reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

❄️⛄STYCZNIOWE KRESKI ⛄❄️ Nowy Rok zaczynamy, dwie kreseczki pochłaniamy ! 🩷

Hej dziewczyny,

Dziś 7dpt beta zero...
:(

Progesteron 32 , 2dpt był 36. Jest spadek..
Może ten Progesteron jest tak wysoki teraz przez leki. Zastanawiam się czy odstawić leki i czekać na okres... doradźcie proszę 🥹🥹

A nie masz jakiejś oficjalnej daty od kliniki?
Progesteron jest skokowy więc równie dobrze może być 64

reklama
Dziewczyny jestem po wizycie. Byłam na NFZ ale w takim miejscu gdzie mają nowy sprzęt do USG. Byłam zapisała do jakiejś nowej lekarki i nawet myślałam czy nie odwołać tej wizyty bo po doświadczeniach z listopada i grudnia nie liczyłam , że trafię na kogoś kto mi wkoncu powie ile mm ma endometrium , ile jest pęcherzyków i kiedy się spodziewać owulacji. A tu takie miłe zaskoczenie mnie dziś spotkało ! Pani doktor dokładnie mnie zbadała , pomierzyla wszystko , przeprowadziła obszerny wywiad, sama dopytywała o wszystko. I wyszło że już jestem po owulacji ! Było kilka pęcherzyków ale największy miał 9mm i mówi że kiepsko ale zobaczyła na drugim jajniku że jest pęknięty pęcherzyk i mówi że wg niej to już jestem po owulacji. Endometrium ponoć mam ładne choć tylko 6mm ale jestem dopiero trzeci dzień po okresie więc nie jest źle. Cykl mam liczyć od pierwszej krwi czyli dziś 12dc a owulacja była w 10 lub 11 DC. Tak się szczęśliwie składa że były wtedy sexy. Jeszcze mi dała skierowanie na darmowe badania płodności do kliniki bo jest jakaś akcja że można iść się przebadać za darmo i zleciła badanie krwi AMH , testosteron i coś tam jeszcze ale z wrażenia nie zapamiętałam. I to wszystko na NFZ ! Powiedziała że chętnie poprowadzi moją ciążę jak się uda i zapisała mnie na teleporade w lutym by omówić wyniki badań a jak się w tym cyklu uda to wtedy mnie zapisze na pierwsze USG :-) Mówiłam jej że mąż ma humory i często mówi że już nie będzie się starać ale te ostatnie sexy były bez spiny bo myślał że owulacja za dwa tygodnie i powiedziała że on może blokować plemniki przez starania i jest szansa że w tym cyklu się uda skoro myślał że jest przed owulacją i z tego sexu nie będzie dzieci 😆

Ja mam 26 lat i już się wyszalałam, tylko łapią mnie takie myśli że ja tego nie ogarnę… jak pogodzę dziecko z terapią? Jak to wszystko ogarnę… chociaż wiem że sobie poradzę bo mam lata doświadczenia w pracy z dziećmi i ogromna wiedzę, ale jakieś natrętne myśli o tym, że wszystko się skończy nie dają spokoju. Takie bezpodstawne lęki.
Pewnie każda przyszła mama ma takie lęki. Ale uwierz mi, że jak już urodzisz i zobaczysz swojego bobaska to będziesz wiedziała co robić i będziesz robiła wszystko najlepiej jak będziesz potrafiła 🥰 w pierwszej ciąży jest duuuuzo czasu na to by czytać sobie książki przygotowujące do macierzyństwa, położna środowiskowa po porodzie też Ci wszystko powie co do kąpieli, pielęgnacji pępka itp itd 🙂

Bilam się z myślami czy się wpisać na testowanie i @Patii26 zapisz mnie proszę na 30.01. Jeśli owu bd tak jak pokazuje apka czyli 19.01 to wtedy bd 11 dpo także myślę że zatestuje jednak.

Od wczoraj zaczęliśmy działać i bd co drugi dzień ale jakoś się nie nastawiam natomiast śluz po ziołach jest bardziej obfity bo już się u mnie zaczął
Zapisane 😊

reklama
Do góry