reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Tak. I tak też lekarz kazał mi test zrobić. Najchętniej to już dziś bym zrobiła [emoji23]
No lekarz ma rację :) najlepiej w dniu spodziewanej miesiączki. Choć też zależy kiedy była owulacja. U mojej koleżanki ciaza wyliczona z usg jest młodsza niz ta wyliczona z OM. czy jakoś tak :-D
Ale pamiętam, że myslalysmy, ze to 6ty tydzien. Na usg natomiast nie było jeszcze widać nawet pęcherzyka ciazowego. Lekarz kazał jej wrócić za 2 tyg. I dopiero wtedy potwierdził ciąze. Test robiła tydzień po terminie miesiączki i był negatywny..

Ja tam się na tym nie znam :) ale dziewczyny ostatnio tutaj pisaly, ze roznie to bywa z testami. A i z wiekiem ciąży mozna sie chyba pomylic..

No lekarz ma rację :) najlepiej w dniu spodziewanej miesiączki. Choć też zależy kiedy była owulacja. U mojej koleżanki ciaza wyliczona z usg jest młodsza niz ta wyliczona z OM. czy jakoś tak :-D
Ale pamiętam, że myslalysmy, ze to 6ty tydzien. Na usg natomiast nie było jeszcze widać nawet pęcherzyka ciazowego. Lekarz kazał jej wrócić za 2 tyg. I dopiero wtedy potwierdził ciąze. Test robiła tydzień po terminie miesiączki i był negatywny..

Ja tam się na tym nie znam :) ale dziewczyny ostatnio tutaj pisaly, ze roznie to bywa z testami. A i z wiekiem ciąży mozna sie chyba pomylic..
U mnie kwestia tego że miałam też Ovitrelle podany a po tym muszę 10 dni odczekać. Niby dziś jest 11 dni po zastrzyku ale dopiero 8dpo.

Właśnie trudno teraz zaufać testom. Jeżeli chodzi o mnie to gdybym miała możliwość to bym robiła betę A nie wydawać kasę na testy w aptekach. Ja niestety nie mam możliwości zrobić bety bez skierowania i albo zostają mi te beznadziejne testy albo czekać i 2 tygodnie po terminie @ pójść do gin na usg.

U mnie kwestia tego że miałam też Ovitrelle podany a po tym muszę 10 dni odczekać. Niby dziś jest 11 dni po zastrzyku ale dopiero 8dpo.
Dziś na test jest zdecydowanie za wcześnie, ale w poniedziałek już możesz spróbować :) mi bladzioch, z popołudniowego siku wyszedł 3 dni przed @ :)

Właśnie trudno teraz zaufać testom. Jeżeli chodzi o mnie to gdybym miała możliwość to bym robiła betę A nie wydawać kasę na testy w aptekach. Ja niestety nie mam możliwości zrobić bety bez skierowania i albo zostają mi te beznadziejne testy albo czekać i 2 tygodnie po terminie @ pójść do gin na usg.
A kiedy masz termin @?

Dziś na test jest zdecydowanie za wcześnie, ale w poniedziałek już możesz spróbować :) mi bladzioch, z popołudniowego siku wyszedł 3 dni przed @ :)
Będę starała się jednak do środy wytrzymać ;) jak w tym cyklu się nie uda to na razie odpuszczamy. Za dużo nerwów chyba się kumuluje

reklama
Wykryto u mnie cukrzyce początkowe stadium lekarz kazał odłożyć starania. Ale ja w dalszym ciągu będę próbować. Kazał się zabezpieczać ale jak nie zachodze w ciążę to po co jeszcze truć się hormonami. Moje hormony są w porządku. Jedynie co to dzisiaj pojawiło mi się brudzenie i śluz różowy A u mnie dzisiaj 14dc i nie wiem o co chodzi. Nigdy mi się to nie zdazalo.
Jakie miałaś wyniki, że lekarz stwierdził cukrzycę? I kto zabronił się starać? Gin? Internista?

Do góry