reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Dżasta1111, dziekuje za odpowiedź :) mój M pojedzie po test, więc jaki najlepiej kupić? Czy po takim czasie to już bez różnicy?

Hormony miałam badane w tamtym roku, wszystko w normie. Dostalam luteine na wywołanie okresu bo też sie zatrzymał, tyle że bez tych bóli. No ale pójdę sprawdzić faktycznie.

Martwią mnie troche te dolegliwości zoladkowe. Myślicie, ze to też może być na tle hormonalnym?
Niech kupi ten o czułości 10, a najlepiej dwa :) jeden na dziś, drugi na jutro :) kłucie w jajnikach też może być albo na @albo ma ciążę :D

reklama
Jasne, rozumiem :)
Do tej pory nie myślałam o ciąży, dopiero dziś jak zaczęłam szukać przyczyn 'okresu bez okresu' hehe, to pojawiło się kilka wątków na ten temat.
I tak mi przeszło przez myśl, że może warto sprawdzić tę ewentualność. Gdyby było, to bym sie cieszyła. Chociaż wolalabym po ślubie jednak :rolleyes:
[/QUOTE
Hej, ja też nie chciałam przed ślubem, sądziłam że bez problemu zajdę po ślubie, a jednak staramy się już 8 miesięcy :-( :(

@młoda1994 przykro mi kochana :sad: ale najważniejsze, ze działasz i sie nie poddajesz! Mam nadzieje, ze szybko Ci się uda zafasolkowac.
@Dżasta1111 jeszcze go nie ma, więc chyba az tak mu się nie spieszy.
A Ty jakie mialas objawy? Pytam bo o tym, jak widać też niewiele wiem :baffled:

Prawie 3 lata się staramy i ciągle nic więc nie robię sobie nadziei. Dałam sobie czas do marca 2020roku jeśli nie zajde w ciążę to nie chcemy dziecka. Za dużo nas to kosztuje.
@młoda1994 przykro mi kochana :sad: ale najważniejsze, ze działasz i sie nie poddajesz! Mam nadzieje, ze szybko Ci się uda zafasolkowac.

Takie książkowe objawy to tak jak pisałam, pojawiły się ok 5-6 tc. Przede wszystkim senność i nudności, trochę sutki bolały. W chwili obecnej pozostała tylko senność i ból piersi, który nasilil się ok 2 tygodnie temu. Ah i wyprozniam się tak ok co drugi dzień, ale teraz to jest już 10 tc. Odczuwalam też pobolewanie podbrzusza, ale to akurat może zwiastowac także miesiączkę. Zatestowalam tak szybko trochę z ciekawości, trochę z powodu że szykowalo się kilka imprez i jakos tak mnie natknelo na test, a trochę też z powodu zgagi która mnie meczyla parę dni przed terminem @. Aczkolwiek nie wiem czy to wiązać z gwałtownym wzrostem progesteronu (który właśnie między innymi odpowiada za ciążowe zgagi) czy zwykłe rewolucje zokadkowe.

Takie książkowe objawy to tak jak pisałam, pojawiły się ok 5-6 tc. Przede wszystkim senność i nudności, trochę sutki bolały. W chwili obecnej pozostała tylko senność i ból piersi, który nasilil się ok 2 tygodnie temu. Ah i wyprozniam się tak ok co drugi dzień, ale teraz to jest już 10 tc. Odczuwalam też pobolewanie podbrzusza, ale to akurat może zwiastowac także miesiączkę. Zatestowalam tak szybko trochę z ciekawości, trochę z powodu że szykowalo się kilka imprez i jakos tak mnie natknelo na test, a trochę też z powodu zgagi która mnie meczyla parę dni przed terminem @. Aczkolwiek nie wiem czy to wiązać z gwałtownym wzrostem progesteronu (który właśnie między innymi odpowiada za ciążowe zgagi) czy zwykłe rewolucje zokadkowe.
Oo wow, zawsze myslalam, że zgaga to pod koniec ciąży :) i ze jak dzidzius ma bujną czuprynę hehe.

Wiecie co? Im bardziej mysle o tym tescie, tym bardziej się stresuje. I już sama nie wiem czy tym, ze moze wyjsc pozytywny, czy tym że może wyjść negatywny. Booozee..

Tutaj w DE dopiero będę rozmawiała bo zaczęłam leczenie od marca tego roku ponieważ co chwilę zmieniliśmy miejscowości pracę i w grudniu tamtego roku dostaliśmy tu już mieszkanie. A w Polsce powiedzieli że nie widzą przyczyn i rozkładają ręce.
Rozumiem. A co mówią lekarze? Podają jakies możliwe przyczyny?

reklama
Na początku każdy gadał że hormony i wogule jak je uregulowalam to też nie umiałam zajść w ciążę. Prosiłem lekarza o monitoring owu bo przy wysokiej prolaktynie jest możliwość cykli bez owulacyjnych i prosiłam o HSG nawet dzwoniłam do NFZ-tu i nawet tam mnie poinformowali że jeśli kobieta poroni 3 razy tu na kasę chorych można zrobić monitoring i HSG ale lekarze twierdzili u mnie że nie ma podstaw do takich kroków. Wyjechaliśmy rok temu za granicę i zaczęliśmy się tu starać o mieszkanie i wogule no i zdecydowaliśmy że zaczniemy się zdiagnozować u tutejszych specjalistów. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Do góry