reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Ja tam się nie łudze, już nawet na straty spisalam ten cykl. A do @ jeszcze jakieś 5-7 dni. Poczekamy zobaczymy [emoji846] mialas taki ból tylko przed samą @?
Nie chce Ci robić nadzieji ale miałam taki ból przed @ a potem był pozytywny test. Musisz być cierpliwa albo przyjdzie @ albo nie ;)

reklama
Ja tam się nie łudze, już nawet na straty spisalam ten cykl. A do @ jeszcze jakieś 5-7 dni. Poczekamy zobaczymy [emoji846] mialas taki ból tylko przed samą @?
Ja taki ból trochę jak na @, ale nie idealnie taki sam, lżejszy i czasem zakulo bardziej po bokach miałam w udanym cyklu. Nawet pytalam tu dziewczyn na forum czy to normalne :D oczywiście życzę Ci, aby u Ciebie też to oznaczało. :) trzymam kciuki ❤️

Też nie mam aż takiego mocnego, takie delikatne w miarę klucie w podbrzuszu. No cóż parę dni i zobaczymy czy @ przyjdzie, aczkolwiek nastawiam się że tak. A ty jak się czujesz? Bo już chyba parę tygodni za tobą [emoji3526]
Ja taki ból trochę jak na @, ale nie idealnie taki sam, lżejszy i czasem zakulo bardziej po bokach miałam w udanym cyklu. Nawet pytalam tu dziewczyn na forum czy to normalne :D oczywiście życzę Ci, aby u Ciebie też to oznaczało. :) trzymam kciuki [emoji3590]

Też nie mam aż takiego mocnego, takie delikatne w miarę klucie w podbrzuszu. No cóż parę dni i zobaczymy czy @ przyjdzie, aczkolwiek nastawiam się że tak. A ty jak się czujesz? Bo już chyba parę tygodni za tobą [emoji3526]
Od jutra zaczynam 12 tc :) cieszę się, że te najniebezpieczniejsze tygodnie za mną. Ogólnie czuje się lepiej, nudności na ogół minęły, senność wciąż towarzyszy, ale nie żałuje sobie i śpię ile mogę :D dziś miałam ogromny spadek formy, bo zaliczylam rzyganko, ale po południu mi się poprawiło. Widocznie bobasowi śniadanie nie zasmakowalo :D

12tc to już pięknie [emoji846] oby Ci się samopoczucie jeszcze bardziej poprawiło i żebyś już nie miała nieprzyjemnych sytuacji [emoji4] a duże miałaś mdłości i często wymiotowalas?
Od jutra zaczynam 12 tc :) cieszę się, że te najniebezpieczniejsze tygodnie za mną. Ogólnie czuje się lepiej, nudności na ogół minęły, senność wciąż towarzyszy, ale nie żałuje sobie i śpię ile mogę :D dziś miałam ogromny spadek formy, bo zaliczylam rzyganko, ale po południu mi się poprawiło. Widocznie bobasowi śniadanie nie zasmakowalo :D

12tc to już pięknie [emoji846] oby Ci się samopoczucie jeszcze bardziej poprawiło i żebyś już nie miała nieprzyjemnych sytuacji [emoji4] a duże miałaś mdłości i często wymiotowalas?
Mdłości trzymały mnie ok miesiąca, ale wtedy zwymiotowalam tylko raz. Aczkolwiek nudności były na tyle uporczywe, że spowodowaly jadlowstret. Odrzucalo mnie kompletnie od wszystkiego. Jadłam z rozsądku. Przez to też schudłam. Ale odkąd apetyt zaczął wracać to przybrałam 2 kg od ostatniego ważenia. Poki co przytyłam tak jak zalecają 2-3 kg w pierwszym trymestrze :D zobaczymy jak będzie dalej, oby nie przechwalic :-D narazie jem tak jak przed ciążą, nie obadam się, nie mam zachcianek.

No to super [emoji846] oby z dnia na dzień coraz lepiej było [emoji8]
Mdłości trzymały mnie ok miesiąca, ale wtedy zwymiotowalam tylko raz. Aczkolwiek nudności były na tyle uporczywe, że spowodowaly jadlowstret. Odrzucalo mnie kompletnie od wszystkiego. Jadłam z rozsądku. Przez to też schudłam. Ale odkąd apetyt zaczął wracać to przybrałam 2 kg od ostatniego ważenia. Poki co przytyłam tak jak zalecają 2-3 kg w pierwszym trymestrze :D zobaczymy jak będzie dalej, oby nie przechwalic :-D narazie jem tak jak przed ciążą, nie obadam się, nie mam zachcianek.

reklama
My dopiero z mężem się ogarnęliśmy, wykąpaliśmy. Remont idzie jak cholerka. :D Dobrze, że na wsi mieszkamy w domu jednorodzinnym bo inaczej już by na nas zgłoszenia były za zakłócanie ciszy nocnej. :D Cieszę się jak dziecko, że w końcu ruszył remont z kopyta. ;)

Do góry