koleżanki lekarze naciagali ja tak długo jak mogli i jak już mieli dość kasy to podali zastrzyk jak dobrze pamiętam z ovitrelle i zaszła w ciążę 31 maja młody skończył 6 lat.

Do góry