reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Tak. I tak też lekarz kazał mi test zrobić. Najchętniej to już dziś bym zrobiła [emoji23]
No lekarz ma rację :) najlepiej w dniu spodziewanej miesiączki. Choć też zależy kiedy była owulacja. U mojej koleżanki ciaza wyliczona z usg jest młodsza niz ta wyliczona z OM. czy jakoś tak :-D
Ale pamiętam, że myslalysmy, ze to 6ty tydzien. Na usg natomiast nie było jeszcze widać nawet pęcherzyka ciazowego. Lekarz kazał jej wrócić za 2 tyg. I dopiero wtedy potwierdził ciąze. Test robiła tydzień po terminie miesiączki i był negatywny..

Ja tam się na tym nie znam :) ale dziewczyny ostatnio tutaj pisaly, ze roznie to bywa z testami. A i z wiekiem ciąży mozna sie chyba pomylic..

No lekarz ma rację :) najlepiej w dniu spodziewanej miesiączki. Choć też zależy kiedy była owulacja. U mojej koleżanki ciaza wyliczona z usg jest młodsza niz ta wyliczona z OM. czy jakoś tak :-D
Ale pamiętam, że myslalysmy, ze to 6ty tydzien. Na usg natomiast nie było jeszcze widać nawet pęcherzyka ciazowego. Lekarz kazał jej wrócić za 2 tyg. I dopiero wtedy potwierdził ciąze. Test robiła tydzień po terminie miesiączki i był negatywny..

Ja tam się na tym nie znam :) ale dziewczyny ostatnio tutaj pisaly, ze roznie to bywa z testami. A i z wiekiem ciąży mozna sie chyba pomylic..
U mnie kwestia tego że miałam też Ovitrelle podany a po tym muszę 10 dni odczekać. Niby dziś jest 11 dni po zastrzyku ale dopiero 8dpo.

Właśnie trudno teraz zaufać testom. Jeżeli chodzi o mnie to gdybym miała możliwość to bym robiła betę A nie wydawać kasę na testy w aptekach. Ja niestety nie mam możliwości zrobić bety bez skierowania i albo zostają mi te beznadziejne testy albo czekać i 2 tygodnie po terminie @ pójść do gin na usg.

U mnie kwestia tego że miałam też Ovitrelle podany a po tym muszę 10 dni odczekać. Niby dziś jest 11 dni po zastrzyku ale dopiero 8dpo.
Dziś na test jest zdecydowanie za wcześnie, ale w poniedziałek już możesz spróbować :) mi bladzioch, z popołudniowego siku wyszedł 3 dni przed @ :)

Właśnie trudno teraz zaufać testom. Jeżeli chodzi o mnie to gdybym miała możliwość to bym robiła betę A nie wydawać kasę na testy w aptekach. Ja niestety nie mam możliwości zrobić bety bez skierowania i albo zostają mi te beznadziejne testy albo czekać i 2 tygodnie po terminie @ pójść do gin na usg.
A kiedy masz termin @?

Dziś na test jest zdecydowanie za wcześnie, ale w poniedziałek już możesz spróbować :) mi bladzioch, z popołudniowego siku wyszedł 3 dni przed @ :)
Będę starała się jednak do środy wytrzymać ;) jak w tym cyklu się nie uda to na razie odpuszczamy. Za dużo nerwów chyba się kumuluje

reklama
Wykryto u mnie cukrzyce początkowe stadium lekarz kazał odłożyć starania. Ale ja w dalszym ciągu będę próbować. Kazał się zabezpieczać ale jak nie zachodze w ciążę to po co jeszcze truć się hormonami. Moje hormony są w porządku. Jedynie co to dzisiaj pojawiło mi się brudzenie i śluz różowy A u mnie dzisiaj 14dc i nie wiem o co chodzi. Nigdy mi się to nie zdazalo.
Jakie miałaś wyniki, że lekarz stwierdził cukrzycę? I kto zabronił się starać? Gin? Internista?

Do góry