reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
I jak się skończyło? @ przyszła sama czy z interwencja gina?

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

@ przyszła wczoraj sama. I w sumie nie wiem, czy ma to jakiekolwiek znaczenie, ale dopóki się nakręcałam, że może jednak coś jest na rzeczy i robiłam te testy to @ nie było. W środę zrobiłam ostatni test, znowu była czysta biel, więc uznałam, że to zwykłe opóźnienie i totalnie odpuściłam myślenie na ten temat. A na drugi dzień już była @. Może ta psychika jednak ma znaczenie i trzeba wyluzować ;)

@ przyszła wczoraj sama. I w sumie nie wiem, czy ma to jakiekolwiek znaczenie, ale dopóki się nakręcałam, że może jednak coś jest na rzeczy i robiłam te testy to @ nie było. W środę zrobiłam ostatni test, znowu była czysta biel, więc uznałam, że to zwykłe opóźnienie i totalnie odpuściłam myślenie na ten temat. A na drugi dzień już była @. Może ta psychika jednak ma znaczenie i trzeba wyluzować ;)

hmm, raczej nastawiona jestem, ze to zwykłe opóźnienie, a nawet martwię, że opóźnienie jest od jakiejś torbieli.. ale nie powiem, że gdzieś tam jednak z tylu glowy jest myśl, że może coś zaskoczyło. jutro chyba zrobię ostatni test (trzeci) i myslę, że to już będzie dość prawdopodobny wynik.

Czyli ja tez powinnam sobie termin kontrolny zrobić ? Mówiłaś mu ze biochemiczna ,przy robieniu kontroli ?
Po pierwszej biochemicznej w styczniu poszłam na kontrolę oczywiście powiedziałam że jestem po poronieniu w 5 tyg, zrobiła usg i powiedziała że wszystko jest okej żadnych badań oprócz TSH mam nie robić i po kolejnej miesiączce starać się dalej. Teraz chce iść bardziej w celu pokierowania mnie na ewentualne inne badania żeby znowu nie przechodzić tego samego.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

12 tydz?
11+5 dzień? Jak to jest bo.każdy.gada ze dopiero 11+5 tydz. Ciąży ?
Ostatnia miesiączka 24.12.2017r
Leci 12 tydzień ciąży a skończone jest 11 tyg i 5 dni
Dziewczyny, dołapałam jeszcze dzisiaj na szybko jedną konsultację w Luxmedzie u innej lekarki. Jak mnie nie potraktuje poważnie to cisnę prywatnie :/ O co pytać? Mam niski progesteron w drugiej części cyklu a ostatnia @ to nawet nie była @ tylko takie brązowe plamienie z żywą krwią 2 razy na papierze. Dodatkowo na dwóch ostatnich usg w 19dc i 15dc gin nie widziała pęcherzyków.
Teraz jest mój 16dc, cykle przeważnie 38-43 dni. O co pytać? Co zasugerować? Pomóżcie, błagam! Wizyta o 14

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
Powodzenia na wizycie i daj znać co lekarka powiedziała :)
Witajcie, poprzedni msc nie zaszłam... W tym intensywniejsze starania, pęcherzyk na monitoringu piękny. Hm.. Jestem 24 dc i niewiem czy ssie nakręcam czy coś jest na rzeczy... Bóle podbrzusza jak na okres, piersi też tkliwe i bolące a poza tym jakoś mnie muli, mam zgage stoi mi coś w gardle, normalnie nie mam takich dolegliwości.. Hm pewnie się nakręcam. Zrobię dziś hcg z ciekawości bo jutro mam imprezę i niewiem co mi jak.
Kciuki !!!![emoji110]

Po pierwszej biochemicznej w styczniu poszłam na kontrolę oczywiście powiedziałam że jestem po poronieniu w 5 tyg, zrobiła usg i powiedziała że wszystko jest okej żadnych badań oprócz TSH mam nie robić i po kolejnej miesiączce starać się dalej. Teraz chce iść bardziej w celu pokierowania mnie na ewentualne inne badania żeby znowu nie przechodzić tego samego.

Dokładnie ! Ja tez sama nie wiem te ciąże biochemiczne tez raczej nie są normalne mój mąż tez się już nakręcił a ty dupa ! Może przed świetami mnie jeszcze tutaj gin przyjmie , bo u polskiego mam termin na czerwiec :-( może w Polsce jeszcze porobie prywatnie badania krwi ale będę tylko ten tydz przed świetami ,nie wiem czy zdążę :-/

reklama
Do góry