reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
@Migdalove trzymam kciuki żeby beta jednak rosła. Też bym się zastanowiła nad badaniami genetycznymi, bo Ty przecież zachodzisz w ciążę a jednak ciągle się nie udaje [emoji3525]

@Magdalena2991 działaj, a nuż się uda [emoji4]

Mnie w końcu w tym cyklu po owu bolą piersi... Chyba organizm wraca do normy [emoji4]

reklama
A moja @ dzisiejsza nie nadchodzi coś :( obawiam się, że mi się cykl poprzestawiał :( ale jak to mój M powiedział "to po okresie będzie co drugi dzień miłość" :D

Hej dziewczyny :) mam pytanko...
czy któraś z Was byla kierowana na badania do kliniki w Poznaniu na ul. Polnej? Albo szła prywatnie na własna rękę? Jest taka możliwość? I jak to wyglada cenowo i w ogóle ? Byłabym wdzięczna za wszelkie informacje :)
Kumpela chodziła do lekarza z Poznania i wziął ją na oddział i zrobił wszystkie badania bezpłatnie

Ale ja przez 4 dni plamiłam i trochę krwawiłam... Dzisiaj teoretycznie, pomijając to krwawienie, 27dc... Ale to wszystko dziwaczne... W ogóle nie czuję się ciążowo...
Też miałam to plamienie w trakcie cyklu nie wiem czy pamiętasz przy przyjmowaniu luteiny, okazało się, że to wcześniejsza @ a ja dalej brałam progesteron później @ nie wystąpiła po planowanym odstawieniu i rzeczywiście była dziwna i krótsza a to dlatego, że na siłę zatrzymywałam ją luteina więc to tylko poprzestawiany cykl :/

Lekarz widzisz ostatnio za wiele nie zalecil. Ja bym nieinwazyjnie sprobowala 1 cykl z acardem. No chyba ze teraz beta bedzie rosnaca.. Pozostaje nam czekac do piatku.
Acard, a po pozytywnym teście Encorton, ale to najlepiej od genetyka albo przynajmniej naprawdę dobrego gina bo pierwszy lepszy nie da, a mogło by pomóc :) ja też uważam, że u Gosi podstawą są szczegółowe badania szczególnie, że to nie pierwszy raz taka sytuacja, ale to już nie ja decyduje :)...

@Migdalove a lekarz nie widział jaka jest faza cyklu na USG ? Jak ja poszłam z bladą kreska na teście od razu mi wtedy powiedział, że ewidentnie na USG widać jakąś tam fazę cyklu odpowiadającą @, że zaraz przyjdzie i tak było, ciążę podobno widać, a raczej można podejrzewać bo endometrium jest pogrubione...
Ja się nie znam, ale jak gin mi tłumaczył wydawało się to sensowne

Na ostatniej wizycie byłam w 8dc, następną wizytę mam we wtorek. Dzisiaj tylko zadzwoniłam, przez telefon nic konkretnego nie może mi powiedzieć.
Myślałam, że byłaś na USG, mówię ci Gosia bierz się pożądnie za badania bo widocznie progesteron to tutaj nie za wiele zdziałać może :/ ja jak wyrównałam hormony, tarczycę to progesteron nie był nawet potrzebny :) a nie potrzebny stres co chwilę, sama pamiętam jak ja się wkurzałam jak z ciążą nie wychodziło, blade kreski na testach, bez sensowne wizyty u gina :/

Fiksuje już Ale muszę zapytać. Czy jest możliwe że jeśli owu była 16 stycznia to beta 27 mogła jeszcze nic nie pokazać? Małpa nadal nie przychodzi a jedyne co czuje to bóle podbrzusza od czasu owu.

A jak to jest z tym acardem? Od kiedy powinno się go brać? Mi ostatnio lekarz powiedział, że mam trochę za cienkie endometrium, wiadomo, że to przez te moje zaburzenia hormonalne, ale czy acard mógłby wspomoc pracę mojego endometrium?

reklama
Do góry