reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
A jak to jest z tym acardem? Od kiedy powinno się go brać? Mi ostatnio lekarz powiedział, że mam trochę za cienkie endometrium, wiadomo, że to przez te moje zaburzenia hormonalne, ale czy acard mógłby wspomoc pracę mojego endometrium?
acard75 poprawia krazenie i ukrwienie macicy. a tym samym moze wspomoc zagniezdzanie zarodka. tak mi lekarz tlumaczyl. polecil go brac caly czas wylaczajac 3 trymestr ciazy.

reklama
A w jakich proporcjach? Może zacznę stosować od następnego cyklu.
ja mialam brac 1 tabletke dziennie. ale zapoznaj sie z ulotka i sprawdz czy nie jestes na cos uczulona.roznie bywa. a najlepiej konsultowac z lekarzem przyjmowanie acardu mimo wszystko. moj poleca go i sam wcina od 20lat w ramach profilaktyki... ale kady z nas inny a jak wiadmo lek to lek i nie powinnismy sami decydowac.
dlatego ja Gosi zawsze przypominam przed pojsciem do gina by w koncu zapytala zanim wezmie.

ja mialam brac 1 tabletke dziennie. ale zapoznaj sie z ulotka i sprawdz czy nie jestes na cos uczulona.roznie bywa. a najlepiej konsultowac z lekarzem przyjmowanie acardu mimo wszystko. moj poleca go i sam wcina od 20lat w ramach profilaktyki... ale kady z nas inny a jak wiadmo lek to lek i nie powinnismy sami decydowac.
dlatego ja Gosi zawsze przypominam przed pojsciem do gina by w koncu zapytala zanim wezmie.
Jeśli chodzi o ten acard to faktycznie sama trochę się boję go brać, w końcu to lek na krążenie, żebym sobie nie zaszkodzila w innym funkcjonowaniu.

Jeśli chodzi o ten acard to faktycznie sama trochę się boję go brać, w końcu to lek na krążenie, żebym sobie nie zaszkodzila w innym funkcjonowaniu.
to znaczy ten 75 jest niby wlasnie w celach profilaktycznych ale jesli masz jakiekolwiek problemy z krazeniem.. krzepliwoscia to rzeczywiscie moglabys sobie krzwydy narobic. przy najblizszej okazji spytaj poprostu lekarza. nie ma co brac lekow na wlasna reke.

to znaczy ten 75 jest niby wlasnie w celach profilaktycznych ale jesli masz jakiekolwiek problemy z krazeniem.. krzepliwoscia to rzeczywiscie moglabys sobie krzwydy narobic. przy najblizszej okazji spytaj poprostu lekarza. nie ma co brac lekow na wlasna reke.
Nigdy nie miałam problemów z krzepliwoscia, ciśnieniem itp. Poczytam ulotkę i przy najbliższej wizycie dopytam. Dziękuję za informację :)

Hejka;) dziewczyny może głupie pytanie, ale czy 2 dni na zbadanie progesteronu zrobia mi różnice ? Jutro bym się wybrała, bo akurat mam wolne- na tsh i progesteron, może prolaktyne, będzie to 19dc.
Co myślicie ? Ciekawi mnie czy w ogóle była owu - powyżej 10ng wskazuje, ze tak?

Hejka;) dziewczyny może głupie pytanie, ale czy 2 dni na zbadanie progesteronu zrobia mi różnice ? Jutro bym się wybrała, bo akurat mam wolne- na tsh i progesteron, może prolaktyne, będzie to 19dc.
Co myślicie ? Ciekawi mnie czy w ogóle była owu - powyżej 10ng wskazuje, ze tak?
Tak wynik powyżej 10.
Ja robilam badanie progesteronu w czerwcu pod sam koniec cyklu razem z beta i mialam 10.450 ale nie byłam w ciazy.. Ja bym zrobila z przesunieciem 2 dniowym.

A znowu w ciazowym cyklu bete i proga robilam w 13dpo 18.450 i w 16dpo 18.060.

Witam,
Ja w trzeciej ciąży do 30/31 tc miałam łożysko nisko i przykrywajace ujście i się podniosło. W kolejnej wizycie ok.33 tc już było ok. Podniesie się spokojnie.

reklama
Tak wynik powyżej 10.
Ja robilam badanie progesteronu w czerwcu pod sam koniec cyklu razem z beta i mialam 10.450 ale nie byłam w ciazy.. Ja bym zrobila z przesunieciem 2 dniowym.

A znowu w ciazowym cyklu bete i proga robilam w 13dpo 18.450 i w 16dpo 18.060.
Niestety nie zrobie w 21dc, bo to sobota, No chyba ze w poniedziałek w 23dc8-)?

Do góry