reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Cześć dziewczyny. :-D Właśnie wróciłam od lekarza. I z jednej strony się bardzo cieszę, a z drugiej jestem.. skołowana. Bo okazało się, że ginekologicznie wszystko wygląda bardzo dobrze. :confused:
Szyjka macicy ladna, bez żadnych zmian, polipów. Pani doktor zrobiła cytologie, wyniki za 3 tyg
Jajniki czyste, ani jednego malutkiego torbiela.
Endometrium 11 mm, powiedziala ze niedługo pewnie dostane miesiączke. Zapisała mi Ultrogest (?) gdyby ta luteina nie zadziałała.

Nie mam więc zielonego pojęcia skąd te bóle i muszę szukać dalej. Myślałam o tym żeby zrobić kolonoskopie, jak będę w Polsce.

Cześć dziewczyny. :-D Właśnie wróciłam od lekarza. I z jednej strony się bardzo cieszę, a z drugiej jestem.. skołowana. Bo okazało się, że ginekologicznie wszystko wygląda bardzo dobrze. :confused:
Szyjka macicy ladna, bez żadnych zmian, polipów. Pani doktor zrobiła cytologie, wyniki za 3 tyg
Endometrium 11 mm, powiedziala ze niedługo pewnie dostane miesiączke. Zapisała mi Ultrogest (?) gdyby ta luteina nie zadziałała.

Nie mam więc zielonego pojęcia skąd te bóle i muszę szukać dalej. Myślałam o tym żeby zrobić kolonoskopie, jak będę w Polsce.
Dobrze, że ginekologicznie wszystko w porządku. To jest dobra wiadomość :) faktycznie, te bóle dziwne. Lekarz nie ma żadnych przypuszczen co do tych boli?

@ pewnie się zapomniała tylko ból jest zastosowiający

Powiedziała tylko, że to mogą być problemy hormonalne.
Kochana A dała ci gin jakieś skierowanie na badania hormonalne żeby zobaczyć co się dzieje. Bo takie zatrzymanie miesiączki musi być czymś spowodowane A te bóle są zastanawiające. W ciąży nie jesteś okresu nie masz nadal A bóle występują. Coś jest nie tak i musiałabyś jak najszybciej to sprawdzić. Jeśli faktycznie wina leży w hormonach to trzeba jak najszybciej zdiagnozować i zacząć terapię hormonalną która pomoże ustabilizować poziom hormonów.

Kochana A dała ci gin jakieś skierowanie na badania hormonalne żeby zobaczyć co się dzieje. Bo takie zatrzymanie miesiączki musi być czymś spowodowane A te bóle są zastanawiające. W ciąży nie jesteś okresu nie masz nadal A bóle występują. Coś jest nie tak i musiałabyś jak najszybciej to sprawdzić. Jeśli faktycznie wina leży w hormonach to trzeba jak najszybciej zdiagnozować i zacząć terapię hormonalną która pomoże ustabilizować poziom hormonów.
Z tymi badaniami hormonalnymi to nie jest taka prosta sprawa.. mieszkam w UK, skierowania od lekarza rodzinnego na pewno nie dostane. Musialabym robić prywatnie, a to są naprawde duze koszta.. dlatego zrobię w Polsce, za 2 miesiące. A póki co mam brać luteine jeszcze przez 3 dni, później poprawić tym Ultrogestem (?) gdyby @ nie przyszła. I przez kolejne dwa cykle też mam go brać.
W ogóle brała to któraś z Was? Czym to się różni od luteiny? Mam nadzieje, że lepiej na niego zareaguje.. bo luteina to jest dla mnie dramat. Codziennie płacze i nie umiem się na niczym skupić :sad:

reklama
Z tymi badaniami hormonalnymi to nie jest taka prosta sprawa.. mieszkam w UK, skierowania od lekarza rodzinnego na pewno nie dostane. Musialabym robić prywatnie, a to są naprawde duze koszta.. dlatego zrobię w Polsce, za 2 miesiące. A póki co mam brać luteine jeszcze przez 3 dni, później poprawić tym Ultrogestem (?) gdyby @ nie przyszła. I przez kolejne dwa cykle też mam go brać.
W ogóle brała to któraś z Was? Czym to się różni od luteiny? Mam nadzieje, że lepiej na niego zareaguje.. bo luteina to jest dla mnie dramat. Codziennie płacze i nie umiem się na niczym skupić :sad:
Ten drugi lek po prostu może być silniejszy i może na Ciebie zadziałać. A jeśli chodzi o hormony to faktycznie lepiej zrobić w Pl niż płacić w UK duża kasę. Ale nie rozumiem jeśli twój gin powiedział że usg jest ok A okresu nie ma doskwiera ci ból więc myślę że gin ma powinien dac skierowanie na takie badania i zacząć Cię leczyć dac skierowanie do innych specjalistów. Nie płacz musisz porobić badania i jak tylko będziesz miała wyniki załatwić sobie skierowanie do specjalisty i jeśli będziesz miała coś z hormonami to będzie trzeba zacząć to leczyć bo niestety ale jak będziesz chciała dziecko to będzie problem z zajściem w ciążę. Oczywiście nie życzę Ci tego abyś musiała długo starać się o dzidziusia. Dlatego polecam jak najszybciej zrobić badania.

Do góry