reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Mnie jajniki już z dwa trzy dni bolą, testy owulacyjne to już w ogóle meksyk.
Pospamowałam w wątku 2019 to i tu wrzucę ale kulminację: pierwszy 14 dc, drugi 15 dc i trzeci też 15 dc inna firma
Widac roznice między 14 a 15.. Ale polecam testy domowe laboratorium. Ja w cyklu w którym zaszlam w ciążę uzywalam właśnie ich. Ale pracujcie bo coś sie tam zbliza ta owu.

reklama
Dziś tylko tak, więc pozytywne albo nie wystąpiły albo przegapione bo od 10 dc robiłam ale dopiero od 14dc tak jak trzeba
Ja szczyt testami wyłapywalam wieczorem. Robilam 2 testy dziennid.. Pod wieczór i drugi miedzy 21-22 moglas szczytu nie zlapac albo np spozyc sporo plynow i mocz rozwodniony nie oddaje tego co bys chciała. Ale probujcie szansa jest.

Hej Dziewczyny, przyjmiecie staraczkę 2019? Nie mam pojęcia co się stało z tamtym wątkiem, ale u Was zawsze było przyjemnie (podczytywałam Was trochę po poronieniu)
emoji4.png
Oooo Jivka jak się cieszę, że też tu jesteś :D chyba już nie mamy tego samego terminu @ bo ja się pew opóźnienię ze 3-4 dni ;)
Chyba ze te wczorajsze jako naciemniejsze traktuj jakomnie pozytywne.
Widac roznice między 14 a 15.. Ale polecam testy domowe laboratorium. Ja w cyklu w którym zaszlam w ciążę uzywalam właśnie ich. Ale pracujcie bo coś sie tam zbliza ta owu.
Ja szczyt testami wyłapywalam wieczorem. Robilam 2 testy dziennid.. Pod wieczór i drugi miedzy 21-22 moglas szczytu nie zlapac albo np spozyc sporo plynow i mocz rozwodniony nie oddaje tego co bys chciała. Ale probujcie szansa jest.
Ja w okresach grzewczych muszę pić dużo bo inaczej umrę z pragnienia. Na dwie godziny przed testami starałam się nie pić nic albo bardzo mało. Ale też nie wiem ile ta woda się u mnie utrzymuje bo jak mam jakiekolwiek treningi to przynajmniej jedna butla wody w ciągu treningu pójdzie. Niestety mocz też potrafię długo wstrzymywać.
Działamy od początku cyklu prawie 9 serduszek za nami ;)
Na wszelki wypadek te najciemniejsze potraktowałam jako pozytywne. Niespecjalnie może liczę na ten cykl bo i ta tarczyca mi wyszła i dopiero od 3.01 biorę euthyrox i mam jeszcze przeciwciała zrobić, glukozę i ponownie tarczyce zbadać. Dopiero się może wszystko ogarnia mimo, że cykle raczej w miarę regularne.
Zobaczymy :) jeśli się uda będę przeszczęśliwa :D

Hej dziewczynki witam z powrotem ;)

Ja mam takie pytanko, badanie gluzkozy z krwi ma na celu sprawdzenie pod kątem cukrzycy prawda?
Mam wyniki z wtorku, niby lekarz widział, ale nie nie mówił. Tam gukoze mam na poziomie 97 a normą do 99. Nie za dużo?
IMG_20190111_095158.jpeg

Oooo Jivka jak się cieszę, że też tu jesteś :D chyba już nie mamy tego samego terminu @ bo ja się pew opóźnienię ze 3-4 dni ;)

Ja w okresach grzewczych muszę pić dużo bo inaczej umrę z pragnienia. Na dwie godziny przed testami starałam się nie pić nic albo bardzo mało. Ale też nie wiem ile ta woda się u mnie utrzymuje bo jak mam jakiekolwiek treningi to przynajmniej jedna butla wody w ciągu treningu pójdzie. Niestety mocz też potrafię długo wstrzymywać.
Działamy od początku cyklu prawie 9 serduszek za nami ;)
Na wszelki wypadek te najciemniejsze potraktowałam jako pozytywne. Niespecjalnie może liczę na ten cykl bo i ta tarczyca mi wyszła i dopiero od 3.01 biorę euthyrox i mam jeszcze przeciwciała zrobić, glukozę i ponownie tarczyce zbadać. Dopiero się może wszystko ogarnia mimo, że cykle raczej w miarę regularne.
Zobaczymy :) jeśli się uda będę przeszczęśliwa :D
Przy takim serduszkowaniu to bardzo możliwe ze się spotkają i będzie z tego maluszek ;) tego ci bardzo bardzo życzę :*

Ja mam takie pytanko, badanie gluzkozy z krwi ma na celu sprawdzenie pod kątem cukrzycy prawda?
Mam wyniki z wtorku, niby lekarz widział, ale nie nie mówił. Tam gukoze mam na poziomie 97 a normą do 99. Nie za dużo? Zobacz załącznik 932372
Podczytuje Was czasem jako była staraczka 2018, Aniu Ty jesteś w ciąży? Bo norma wtedy jest do 92 bodajże. Jeśli jest wyższa część lekarzy kieruje na krzywa wcześniej niż ten 24 tc

Mam wyniki z wtorku, niby lekarz widział, ale nie nie mówił. Tam gukoze mam na poziomie 97 a normą do 99. Nie za dużo? Zobacz załącznik 932372
Różne normy stosują, ale w ciąży tak 92-94 Max, więc powinien Cię na krzywą cukrową skierować jeszcze w pierwszym trymestrze ;)

Hej dziewczyny, jednak przechodzę z wątku 2019 na ten, bo byłam tu od początku swoich starań i czułam się bardzo dobrze :)
Przygarniecie córkę marnotrawną? :p
Oczywiście [emoji4]

Kochana w ciazy norma glukozy jest do 92... wiem bo sama mialam 96 i bylam skierowana naa krzywa juz w 12tc. [emoji53]takze myślę ze lekarz powinien cie skierowac na to [emoji53]

reklama
A ja powolutku szykuję się do lekarza. Włosy mi się strasznie szybko przetłuszczają w tej ciąży. Koszmar dosłownie! Też tak miałyście? Z chłopakami było mi jakoś lepiej w ten ciąży.

Do góry