L
Lad
Gość
Nie no aż tak nie było fajnie haha. U nas drzewa orzecha laskowego były, wielkie kępy traw to w tym też pochowane. Co to były za czasy...Musiałaś nurkować w śniegu? [emoji3]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nie no aż tak nie było fajnie haha. U nas drzewa orzecha laskowego były, wielkie kępy traw to w tym też pochowane. Co to były za czasy...Musiałaś nurkować w śniegu? [emoji3]
I nasz klimat nie przeszkadza im rosnac? Jestes pierwsza Osobą u której slysze ze sadzi arbuzy [emoji16]A takie odmiany arbuza mam teraz :Zobacz załącznik 962112
Co ty, latem idealnie rosną. Tutaj film, dzisiaj znalazłam bo chciałam wszystko pięknie wysiać :I nasz klimat nie przeszkadza im rosnac? Jestes pierwsza Osobą u której slysze ze sadzi arbuzy [emoji16]
O matko jestem w szoku [emoji23] sto lat za murzynami [emoji23]Co ty, latem idealnie rosną. Tutaj film, dzisiaj znalazłam bo chciałam wszystko pięknie wysiać :
Arbuzy te nasze uprawiane w Polsce są słodsze niż te w sklepach zza granicy. Bardziej soczyste niż wodniste.
A to zdjęcie kawałka arbuza z mojego ogrodu, w rzeczywistości był bardziej czerwony, jasny jest za sprawą filtra z instagrama:
Tylko siać trzeba w żyznej glebie i w miejscu bardzo dobrze nasłonecznionym. Można nawozić naturalnymi nawozami, ja w tamtym roku nie nawoziłam. Ale teraz chyba będę nawozić np. gnojówką z pokrzywy albo biohumusem tak jak pan mówi w wideo. No i ta agrowłóknina bardzo ważna, bo mówię mi tyle perzu wyszło, że masakra, nie ogarniałam to haczką. Bo wiadomo, arbuz rośnie jak ogórek, pełno "wąsów" i łatwo uszkodzić można.O matko jestem w szoku [emoji23] sto lat za murzynami [emoji23]
Misze posunąć pomysl tesciowejTylko siać trzeba w żyznej glebie i w miejscu bardzo dobrze nasłonecznionym. Można nawozić naturalnymi nawozami, ja w tamtym roku nie nawoziłam. Ale teraz chyba będę nawozić np. gnojówką z pokrzywy albo biohumusem tak jak pan mówi w wideo. No i ta agrowłóknina bardzo ważna, bo mówię mi tyle perzu wyszło, że masakra, nie ogarniałam to haczką. Bo wiadomo, arbuz rośnie jak ogórek, pełno "wąsów" i łatwo uszkodzić można.
Jeśli zdecyduje się na wysiew to trzymam kciuki za duże i pyszne plony.Misze posunąć pomysl tesciowej
Lepiej poczekać z każdym dniem ma być coraz cieplej [emoji4] u mnie mega zimno i padaAle z sianiem chyba poczekam patrząc na temperaturę w nocy.
Gdzie kupiłaś?A takie odmiany arbuza mam teraz :Zobacz załącznik 962112