reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
My ślubu nie planujemy tyle rozwodów dookoła, że ja się boję. Poza tym mój chło chce tylko cywilny, a dla mnie dużo ważniejszy jest kościelny wiec nie będzie wcale. Wam jednak bardzo gratuluję

reklama
I ja witam ale w 15 dc
Co za dzień to nie mogę. Jem wszystko co mi na drodze stanie. Kalorii przyjełam chyba na cały tydzień :d
Ściągnęłam sobie nawet apke 21 dni i od jutra się cholera pilnuje z tym jedzeniem :D
A tak to od kilku dni skurcze na dole brzucha
W tym miesiacu odpuszczamy tzn chciałabym zanim zajde zrzucić z 5 kg
Ale w sumie co będzie to będzie
U mnie ślub dopiero za 3 lata w lipci. Wiec tak sobie wymarzylam żeby zajść do lipca tego roku i mieć trochę czasu na dojście do siebie ;)
Idziemy leb w leb:)

Dla nas ślub był bardzo ważny i przysięgę przypominam sobie bardzo często, szczególnie w cieższe dni ale i w te bardzo dobre też. To, że nie jesteśmy sami w małżeństwie i że jest to sakrament a nie tylko urzędowe załatwienie jest dla nas istotne. Błogosławieństwo Boga jest bardzo znaczące na Nowej Drodze. Tak samo jak obrączka. Symbol miłości, wierności i wyłacznosci małżonków względem siebie.
Wchodzenie w małżeństwo z założeniem, że "być może się rozwiedziemy" jest trochę fałszywe już na starcie....przecież nawet w USC przyrzekasz komuś trwałość zwiazku....
Nie wyobrażam sobie wejścia w małżeństwo z takim nastawieniem i strachem, że jednak coś pójdzie nie tak.

@Adrianka1987, witamy!

Witajcie Dziewczyny, chwilkę mnie tu nie było.
Dziś 11 dc, drugi cykl starań. Podczas ostatniej @ po raz pierwszy zdarzyło mi się, że krew nie chciała wypływać swobodnie, tylko tworzyły się gęste skrzepy... I bardzo krótko miesiączka trwała, dosłownie 2 dni. Zmartwiłam się tym i podczas do lekarki, ale powiedziała, że skoro niedawno miałam USG to według niej wystarczy zrobić tylko zwykłe badanie ginekologiczne. Trochę zawiedziona byłam, odesłała mnie z kwitkiem, powiedziała, że jako że niedawno wyjęłam spiralę to mógł być to cykl bezowulacyjny i żebym zgłosiła się, jeśli przez rok nic nie wyjdzie ze starań. Tylko że ja nie chcę czekać przez rok :( nawet badań hormonów nikt mi nie zalecił po wyjęciu tej spirali, a już czterech różnych lekarzy mnie od tamtej pory widziało. No nic.

Wydaje mi się, że co najmniej kilka z nas łyka regularnie wiesiołek. Mam pytanie do tych dziewczyn- czy Wasz śluz po wiesiołku jest taki jak woda? Zawsze przy owulacji miałam książkowy śluz płodny, jak białko jaja kurzego, a teraz odkąd biorę wiesiołka to nic takiego nie obserwuję, tylko taki rzadziutki. Przy szyjce też go nie ma, szyjkę badam codziennie. A może (tfu tfu) ten cykl też mam bezowulacyjny i to jest powód dla którego śluzu nie ma :( :( bądź hormonów po spirali. sama nie wiem.

Witajcie Dziewczyny, chwilkę mnie tu nie było.
Dziś 11 dc, drugi cykl starań. Podczas ostatniej @ po raz pierwszy zdarzyło mi się, że krew nie chciała wypływać swobodnie, tylko tworzyły się gęste skrzepy... I bardzo krótko miesiączka trwała, dosłownie 2 dni. Zmartwiłam się tym i podczas do lekarki, ale powiedziała, że skoro niedawno miałam USG to według niej wystarczy zrobić tylko zwykłe badanie ginekologiczne. Trochę zawiedziona byłam, odesłała mnie z kwitkiem, powiedziała, że jako że niedawno wyjęłam spiralę to mógł być to cykl bezowulacyjny i żebym zgłosiła się, jeśli przez rok nic nie wyjdzie ze starań. Tylko że ja nie chcę czekać przez rok :( nawet badań hormonów nikt mi nie zalecił po wyjęciu tej spirali, a już czterech różnych lekarzy mnie od tamtej pory widziało. No nic.

Wydaje mi się, że co najmniej kilka z nas łyka regularnie wiesiołek. Mam pytanie do tych dziewczyn- czy Wasz śluz po wiesiołku jest taki jak woda? Zawsze przy owulacji miałam książkowy śluz płodny, jak białko jaja kurzego, a teraz odkąd biorę wiesiołka to nic takiego nie obserwuję, tylko taki rzadziutki. Przy szyjce też go nie ma, szyjkę badam codziennie. A może (tfu tfu) ten cykl też mam bezowulacyjny i to jest powód dla którego śluzu nie ma :( :( bądź hormonów po spirali. sama nie wiem.

Ja się nie znam na wiesiołku, ale śluz "jak woda" jest zdecydowanie lepszy niż białko jajka, więc bym się nie martwiła, wręcz przeciwnie:) To też jest śluz typu płodnego i to najlepszej jakości.

Napisane na LG-H340n w aplikacji Forum BabyBoom

Ja się nie znam na wiesiołku, ale śluz "jak woda" jest zdecydowanie lepszy niż białko jajka, więc bym się nie martwiła, wręcz przeciwnie:) To też jest śluz typu płodnego i to najlepszej jakości.

Napisane na LG-H340n w aplikacji Forum BabyBoom
Według mojej książeczki jest wręcz odwrotnie, ale tam jest napisane też, że i tak najważniejsze jest to co jest przy samej szyjce.

Załączniki

• 15214962242051852379248.jpg
    15214962242051852379248.jpg
    963,1 KB · Wyświetleń: 75
Hej. Wróciłam z Poznania od doktorki i musiałam dokończyć prace, wiec dopiero tearaz pisze. A więc najważniejsze, to jest pęcherzyk 18,5 mm, zapisała Ovitrelle i już zapodałam ;). A co do tsh to była bardzo zdziwiona, że zwiększyli mi dawkę w szpitalu. Kazała odstawić na 3 dni i brać tylko 50-tkę + selen. Za 4 tygodnie mam sprawdzić.
Ale trochę zniesmaczona jestem jej podejściem co do tych moich wyników. Nawet nie przejrzała tych wcześniejszych bardziej wnikliwie a powinna, skoro całą teczkę jej zawiozłam to w jakimś celu :mad:. Z tego wszystkiego zapomniałam zapytać czy brać tabletkę na tarczyce przed badaniem czy nie. Endometrium jak zapytałam, to tylko rzekła, że odpowiednie. W piątek znowu Poznań (zbankrutuje:p) i kontrola czy pękł bąbelek ;)
Dobranoc...

reklama
Cześć dziewczyny. Podczytuje was od kilku dni i fajnie się was czyta. Można dołączyć? mam 35 lat. W domu 6 letni synek i Staramy się o kolejną dzidzie marzenie żeby mieć córeczkę
Pozdrawiam.

Do góry